Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > De misleidingen van de PERLA behandeling voor allergie

De misleidingen van de PERLA behandeling voor allergie

Op een Nederlandse website van enkele artsen wordt een nieuwe behandeling bejubeld, de ‘PERLA-treatment: Pulsewave Evoked Rebalancing Linked to Acupuncture’. Alleen de naam al klinkt enorm gewichtig. Voldoende gewichtig om je achter de oren te krabben.

Als je leest wat PERLA inhoudt, dan snap je er als leek nog steeds weinig van. Het klinkt gelukkig allemaal wel heel indrukwekkend. De moeilijke uitleg opzijschuivend is PERLA niets anders dan een soort hocus-pocus homeopathie en acupunctuur. Nergens op gebaseerd, geen enkel onderzoek heeft ooit aangetoond dat PERLA een patient met allergie of Lyme kan helpen.

De artsen van het centrum passen volgens hunzelf ‘de moderne VAS-polsdiagnostiek (VAS = Vasculair Autonoom Signaal) toe’. Wat is dat? Ze zeggen er zelf het volgende over: “Hiermee kunnen diverse lichamelijke, energetische en emotionele verstoringen worden vastgesteld. Tevens kunnen we met deze techniek efficiënt eventuele allergieën en intoleranties (overgevoeligheden) testen (zie ook ooracupunctuur en PERLA-treatment).”

Hoe werkt die behandeling? Laten we de artsen zelf aan het woord:
“Nadat een allergie is vastgesteld onderzoeken we welke energie-verstoringen in het lichaam optreden als reactie op het allergeen. Deze verstoringen worden vervolgens door middel van acupunctuur behandeld. Daarbij houdt u tijdens de behandeling een flesje met het betreffende allergeen in de hand.”

Het in de hand houden van een flesje met allergenen dus, en dan hier en daar wat prikken.  Ook hun Lyme-behandelplan is gebaseerd op deze bizarre mix van acupunctuur en homeopathie door het glas heen.  Het centrum wordt bemand door nb 3 artsen. Hoe artsen kunnen geloven in de hocus pocus kan alleen maar verklaard worden vanuit de geldstroom die de goed gelovigen voor de behandeling neertellen.

PERLA behandeling krijgt van IOCOB een rood stoplicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.