Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Cannabis: praktische tips

Cannabis: praktische tips

Cannabis, aquarel MPHKHvBEr is enorm veel wetenschappelijke literatuur die de waarde van cannabis aangeeft. Cannabis is een plant die al duizenden jaren in India opgevat wordt als een medicinale en heilige plant. Modern onderzoek ondersteunt het gebruik van Cannabis bij de behandeling van chronische (neuropatische) pijn en spasmen, vooral ten gevolge van MS. Veel wetenschappelijke literatuur, maar weinig praktische tips hoe je dan Cannabis moet gebruiken. IOCOB geeft er een. Als je niet kunt roken (blowen), omdat je in de hoeststuip schiet kan een vaporisator zinvol zijn. Die kan je via het internet kopen en die blazen hete lucht door de marihuana, waarna de damp met de actieve delen in een plastic zak komen. Dan kan je die inhaleren, zonder veel irritatie van je luchtwegen. Of je kan kiezen om thee te zetten.

Cannabis thee bij MS, chronische pijn en spasmen. Cannabis door M.P.H.Keppel Hesselink van Blommestein

Marihuana thee wordt echter vaak verkeerd gebruikt, zodat de therapeutische werking te gering is. Er zijn 5 tips die door de patiënten in acht genomen moeten worden; tips die men normaal moeilijk vinden kan.

De Vijf Tips

1. De thee moet gezet worden met kokend water, de theepot moet goed geïsoleerd zijn; na een minuut trekken moet er een theelepel volle melk bij de thee gedaan worden of een kwart theelepeltje roomboter. Goed roeren! De volle melk of de roomboter is van belang om de actieve pijn- en de spasmeremmende stoffen in de thee door het lichaam op te laten nemen. Volg je deze tip niet op, dan is de opname van de actieve stoffen in het bloed veel minder en het effect is bijna niet merkbaar of zelfs afwezig. Laat de thee vervolgens ca 10 minuten trekken, liefst op een theelichtje. Nog beter is de thee op een pitje te laten trekken, net zoals soep.

2. Iedere patiënt moet zoeken naar de optimale dosis. Die kan nogal verschillend zijn. Om de optimale dosis te bepalen is het belangrijk om eerst een volle pot te zetten met een thee-ei waarin marihuanabladeren of en pluimpje marihuana. Dan drink je allereerst op een rustige avond een kop thee. Als er na ca 30 minuten nog geen enkel effect is, dan drink je een tweede kop en dito na een half uur nog een kop. Net zolang tot je lekker ontspannen wordt en een lichte vreemde sensatie van warmte of tintelingen in het lichaam opmerkt. Als je in die staat bijvoorbeeld naar muziek luistert, komt die muziek intenser dan normaal over. Dit zijn tekenen dat men genoeg marihuana-thee gedronken heeft. Deze lichamelijke effecten horen bij de high van marihuana. De pijnstillende en spasme remmende effecten zijn meestal al aanwezig voordat de marihuana-high ontstaat. Je moet de thee dus steeds sterker maken en meer ervan drinken, totdat je deze lichte effecten opmerkt. Dan is de juiste dosering bereikt. Drink je dan nog meer, dan ontstaat de marihuana-high in zijn volle vorm.

3. Schrik nooit als er vreemde effecten optreden, er is nog nooit iemand overleden door een marihuana overdosis; ontspan in wat je voelt en laat het zijn zoals het komt. Zelfs als het vreemd en onbekend is. De effecten nemen altijd na een tijdje weer af! Ook gevoelens van misselijkheid kunnen ontstaan.

4. De medicinale marihuana of de marihuana die bij de coffeeshop gehaald kan worden, zijn redelijk tot zeer sterk en er is slechts weinig nodig in het thee-ei. De marihuana bladeren die als wietthee in smartshops in Amsterdam verkocht worden, zijn minder sterk, en men kan dat in grotere hoeveelheden gebruiken.

5. Voor een goed pijnstillend en spasme verminderend effect moet men ten minste drie koppen thee per dag drinken; soms adviseert men om voor het slapen gaan nog een extra kop te drinken, zodat de nachtelijke spasmen ook minder worden.


 

Pleidooi voor decriminaliseren van Cannabis.

Wij zijn in Nederland al ver, het is toch goed te horen dat men in de VS ook langzaam onze kant op komt:

In de VS zijn er artsen die voor ADHD i.p.v. ritaline liever Cannabis voorschrijven!:


 

Ook een hoogleraar farmacologie steunt het decriminaliseren van marihuana, van Cannabis:


 

Hij nam alle vooroordelen over Cannabis weg met zijn boek over Marihuana Mythes en Feiten.  Ook Barack Obama steunt het decriminaliseren van Cannabis.


  

Berichten

 1. Bart Schouten schreef:

  In de VS is er een effectieve organisatie die strijd voor legalisatie (gereguleerde distributie) van alle drugs, met in het bijzonder marihuana. “Law Enforcement Against Prohibition” (LEAP) bestaat uit (ex) politieagenten, openbaar aanklagers, rechters, en andere professionals die met hun eigen ogen hebben gezien dat een verbod op deze drugs niet werkt, met name omdat het de drugs juist buiten de wet plaatst, in plaats van er onder.

  LEAP strijd al jaren voor een verandering in hoe mensen over dit probleem denken en nu met de nieuwe “drug tsaar” onder president Obama wordt er ook eindelijk naar ze geluisterd. Mensen beginnen echt naar ze te luisteren, en ik heb goede hoop dat uiteindelijk hun doelen behaald zullen worden, zoals al in sommige staten medische marihuana wordt toegestaan onder de wet.

 2. joseph menten schreef:

  wij zouden wel beter zijn als we als 85jarige wat wiet ergens konden kopen,om de arthrose en spierpijnen te verzachten,dit om thee te maken want wij roken niet,en met medicatie helpt dit niet,en ik hoop dat U ons kan helpen;met geachte groeten.j.menten.

  1. jan schreef:

   bij elke koffieshop te krijgen…

 3. Bart schreef:

  Cannabis verwerkt in eten begint pas te werken na 1,5u!
  Wacht dus anderhalf uur voor een nieuwe portie te nemen!
  Anders kan je voor onaardige verrassingen komen te staan door te veel te gebruiken wat dan weer kan resulteren in psychose, aangstaanval, paranoia, …
  Cannabis via het spijsverteringsstelsel innemen duurt veel langer voor je effect voelt. Nadat het door de lever gaat, zijn er effecten die je niet hebt bij roken of verdampen, dus het zal nog sterker zijn.
  De olie, boter, melk of andere vetstof is nodig omdat THC, het psycho-actieve ingredient in marihuana, zich beter bind aan vet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.