Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Chemotherapie dMMR darmkanker niet werkzaam

Chemotherapie dMMR darmkanker niet werkzaam

Standard chemotherapy shows no benefit for certain types of colon cancer, standaard chemotherapie levert geen voordeel op bij de behandeling van bepaalde vormen van darmkanker, zo opent het medische tijdschrift BMJ op 31 mei een belangwekkend artikel (BMJ 2008;336:1211; 31 May). Patienten met bepaalde vormen van darmkanker hebben niets aan standaard chenotherapie, blijkt uit een nieuwe studie, en de behandeling kan zelfs leiden tot eerder sterven. Deze gegevens ondersteunen een eerder artikel uit 2003. 

De onderzoekers onderzochten de effecten bij meer dan 1000 patienten met kanker van de darmen, 15% van al die patienten hadden een bepaalde agressieve tumor, het zogenaamde  dMMR type. In een studie in 2003 bleek al dat die patienten geen baat hadden bij chemotherapie.(New England Journal of Medicine 2003;349:247-257) 

Nu bleek dat weer zo te zijn. De leider van het onderzoek gaf aan dat deze gegevens nu kunnen helpen om patienten met die tumorsoort niet onnodig te behandelen met chemotherapie. 

"[This information] could save patients the toxicity, inconvenience, and expense of treatment from which they will receive no benefit," said Daniel Sargent, of the Mayo Clinic and lead author of the new study. 

Bron

Jessica Wapner. Standard chemotherapy shows no benefit for certain types of colon cancer.  BMJ 2008;336:1211; 31 May

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.