Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Dichloorazijn, DCA, bij kanker in Nederland

Dichloorazijn, DCA, bij kanker in Nederland

Dichloorazijn werd bij kanker als een alternatief middel aanbevolen door de arts Huppes. Internist dr. Wim Huppes kreeg zijn prostaatkanker stadium IV onder controle met o.a. het toepassen van DCA - Dichloroacetic Acid. Nu, nadat een hele serie patienten dat middel gebruikten, waarschuwt Huppes zelf voor het gebruik ervan op een website over kanker. We citeren zijn recente visie:

 
Wim Huppes te Hilversum
 
Slechte resultaten met dichloorazijn therapie bij kanker
Naar aanleiding van mijn eigen, zeer goede ervaring met dichloorazijn bij de behandeling van mijn eigen prostaatkanker, heb ik met ongeveer 80 mensen met kanker verhalen uitgewisseld. Van deze 80 mensen heb ik van zes mensen een medisch helder bericht gehad hoe het hen is vergaan. Zij hebben het dichloorazijn meerdere keren ingenomen in voldoende hoge dosis om een krachtig effect te mogen verwachten.
 
Helaas had geen van deze mensen de volledige genezingsreactie die ikzelf heb mogen ervaren. Er was bij drie mensen zelfs geen enkele reactie van de kanker. Bij drie andere mensen was er een gedeeltelijke reactie van de kanker.
 
Dichloorazijn therapie resultaten (met hoge doses dichloorazijn).
 
Ikzelf
Genezen, sinds 6 maanden geen spoor meer van kanker
Drie andere mensen
Eerst beetje beter, dan weer achteruitgang
Weer drie andere mensen
Geen enkel effect, kanker groeit gewoon door

Ondanks de hogere dosis van 90 mg per kilo (soms 60 mg per kilo) lichaamsgewicht zijn deze resultaten vergelijkbaar met die uit de Verenigde Staten, waar 25 mg per kilo lichaamsgewicht dichloorazijn werd gebruikt. (thedcasite.com)

 
Overigens is bij niemand plotseling een ernstige bijwerking opgetreden. Bij 1 iemand is de ernstige bijwerking opgetreden van tintelingen in vingers en tenen en spierschokken aan de voeten en onderbenen. Echter, deze bijwerking trad geleidelijk op, bij het steeds weer nemen van dichloorazijn. Wegens de relatief goede reactie van de kanker wilde deze persoon, tegen medisch advies in, toch doorgaan met de dichloorazijn behandeling. De kwaliteit van leven was verder goed, en in het licht van de dood zal eenieder hiervoor begrip moeten hebben. 
 
CONCLUSIE
Deze resultaten met dichloorazijn bij de behandeling van kanker zijn zo slecht dat ik iedereen op het hart moet drukken zo niet verder te gaan.
 
OPINIE
Ook al zijn de resultaten van de meeste cytostatica en bestralingsbehandelingen volgens richtlijnen slechter of vergelijkbaar, is dit in mijn ogen nog geen reden om een therapie uit te proberen die geen kans op genezing biedt. Er zijn talloze middelen tegen kanker nog niet uitgeprobeerd die genezing zouden kunnen geven. Zie ook mijn boek ‘We zijn de klos’ (Veen Magazines).
 
De website http://dca.web-log.nl/dca_kanker_genezen_met_ch/2008/06/kanker-gaat-alt.html
geeft nog de positieve invalshoek voordat Huppkes zijn visie herriep.
 

Wat hieruit te leren? 

Als het gaat om chemische/farmaceutische middelen die bij kanker werkzaam zouden zijn, is de enige zekere weg om dat te analyseren via de klassieke weg van dieronderzoeken, fase IIa studies, vervolgens fase IIb en fase III studies. Als het kankermiddel geen ernstige bijwerkingen heeft, dan dient ook fase I (gezonde vrijwilligersstudies) doorlopen te worden.

Er is geen shortcut! Dat zien we aan deze casus. Een
zwaluw maakt geen lente! Kanker is een grillig proces en bij sommigen zien we zelfs spontane genezingen. Als een spontane genezing plaatsvindt als iemand iets buitennissigs tot zich neemt betekent dat dus helemaal niet dat een genezing bewijzend is voor de werking van dat buitennissige stofje.

Voorts verwijzen we naar de special op deze website over DCA, en de laatste wetenschappelijke gegevens daaromtrent. 

 

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. Ton1953 schreef:

  vertel dit tegen valstar, die gaat gewoon door met EXPERIMENTEREN met dca. gewoon experimenteren op wanhopige mensen. Hoe diep kun je als arts zinken.

 2. Marer schreef:

  Dr. Huppes is geen oncoloog. Hij was internist en is nu al lange tijd ambtenaar.
  Op de site kanker-actueel staat vermeld dat dr. Valstar “gewoon” doorgaat met DCA zonder gedegen onderzoek – de mens als proefkonijn .

 3. Marer schreef:

  Wat is er zo belangrijk aan dat jij misschien de site kanker actueel niet goed kan lezen?
  Kijk hierboven.
  Vooral onder het kopje:
  “Wat hieruit te leren?”
  Dat moet je eens goed lezen. Belangrijk

 4. Marer schreef:

  Niet werkzame kankerbehandelingen:

  http://de.wikibooks.org/wiki/Unwirksam:_Krebs
  [Bearbeiten] unwirksame Krebstherapiesysteme
  Antineoplaston
  Aquatilis Therapie
  Clustermedizin
  Geistheilen
  Germanische Neue Medizin nach Ryke Geerd Hamer
  Krebsdiät
  Metamedizin
  Pap-Imi Therapie
  Synergetik-Therapie
  10 Wege Therapie nach Seeger
  Metabolic Assessment Program nach Taylor
  3E-Programm nach Hirneise

  [Bearbeiten] Einzelne unwirksame Stoffe
  714-X
  Amygdalin (sogenanntes Vitamin B17)
  Bikarbonat-Therapie nach Simoncini
  Cancell
  Carnivora siehe unten
  DiBella Methode
  Dichloracetat DCA
  Galavit siehe unten
  Govallo Therapie
  Jomol
  Misteltherapie mit Mistellektinen (Anthroposophische Medizin)
  Ukrain siehe unten
  NeyTumorin
  Krebiozen
  Flor Essence (Essiac)

  Hierbij staan ook DCA en bicarbonaat.

 5. Amazone schreef:

  Tja die Valstar!!!
  En zich maar beroepen, blijven beroepen, met zéér grote nadruk beroepen op die meer dan 1400 gerandomiseerde studie’s, de inmiddels beroemde/beruchte NGOO-lijst!
  Blijkt ie, na de waarschuwing van Huppes, zelf ook al een tijd DCA aan patiënten te voeren.
  Valstar weet het zelfs beter dan Huppes en vindt die waarschuwing prematuur.
  Dat er snel een einde moge komen aan dit soort praktijken!

 6. Amazone schreef:

  http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=an_al.DCA&id=13009
  Valstar trekt zijn keutel alweer in!
  Waarom niet meteen duidelijk?
  Waarom vertrouw ik hem evengoed voor geen cent?
  Het zal vast aan mijzelf liggen.

 7. Kanker schreef:

  Dit bericht is op 10 oktober 2008 verspreid door het ANP en vervolgens overgenomen en gepubliceerd in een groot aantal media, waaronder deze in het AD:

  http://www.ad.nl/diagnose/2681883/Belgen_overwinnen_kanker_met_dichloorazijnzuur.html

  BELGEN OVERWINNEN KANKER MET DICHLOORAZIJN!

  BRUSSEL – Twee Vlaamse kankerpatiënten claimen dat hun tumoren zijn verkleind door het slikken van dichloorazijnzuur (DCA). Dat is een op internet verkrijgbaar product dat niet officieel als medicijn tegen kanker is erkend.
  De twee Vlamingen slikken de pillen al enige maanden en met goed gevolg, zo zeggen ze donderdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Dichloorazijn wordt al wel tientallen jaren gebruikt tegen stofwisselingsziekten.
  DCA is geen erkend geneesmiddel tegen kanker. Wel werd het middel aan de universiteit van Alberta (Canada) met succes uitgetest op ratten die waren besmet met menselijke kankercellen. In dat onderzoek stierven de kankercellen af zonder dat er gezonde cellen werden aangetast.
  DCA is evenmin een beschermd product, wat het lastig maakt geld te vinden voor noodzakelijke onderzoek. Investeerders zullen hun geld immers niet eenvoudig terug kunnen verdienen door het later te verkopen.

  Ton, webmaster van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com en teven lid van de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK).

 8. kurt schreef:

  wat een gezeik man,mensen als proefkonijnen gebruiken.Er zijn al zoveel positieve gevallen bekend van mensen die beter geworden zijn of genezen door een behandeling met dca en eerlijk gezegd als dit mijn laatste bijdragen zou kunnen zijn om een geneesmiddel te vinden tegen kanker dan ik zou er geen minuut aan twijfelen.Die mensen die de werking van dca de wereld hebben rondgestuurd,hebben er totaal geen belang bij om nonsens te vertellen.Er is geen financieel motief in tegenstelling tot farmaceutische bedrijven.

 9. Simoncini fan schreef:

  http://dca.web-log.nl/

  Zelfhulpgroep terminale kankerpatiënten
  Initiatief Wim Huppes, kankerpatiënt

  _________________________________________________________

  1. Oprichting zelfhulpgroep
  Wim Huppes besluit tot oprichting van een zelfhulpgroep tegen kanker. Hij treedt op als privé persoon, zonder banden met officiële instanties.

  Mensen met terminale kanker kunnen lid worden van de zelfhulpgroep. Zij wisselen met elkaar informatie uit. Zij onderzoeken of de behandeling met dichloorazijn en HAART, of andere middelen (bijvoorbeeld palliatieve chemotherapie), hen helpt hun kanker te bestrijden. Wim Huppes is lid als patiënt. Hij heeft prostaatkanker.

  Wilt u meer lezen over alternatieve behandelingen en over het zojuist op de markt verschenen boek: Chemo of kan ik zelf kiezen kiezen? Google dan op Natriumbicarbonaat en u vindt de weblog van Ton.

 10. Kanker schreef:

  DR. W. HUPPES START ZELFHULPGROEP KANKERPATIENTEN!

  Dr. Wim Huppes, internist, biotechnoloog, filosoof en (prostaat) kankerpatient start zelfhulpgroep tegen kanker met ondermeer DCA (dichloorazijn). Hij treed op als prive persoon zonder banden met officiële instanties.

  Mensen met terminale kanker kunnen lid worden van de zelfhulpgroep. Zij wisselen met elkaar informatie uit. Zij onderzoeken of de behandeling met DCA (dichloorazijn) en HAART hen helpt hun kanker te bestrijden. Wim Huppes ( w.huppes@chello.nl ) is lid als patiënt.

  Leden wordt aangemoedigd ook andere wegen tot genezing te zoeken. Informatie over de behandelingen van de leden zal worden bijgehouden. Mochten er aanwijzingen zijn dat een bepaalde vorm van behandeling tot genezing kan leiden dan worden de leden daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Zie voor alle verdere info deze link: http://natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/

  Ton (lid landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K.) en webmaster van: http://natriumbicarbonaat.blogspot.com voor alle verdere informatie.

  PS
  Website W.W.K. : http://www.kankerwelzijn.nl (operationeel per 1-11-2008)
  Website Proefproces W.W.K.: http://www.mijnervaringmetchemo.nl/ (operationeel 1-11-2008)
  Website boek: Chemo?Of kan ik zelf kiezen? : http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/
  (operationeel 1-11-08). Boek verkrijgbaar bij boekhandel of uitgever: http://www.succesboeken.nl

 11. Kanker schreef:

  NIEUW IN NEDERLAND!

  Medio december 2008 is een Nederlandse informatieve DCA-website (en overige) online geworden: http://dcasite.nl/home/ waarop ook een bericht over de twee Belgen die recent hun kanker hebben overwonnen met DCA: http://dcasite.nl/Laatste%20nieuws/ en ook informatie over Gc-MAF een vitamine-D verbindend eiwit dat kanker 100% blijkt te genezen!

  Info DCA wereldwijd: http://www.thedcasite.com/index.html en verslaggeving patienten: http://www.thedcasite.com/DCA_reports.html

  Ton Claessen, lid landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K.: http://www.kankerwelzijn.nl en http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens webmaster van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor verdere info effectieve behandelingen!

 12. Kanker schreef:

  OUD-INTERNIST EN LONGARTS HEKELT DCA-KRITIEK VTDK!

  Oud-internist en longarts Dr. M.C.P. Braat relativeert en hekelt, in onze ogen zeer terecht, de DCA-kritiek van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) in zijn brief van 4 december 2008 aan Dr. J.W. Nienhuys van deze tendentieuze club.

  De volledige inhoud van zijn brief is hier te lezen:
  http://www.natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/2009/01/dca-veelbelovend-schrijft-drmcpbraat.html

  Hij schrijft ondermeer dat de vereniging zich te negatief opstelt tegenover het potentiële kankergeneesmiddel DCA (dichlooracetaat), dat de VtdK wenst te verbieden en is, net als wij, van mening dat men het niet zonder meer mag afschilderen als zijnde kwakzalverij!

  De afwijzende houding van oncologen, die tezelfder tijd geen alternatief in de aanbieding hebben, bevordert en dwingt de assertieve patiënt tot zelfbehandeling, dus (vaak) zonder echte medische controle. Dat vindt hij een uiterst ongelukkige ontwikkeling die niet gestuit kan worden door het middel ‘te verbieden’, waarmee wij het natuurlijk……. volmondig eens zijn!

  Dr. Braat is van mening dat DCA een veelbelovend middel is en wij citeren:

  Ik heb in mijn werkzame leven vele ‘wonder’middelen zien passeren, maar ben van mening dat DCA een werkelijk veelbelovend middel is, dat in potentie en langs een geheel nieuw aangrijpingspunt de meeste vormen van kanker kan beïnvloeden…..

  en verder ondermeer nog zijn verwijzing naar een 60-70 % DCA-SUCCES IN EEN PARTICULIER KANKERCENTRUM:

  Medicor, een Canadees particulier kankercentrum, waar “terminale” patiënten die dat wensen met DCA worden behandeld onder medische controle (maar niet in kader van regulier ‘onderzoek’), beschrijft in september 2008 een 60-70% ‘overall positive response rate’ bij 265 patiënten met eindstadium van allerhande vormen van kanker, waarbij DCA vaak als adjuvant is gebruikt!!

  Bij de link ook nog verslaggeving (pdf-file) van DCA-GENEZEN Belg(en): http://www.tegenkanker.be/sites/vlk/files/DCA-HetLaatsteNieuws.pdf en hier: http://www.depmed.ualberta.ca/dca/ DCA-onderzoek op de Alberta-universiteit.

  Wij vragen ons af hoe lang kankerpatienten en met name in Nederland nog moeten wachten op dergelijke (reguliere en/of particuliere) initiatieven? Hoeveel kankerpatienten zullen nog (onnodig) moeten overlijden, voordat de halstarrig in stand gehouden, meestal mensonvriendelijke en vaak zinloze, status quo wordt doorbroken, want het is toch pure idiotie om te geloven dat chemo en/of bestraling meer bestaansrecht hebben dan andere, nog onderkende maar revolutionaire, behandelingen van kanker?

  Hoe lang zullen kankerpatienten nog aan het lijntje worden gehouden, of is misleiding danwel belogen en/of bedrogen worden, een betere omschrijving? En dat terwijl er effectieve mensvriendelijke behandelingen voorhanden zijn, waarvan ook regelmatig akte op ons en andere weblogs!

  Voor meer DCA-informatie website Nederland: http://dcasite.nl/home/ en/of Wereldwijd: http://www.thedcasite.com/index.html en voor DCA-zelfhulpgroep: http://www.natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/2008/10/drwhuppes-start-zelfhulpgroep.html
  Medicor-website: http://www.medicorcancer.com/DCAtherapy.html

  ———————————————————————————————————————-
  Genoemde brief is afkomstig van de tendentieuze VtdK-website/vereniging, die behalve zelf, natuurlijk weer een (andere) deskundige (?) ten tonele hebben gevoerd om tegengas te geven! Wij vinden het schrijven van deze brief door Dr. Braat zeer moedig en lovenswaardig, dus alle hulde daarvoor!
  ———————————————————————————————————————-
  Ton Claessen, lid landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K.: http://www.kankerwelzijn.nl en http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens webmaster van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor verdere info effectieve behandelingen!

 13. Marer schreef:

  http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=an_al.DCA&id=13008

  Dr. Huppes stopt ZELFHULPGROEP KANKERPATIËN.

 14. Carel Johnson schreef:

  Mijn naam is Carel Johnson en ik woon in Canada, was ik de diagnose van een hersentumor 16 juli 2013 en ik heb op de arts medicijnen geweest, maar de tumor werd steeds groter. Ik hoorde over cannabis olie en zijn helende effectiviteit en ik besloten om de cannabis voor behandeling te gebruiken en kreeg de cannabis olie uit Dr Gareth Walsh stichting via e-mail: drwalshmedicalservice@outlook.com en de instructie boekje over hoe om het te beheren voor de behandeling. Na het nemen van deze olie voor de behandeling gedurende 90 dagen, was ik helemaal genezen en mijn tumor verdwenen. Ik ben het delen van deze informatie voor de patiënt met kanker en ik wil dat jullie allemaal weten dat Rick Simpson’s cannabisolie alle soorten kanker kan genezen. Neem contact Dr Gareth Walsh als je in nood van de olie. E-mail: drwalshmedicalservice@outlook.com.

 15. Bärbel schreef:

  Het gebeurt zeer vaak dat dokters na hele goede resultaten met natuurlijke of onschuldige middelen tegen kanker zo onder druk gezet worden of bedreigd door Big -pharma dat ze plots als de wind keren over hun positieve bevindingen,en terug krabbelen omdat ze anders hun positie/job kwijtraken.
  Laat iedereen nu toch eens vrij van keuze wat hij wil slikken, de èèn wil die vuile chemo,ok maar laat de ander vrij om te kiezen wat hij wil. Ik eet preventief abrikozenpitten SOOOOOO WHAT!En ook cannabis-olie supper spul!!!!!

  1. administrator schreef:

   …ik zou niet te veel abrikozenpitten eten….oppassen daarmee..the Food Standards Agency said they also produce cyanide and can be poisonous in high doses.

   It is now recommending that people consume no more than two bitter apricot kernels in a single day.

  2. K schreef:

   Kan je mij vertellen waar je je canabisolie haalt?

 16. Mo schreef:

  Cannabisolie 2.75 of 4 of zelfs 7 of 8.
  Gewoon naar Amsterdam reizen en officiele winkel vragen…ze verkopen het onder de toonbank zogezegd. Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.