Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Yoga > Yoga verbetert longfunctie

Yoga verbetert longfunctie

Yoga versterkt longfunctie, JMKH'Yoga exercise increases chest wall expansion and lung volumes in young healthy Thais,' een paper op het congres voor Experimental Biology 2006, April 1-5. werd gepresenteerd door onderzoekers van de Faculty of Associated Medical Sciences, Khon Kaen University te Thailand. Maar eerst even een inspirerend voorbeeld filmpje:


 

Achtenvijftig vrijwilligers deden mee aan een studie van 6 weken. De vrijwilligers kregen Hatha Yoga oefeningen (30 minuten, 3 maal per week), en er was ook een controle groep. Ten opzichte van de controle groep bleek dat de vrijwilligers een duidelijke toename hadden van een serie metingen van de longfunctie. Zowel de uitzetting van de borstwand verbeterde, als de verschillende longfuncties, zoals de totale ademhalingscapaciteit (FEV1, FEV25-75%,).

Deze moderne studie sluit aan bij een grote hoeveelheid studies die allen bekeken hoe ademhaling en energiehuishouding verandert door yoga. In het algemeen: het ademvolume wordt groter, de ademfrequentie neemt af en het hele systeem komt in een rustige staat van parasympatische activiteit.

Literatuur

Bron

Miles, W. R. (1964). Oxygen consumption during three yoga-type breathing patterns. Journal of Applied Physiology, 19, 75–82.

Rai, L., & Ram, K. (1993). Energy expenditure and ventilatory responses during virasana—a yogic standing posture. Indian Journal of Physiology and Pharmacology, 37(1), 45–50.

Rai, L., Ram, K., Kant, U., Madan, S. K., & Sharma, S. K. (1994). Energy expenditure and ventilatory responses during siddhasana—a yogic seated posture. Indian Journal of Physiology and Pharmacology, 38(1), 29–33.

Rao, S. (1968). Oxygen consumption during yoga-type breathing at altitudes of 520 m and 3800 m. Indian Journal of Medical Research, 56, 701–705.

Shephard, R. J. (1997). Exercise and relaxation in health promotion. Sports Medicine, 23(4), 211–217.

 

 

Telles, S., Nagarathna, R., & Nagendra, H. R. (1996). Physiologic measures of right nostril breathing. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2(4), 479–484.

Wallace, R. K., & Benson, H. (1972). The physiology of meditation. In Altered states of awareness: Readings from scientific american. San Francisco: W.H. Freeman and Company.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.