Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Migraine en hoofdpijn > Migraine reguliere Behandeling

Migraine reguliere Behandeling

hoofd DJKWanneer de hoofdpijn optreedt, zijn er een aantal medicamenten mogelijk om de hoofdpijn te verminderen. Als eerste wordt er gebruik gemaakt van een antibraakmiddel (domperidon) met 1000 mg paracetamol of 1200 mg aspirine (carbasalaatcalcium). Wanneer dit niet helpt, kan gekozen worden voor een antibraakmiddel met de zogenaamde NSAID's, zoals ibuprofen 600 mg of naproxen 500 mg. Mocht ook dit niet werken dan kan een triptaan geprobeerd worden, zoals sumatriptan (Imigran).

Migrainepatienten die vaak een aanval hebben, kunnen profylactisch (preventief) behandeld worden met geneesmiddelen. Gekozen kan worden voor een betablokker, zoals propanolol. Deze betablokker blijkt de aanvallen in frequentie te doen verminderen. Andere medicijnen om migraineaanvallen te voorkomen, zoals amitriptyline, zijn net zo effectief als propanolol.[1] Mocht de migraine rond de menstruatie voorkomen, dan is er een mogelijkheid betablokkers of oestrogenen rond de menstruatie te geven. Een reviewartikel uit 2006 bespreekt de preventieve reguliere en complementaire medicatie voor de migraine.[2]

Hoe migraine ontstaat niet nog niet goed duidelijk. Een van de hypotheses is dat het brein overactief is en dat profylactische medicatie, zoals propanolol, de activiteit van de hersenen doet verminderen.[3]

Sites

Referentie

[1] Linde K, Rossnagel K. | Propranolol for migraine prophylaxis. | Cochrane Database Syst Rev. | 2004;(2):CD003225.

[2] Modi S, Lowder DM. | Medications for migraine prophylaxis. | Am Fam Physician. | 2006 Jan 1:73(1):72-8.

[3] Casucci G, Villani V, Frediani F. | Central mechanism of action of antimigraine prophylactic drugs. | Neurol Sci. | 2008 May;29 Suppl 1:S123-6. doi: 10.1007/s10072-008-0902-9.

Berichten

  1. Dawn2008 schreef:

    Mijn naam is Alana Kusch. Ik ben een MA-studente aan de Universiteit Leiden. Ik onderzoek traditionele genezers in Nederland. Hebben jullie ook contact met traditionele genezers? Wat proberen jullie met hen te bereiken? Ik probeer zelf met genezers in contact te komen. Ik wil onderzoeken wat zij van de Nederlandse gezondheidszorg vinden en wat er eventueel aan veranderd moet worden zodat zij hun praktijken gemakkelijker kunnen uitoefenen.
    Zou u me hiermee kunnen helpen?
    Graag hoor ik van u terug!
    Met vriendelijke groeten en een fijne dag toegewenst,

    Alana Kusch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.