Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Rife behandeling tegen kanker

Rife behandeling tegen kanker

De Rife behandeling tegen kanker is gebaseerd op het werk van de Amerikaan Rife, dat vergelijkbaar met de visie van de grondlegger van de levend bloed analyse (LBA) die meent dat er een mysterieuze bacterie, bacterie X bestaat, die zich in verschillende verschijningsvormen kan voordoen. Deze bacterie zou de oorzaak zijn van kanker.  De bacterie zou gedood kunnen worden met een Rife machine of met de zogenaamde zapper van Hulda Clark. Hulda Clark en Raymond Rife zetten helaas veel patienten op een verkeerd been!

Ontspoorde ideeen 

Deze benadering is typisch een voorbeeld van wat ontspoorde ideeen die geen basis hebben, menen wij. De bacterie X  is een soort weerwolf, en kan ook van gedaante veranderen van bacterie naar schimmel. Boeiend dat de Duitse professor Enderlein in de dertiger jaren van de vorige eeuw ook dergelijke nonsens bedacht, en zijn theorie de basis vormt van de hedendaagse zogenaamde levend bloed analyse. Deze methode wordt wel binnen de natuurgeneeskunde gehanteerd, meestal door niet-artsen. De levend bloed analyse is nog nooit op een wetenschappelijke wijze onderzocht, helaas.

Hulda Clark en de Zapper

Dr Hulda Clark beweert dat ze een electrische machine ontwikkeld heeft, de Zapper, die bacterien direct doodt en ingezet kan worden bij de behandeling van kanker en AIDS. Elke bacterie en ieder virus heeft volgens Dr Clark zijn eigen frequentie, en haar machine levert een spectrum van frequenties af, waardoor alle parasieten gedood worden…

Hier is een tekst van haar website om haar idee duidelijk te maken:

you have been suffering from a chronic infection or have cancer, or AIDS, learn to build the electronic device that will stop it immediately. It is safe and without side effects and does not interfere with any treatment you are now on. By zapping I mean selectively electrocuting pathogens. For years I used a commercial frequency generator to "zap" one pathogen after another.

First I made a chart of the frequencies for most of the bacteria and viruses in my collection. Then I would test the sick client for each one of these, and hope they did not have one for which I did not have a sample. Even persons with a simple cold typically had a dozen they tested positive to.

Next it was time to tune in the frequency generator to a dozen frequencies for three minutes each. The total process, testing and treatment, would take about two hours. They frequently got immediate relief. But often the relief would be temporary. What I didn’t know at that time was that viruses could infect a larger parasite such as a roundworm. Until you killed your roundworm and your virus, you would keep getting the virus back promptly.

In 1993 my son, Geoffrey, joined me and we tried a new approach. He programmed a computer controlled frequency generator to automatically cover all the frequencies populated by all the parasites, viruses, and bacteria, from 290’000 Hz to 470’000 Hz. It spent about three minutes for every 1’000 Hz it covered. This was more efficient, but it meant spending ten hours being zapped.

Rife en Lakhofsky

Beide systemen pretenderen ingezet te kunnen worden bij de behandeling van kanker. Voor beide systemen bestaat geen enkele aanwijzing dat de methoden effectief zijn.

De verschillen als verwoord op het internet binnen een gebruikersgroep zijn:

RIFE helemaal niet hetzelfde is als LAKHOFSKY en zeker geen kwestie is van verschil in kracht.
Om het simpel te houden: Rife aparatuur stuurt frequenties uit die de resonantiefrequenties zijn van de kristalijne struktuur
van de virussen die de kanker veroorzaken, dat ontdekte hij onder zijn speciale door hemzelf gebouwde microscoop.
Deze frequenties liggen eerder in het ultrasone gebied . Het uitsturen van deze frequenties doet deze virussen in resonantie komen , zodanig sterk dat ze stuk springen Dus: Rife "vernietigd" de vijand !

Bij Lakhofsky is dat anders: een MWO (multi wave oscilator) stuurt een breed spectrum van frequenties uit die de resonantie frequentie zijn van onze cellen (die trillen op hun eigen frequentie),en met lage vermogens zodat die cellen versterkt worden. Deze frequenties liggen in het gebied der radiofrequenties en zijn dus zeer veel hoger dan Rife. Zieke cellen hebben nl de eigenschap dat hun eigen frequentie verschuift in het spectrum en door die MWO terug in hun oorspronkelijke frequentie, en dan versterkt, trillen.


Dus: Lakhofsky is niet destructief maar versterkend voor de cellen immuniteit!

Het moge duidelijk zijn dat in beide gevallen deze fantastische theorieen nergens op gebaseerd zijn, behalve op wat binnen de psychiatrie genoemd wordt: Gedankenflucht..

Beoordeling

Het moge duidelijk zijn dat therapeuten en artsen die methoden volgens Hulda Clark en Rife gebruiken totaal onbetrouwbare interventies steunen. IOCOB raadt patienten aan om deze therapie-vormen niet te gebruiken en in ieder geval deze nooit in plaats van reguliere behandelingen te volgen. De behandeling krijgt een rood stoplicht.

Bron

Kanker

Site van Dr Hulda Clark

Berichten

 1. Wouter schreef:

  Hoe is het nou mogelijk dat binnen de natuurgeneeskunde, die toch voor natuurlijk gaat, mensen geloven in het wegzappen van kanker en zo met zappers? En dat je door een microscoop ineens hele andere dingen ziet dan de reguliere geneeskunde, terwijl een microscoop toch behoorlijk regulier is..???

 2. kees dam schreef:

  Als een vrouw (Sylvia Millecam) bij haar volle verstand een besluit neemt om zich niet regulier te laten behandelen, dan heeft zij daar het recht toe (en is zij natuurlijk ook verantwoordelijk voor de evt consequenties van dat besluit). Als Jos Koonen deze vrouw drie maanden lang in zijn eigen huis opneemt en haar naar zijn beste weten en kunnen (op haar wens) verzorgt en alternatief behandelt (ook als dat uiteindelijk niet het gewenste effect heeft), is dat een daad van naasteliefde die ons aller respect verdient.
  Overigens vind ik het noemen van namen van collega’s (zonder toestemming of wederhoor te vragen) weinig respectvol

 3. kees dam schreef:

  Royal Rife was een eminent arts uit de twintiger jaren van de vorige eeuw; zijn theorie af doen met “een psychotische aanval van een ontspoorde geleerde” getuigt van weinig historisch besef en gebrek aan argumentatie. Dat de oorzaak van kanker van infectieuze oorsprong kan zijn, wordt voor steeds meer kankers aangetoond (baarmoederhalskanker, leverkanker). Leest U eens het boek van Paul Ewald – Plague Time (www.amazon.com/ Plague-Time-Germ-Theory-Disease/dp/0385721846 ).
  Her en der citaten van fora plukken van gebruikersgroepen ter onderbouwing van een eigen (nogal bevooroordeelde) mening is eufemisties uitgedrukt wat zwak. Waarom geen link naar een serieuze site over Rife:
  http://www.rife.de
  http://www.rife.org
  Dan blijkt dat er heus onderzoek is gedaan naar Rife behandelingen (die ik al heb aangehaald onder de commentaren van bioresonantie doorgelicht…)

 4. IOCOB schreef:

  De naam van de heer Koonen is vrij bekend en in diverse media wordt hij herhaaldelijk genoemd. Zijn site zegt genoeg om tot explicitering over te gaan. Overigens is de heer Koonen volgens onze informatie geen arts meer.

 5. Ron1077 schreef:

  @Wouter, Je hebt geen idee waar je het over hebt dat blijkt wel uit je reactie.

  Veel gegevens van de werking van het oorspronkelijke uitvinding zijn verloren gegaan…er was een doofpot enz enz..

  Het valt mij op dat er op deze site vaker eenzijdige info wordt gegeven terwijl meedere onderzoeken het tegendeel aantonen..hoe kun je dan oordelen en dan ook nog op deze denigrerende wijze?

 6. Joy schreef:

  Persoonlijk raak ik steeds meer overtuigd van de werking van de Rife-technology. Iemand die ik ken heeft een Rife-machine besteld uit de VS en is daar nu 2 maanden mee bezig. Deze persoon is een regulier uitbehandeld kankerpatient. Mag geen chemo of bestraling meer en had afgelopen zomer nog 3-4 maanden volgens de prognose. In plaats daarvan heeft hij nu geen pijn meer van de kanker en heeft zijn morfine af kunnen bouwen. Hopelijk komt hij binnenkort weer in aanmerking voor een MRI-scan die onze vermoedens kunnen bevestigen (of niet) maar voorlopig is het nog afwachten.

  1. Koos schreef:

   Beste Joy,

   Ik ben heel benieuwd om welke Rife machine het gaat! Kun je mat laten weten?
   Ik sta positief tegenover de uitgangspunten van Rife, maar ik kan op internet niet door de reclame heen zien welk apparaat werkelijk werkt.

   Groet,

   Koos

 7. Peter23 schreef:

  Ik heb over dit onderwerp veel meer gelezen, over de Rifemachine dan.
  Het komt er simpel gezegd op neer dat elke soort lichaamscel een eigen frequentie heeft.
  De tot kankercellen verworden gezonde cellen hebben een andere frequentie.
  Door dezen te “bombarderen” met andere frequënties worden deze onschadelijk gemaakt.

  Klinkt zo gek nog niet, vind ik.

  Hij leverde ook de machine aan ziekenhuizen en die raporteerden een 100% genezing van kankerpatiënten.
  Dit moet toch te achterhalen zijn in de archieven van die ziekenhuizen?
  Feit is wel dat Rife de “geschiedenis is uit geschreven, waarom?

  Je hebt nu ook een Rife machine site, is het wel de echte?
  Omdat ik ook heb gelezen dat de technologie die Rife gebruikte verloren is gegaan.

 8. Thierry schreef:

  Citaat website

  “Stichting IOCOB wil de portaal zijn voor de consument van complementaire behandelwijzen (alternatieve geneeskunde) en deze behandelwijzen (behandelingen) kritisch en constructief bespreken. Elke richting zal met voor- en nadelen besproken worden en waar mogelijk zal verwezen worden naar resultaten van wetenschappelijk onderzoek.”

  Kritisch en constructief? Geen van dat alles is terug te vinden in dit artikel.

 9. RA Cassteele schreef:

  Dit bedoel ik nu; onvolledige en slechte informatie; De microscoop die Rife bouwde, was wel degelijk in staat om (niet de bacterie) de bacillus x (hij bedoelde een virus) zichtbaar te maken.
  Dat Rife merkte dat er iets veranderde aan het leven onder zijn microscoop, na te zijn bezig geweest met de frequentie machine, mag op grond van alle informatie die mij beschikbaar staat en stond voor waar worden aangenomen.

  Wisten jullie dat Rife door de Amerikaanse overheid naar Europa is gestuurd om daar in Duitsland en Rusland laboratoria te bezoeken als onderdeel van de overgave voorwaarden na de eerste wereldoorlog?
  En dat voorzichtig mag worden aangenomen dat Rife die vrijwel nooit aantekeningen maakte, wel een fotografisch geheugen gehad moet hebben?
  Wisten jullie ook dat Rife in de Ukraine voor het eerst een frequentie apparaat zag, dat toen al jaren door de Russen werd gebruikt? En dat dit concept ook is gebruikt in de MIR? En thans in het Ruimte Laboratorium?
  Wisten jullie dat Rife ook aan meneer Hewlet (van Hewlet and Packard), het idee heeft doorgespeelt hoe de Weinbridge zou kunnen worden aangepast, waadoor dit een nieuw patent werd, waardoor H en P, aan de Disney Studios hun eerste electronica verkochten, functie generators die zijn gebruikt in de eerste Fantasia film?

  Wisten jullie ook dat Rife niet de gedaagde partij was in de twee rechtszaken die zogenaamd tegen hem waren? De eerste zaak was tegen Phillip Hoyland, die tegen de wensen van Rife het apparaat wilde commercialiseren, en daarvoor het vermogen van het apparaat verhoogde, en feitelijk de zelfde frequenties gebruikte als John Crane, maar 10x hoger en op een draaggolf?
  Dat de tweede zaak tegen John Crane zelf was, omdat die met zijn “uitvinding” ook een commerciële versie van de oorspronkelijke Rife machine had gemaakt, en dat alle bioresonantie apparaten zijn gebasseerd op de frequenties van John Crane?

  Dit is nog maar het topje van een enorme ijsberg. Uit jullie artikel kan ik opmaken dat niemand zijn huiswerk heeft gedaan!

  Over naar die gekke mevrouw Clark.
  Die link naar die zogenaamde website van “Dr” Clark, is niet van haar. Wie zijn hersens gebruikt plakt niet zomaar een url op een site en blaat er maar iets negatiefs bij.
  Wie Clark iets beter kent, weet dat zij in Mexico leefde. De url http://www.drclark.net onderzoekt ziet dat het IP 212.69.172.80 is en dat het IP adres gehost wordt door: ws3.webdienst.at, en dat die server in Oostenrijk is gehuisvest. Deze site is van iemand (ik ben zijn naam even kwijt) waar Clark niets mee te maken wilde hebben.
  Daarnaast heeft en staat in al haar boeken, het is beter een zapper zelf te maken dan honderden (toen nog guldens) uit te geven, omdat er voor de “zapper” wel degelijk een protocol geld, wil het apparaatje iets doen.
  Zij waarschuwt op haar echte site (die wegens haar overlijden al uit de lucht is) voor al die zapper fabrikanten die hoge bedragen vragen voor een apparaatje dat omgerekend nog geen €30 kost, inclusief 5 9V batterijen!
  Wist U dat de kruiden die zij als kuur aanbeveelt, door de indianen in Amerika gewoon gebruikt worden? Ik bedoel kruidnagel, wormkruid (in Europa te vervangen door Boeren Wormkruit) en een stofje uit de bast van de zwarte walnoot?
  Als je echte indianen leert kennen, krijg je dat deel van hun gebruiken n.l. ook te zien.

  Maar goed, jullie hebben natuurlijk gelijk, hoe krom dat ook is. Ik vind het voor mensen die gezondheid verkopen een aanfluiting, in het voordeel van de eigen producten.
  Met de stelling van de zapper ben ik het verder eens, geen enkele zapper zo goed als een zelf gebouwde, of een frequentie generator die een zuivere blokgolf kan leveren, met een positieve offset.
  Hoe anders verklaar je het verdwijnen van wratjes, als je niets anders gebruikt dan een zapper?

  Het is een lang schrijven geworden, maar ik raad jullie aan om alle onwaarheden eens tegen het licht te houden, en niet vertellen dat anderen mooie praatjes hebben, maar jullie de wijsheid in pacht.

  RC
  En niet zomaar zeggen dat een ander er niets van begrijpt, want dat doen jullie kennelijk zelf nog niet.

  En een remake van de Rife microscoop heet Ergonom, uit Duitsland, en werkt op het zelfde princiepe, alleen wordt deze microscoop helaas alleen voor industriele doeleinden gebruikt.
  God, wat zijn ze hier dom!

  1. Michael van Gils schreef:

   Inmiddels is er een toepassing op een gewone lichtmicroscoop die virussen zichtbaar kan maken. Interessant om daar onderzoek mee te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.