Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Fytotherapie > Granaatappel voor meer dan prostaat alleen

Granaatappel voor meer dan prostaat alleen

Share |

Granaatappelsap lijkt een mooie bijdrage te kunnen leveren aan onze gezondheid. Niet alleen is het rode sap vermoedelijk zinvol bij bepaalde vormen van prostaat kanker, ook lijkt het een positieve invloed te hebben op aderverkalking.

Zo lijkt granaatappelsap de oxidatie van bepaalde bloedvetten (LDL) tegen te gaan, wat een bescherming kan opleveren tegen atherosclerose, of wel aderverkalking. Dat granaatappelsap in de belangstelling staat blijkt ook uit meer dan 200 wetenschappelijke publicaties over dit sap.[1] [2] [3] [4] Een recente studie over de anti-ioxidatieve werking van het sap gaf aan dat het zelfs zo zou kunnen zijn dat het sap een betere werking heeft dan rode wijn.[5]

Referentie

[1] Nohara R, Okuda K, Fujita M, Sasayama S, Kambara H, Tamaki N, Konishi J. | [Ischemia and cardiac metabolism--evaluation with dichloroacetate (DCA)]. | Jpn Circ J. | 1993;57 Suppl 4:1324-6.

[2] Cerdá B, Soto C, Albaladejo MD, Martínez P, Sánchez-Gascón F, Tomás-Barberán F, Espín JC. | Pomegranate juice supplementation in chronic obstructive pulmonary disease: a 5-week randomized, double-blind, placebo-controlled trial. | Eur J Clin Nutr. | 2006 Feb;60(2):245-53.

[3] Aviram M, Dornfeld L, Rosenblat M, Volkova N, Kaplan M, Coleman R, Hayek T, Presser D, Fuhrman B. | Pomegranate juice consumption reduces oxidative stress, atherogenic modifications to LDL, and platelet aggregation: studies in humans and in atherosclerotic apolipoprotein E-deficient mice. | Am J Clin Nutr. | 2000 May;71(5):1062-76.

[4] Aviram M, Dornfeld L, Kaplan M, Coleman R, Gaitini D, Nitecki S, Hofman A, Rosenblat M, Volkova N, Presser D, Attias J, Hayek T, Fuhrman B. | Pomegranate juice flavonoids inhibit low-density lipoprotein oxidation and cardiovascular diseases: studies in atherosclerotic mice and in humans. | Drugs Exp Clin Res. | 2002;28(2-3):49-62.

[5] Sezer ED, Akçay YD, Ilanbey B, Yildirim HK, Sözmen EY. | Pomegranate wine has greater protection capacity than red wine on low-density lipoprotein oxidation. | J Med Food. | 2007 Jun;10(2):371-4.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *