Natuurgeneeskundigen wederom gelijk: melkvet slecht voor colitis
Langzaam dringt het door dat natuurartsen en natuurgeneeskundigen vaak meer weten van de oorzaak van ziekten dan menig regulier arts. Gewoon omdat ze beter kijken en meer de natuur van het lijf respecteren. Bijvoorbeeld melkprodukten en darmontstekingen. Nu is eindelijk ook via een reguliere proef, in Nature gepubliceerd, met muizen, duidelijk dat verzadigde melkvetten niet goed zijn voor de darm.
Onderzoekers gaven een bepaalde muizenstam een dieet met of veel melkvetten of niet. Die muizen waren wel gevoelig voor darmziekten.
Slechts 1 op de 5 dieren ontwikkelde een darmontsteking, colitis als ze een dieet met een laag vetgehalte of een dieet met meervoudig onverzadigde vetten kregen.
Maar als ze een dieet kregen met verzadigde melkvetten, dan ontstond bij 60 procent van de dieren de darmziekte. Die darmaandoening was dan ook veel ernstiger!
Reden genoeg om de adviezen van natuurartsen op te volgen: bij colitis en Crohn geen melkprodukten!
Zijn dat alle melkprodukten, of is kwark, kefir,yoghurt, geitenmelk wel te gebruiken?
Maar de ene melk is de andere niet… Gepasteuriseerde gehomogeniseerde “fabrieksmelk” (dus eigenlijk alles wat je in de super koopt) is rommel, “melk, de witte sloper” en “melk, de witte doder”.
Volgens Dr Mercola is rauwe melk van grasgevoerde koeien (zonder antibiotica etc) een uitzondering qua zuivelproducten, zie
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/01/does-tainted-milk-cause-crohn-s-disease.aspx
In die lijn is ook rauwmelkse kefir een gezond (natuur) product. Kijk voor meer info op http://www.rauwpower.nl of http://www.ecoboerderij-dehaan.nl