Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Koffiedik kijken: paranormale waarnemingen

Koffiedik kijken: paranormale waarnemingen

Koffiedik lezen: een paranormale interpretatie techniekEen bijzondere vorm van paranormale waarneming is het koffiedik kijken. Hierbij wordt door een helderziende een interpretatie gegeven van het koffiedik, dat achterblijft in een leeg gedronken kopje sterke koffie. Uit de vorm van het restant in het kopje meent de interpretator uitspraken te kunnen doen op het gebied van gezondheid en levensmotieven.

Beschrijving van koffiedik lezen volgens een koffiedik lezer

 

 

 

 

 

Het Koffiedik kijken of lezen kan opgevat worden als een soort Rorschachtest, een test uit de klassieke psychologie, waarbij op basis van vlekpatronen een psychologische interpretatie over het karakter gegeven werd.

Onder de paranormale varianten die bestaan van deze klassieke interpretatie test vallen uiteenlopende vormen, waaronder:

 1. koffiedik lezen
 2. theebladen interpreteren
 3. darmen interpreteren
 4. botjes werpen
 5. lever lezingen
 6. bloed interpretatie
 7. kaarsvet lezing
 8. zand lezingen

Een aantal koffiedrinkers wacht op de interpretatie van het koffiedik in het kopjeBij al deze vormen worden uit willekeurige vormen die ontstaan bij bijvoorbeeld kaarsvet smelten op water, of botjes in de lucht werpen, afgelezen hoe het met de gezondheid, het karakter of de toekomst van iemand gaat.

Zoals bij al deze vormen van paranormaal waarnemen duidelijk mag zijn,  zijn de uitspraken vrij vaak algemeen zijn, en open voor verschillende interpretaties. De waarde ervan is uiteraard nooit aangetoond.

Op het internet is een grappige site te vinden, waar online koffiedik kijken en voorspellingen gegeven worden.

Koffiedik lezen als paranormaal diagnostische methode krijgt een rood stoplicht.  

Berichten

 1. pvdwestelaken schreef:

  Bij dit stuk moet worden opgemerkt dat de foto’s illegaal zijn gemaakt en dat de schrijver zelf geen consult heeft gehad. De enige personen die kunnen oordelen over iets zijn gebruikers. De personen op de foto hebben geen toestemming verleend de foto op internet te plaatsen. In eerste instantie werd er zelfs gelogen over de herkomst van de foto’s. Deze stichting heeft ethische oordelen maar neemt het zelf niet zo nauw met de integriteit. Gelet op de drukte en reacties van bezoekers van deze mevrouw hebben de sessies wel degelijk waarde voor de bezoekers.

 2. doc schreef:

  Ondanks dat de herkomst van de fotos onduidelijk is, vind ik die foto’s wel boeiend en zinvol..net zoals de informatie. De stichting doet goed werk met het transparant maken van deze vormen van paranormale geneeskunde, en ik kan me alleen maar aansluiten bij hun visie!

 3. pvdwestelaken schreef:

  De herkomst van de foto’s is niet onduidelijk.
  Deze zijn gemaakt op een parabeurs in de veemarkthallen in Utrecht. Bij de ingang was duidelijk vermeld dat het verboden was te fotograferen zonder toestemming. Noch aan de organisatie noch aan de standhouder is toestemming gevraagd. Sterker nog de fotograaf is aangesproken en gewezen op het verbod !! Blijft het feit dat commentaar leveren op iets pas kan als je het zelf hebt ervaren. En even voor de duidelijkheid er is helemaal geen sprake van geneeskunde. Het enige dat gebeurt is dat mensen wordt gewezen op aanwezige kwalen met het advies er door de reguliere geneeskunde er naar te laten kijken. Er zijn aantoonbaar mensen door gered.

 4. doc schreef:

  Er staat ook nergens dat het geneeskunde is, maar paranormaal waarnemen, en in de folder staat duidelijk dat de lezer zwaktes en pijnlijke plekken kan zien, dus in die zin is het diagnostiek. Al die vormen hebben het probleem vand e somatische fixatie, en ook in die zin is het een probleem. En als je alleen maar iets mag beoordelen als je het zelf ondergaat wordt het wel heel lastig.. dan zou men tot geen enkele uitspraak meer kunnen komen! Analyse mag ook!

 5. pvdwestelaken schreef:

  Hoe kan het dan verklaard worden dat klanten van deze mevrouw naar de dokter zijn gegaan en weldegelijk iets mankeerden?
  Blijft staan dat deze stichting het zelf niet zo nauw meent met ethiek !!!

 6. esmee schreef:

  Ik wil ook mijn koffiedik laten kijken, weet iemand hoe ik in contact kan komen met deze mevrouw?

 7. hoi schreef:

  1950

  hoi – hoi
  03-04-2010 01:29:16

  hoi

  ]]>

  ]]>1

 8. hoi schreef:

  1951

  hoi
  03-04-2010 01:29:25

  1950

  hoi – hoi
  03-04-2010 01:29:16

  hoi

  ]]>

  ]]>1

  ]]>

  ]]>1

 9. lieve a schreef:

  ik ken ook een mevrouw die dit doet ze is er echt heel goed in, tot nu toe is allles wat zij mij heeft verteld uitgekomen. en heeft ze in veel dinge gelijk gehad

 10. michelle schreef:

  kijk op deze site 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.