Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Diabetes > Visolie en linoleenzuur bij diabetes mellitus

Visolie en linoleenzuur bij diabetes mellitus

In een grote Nederlandse studie werd onder bijna 5000 patienten met in de voorgeschiedenis een hartaanval onderzocht of omega-3-vetzuren, of alfalinoleenzuur in de margarine het hart kon beschermen ten opzichte van gewone margarine. Geen verschil kon er gevonden worden in de gehele groep, wel in de groep patienten met ook suikerziekte.

In deze groep bleek namelijk dat bij het innemen van verrijkte margarine met omega-3 vetzuren patienten met suikerziekte 50% minder kans hadden op een dodelijke hartaanval. Vrouwelijke patienten hadden wel baat bij alfa-linoleenzuur. Het gehele artikel is te lezen in de New England Journal of medicine.[1]

Referentie

[1] Kromhout D, Giltay EJ, Geleijnse JM | n-3 Fatty Acids and Cardiovascular Events after Myocardial Infarction | The New England Journal of Medicine | aug 2010

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.