Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Bioresonantie om bloedvaten te ontstoppen?

Bioresonantie om bloedvaten te ontstoppen?

Misleiding van patienten met verstopte bloedvaten: Bicom bioresonantie zou vaten weer openen, aldus een therapeut op het net.

Mensen met een beroerte in het verleden of een hartinfarct zijn zijn behoorlijk aangedaan. Ze zoeken naar oplossingen, en vooral leefstijl is daarbij belangrijk. Daarom is het uitermate misleidend als bioresonantie therapeuten gaan zeggen dat blokkades in bloedvaten opgelost kunnen worden, zoals we op deze site van twee therapeuten kunnen lezen.

De therapeuten uit Amersfoort delen de volgende niet bewezen informatie op de website, en schuin geven we de essentie weer:

Mijn werkwijze: meten en behandelen met de Bicom volgens speciale methode..
Wat is er zo bijzonder? Ik zet de Bicom in om speciaal de doorbloeding in het lichaam te verbeteren! Ik meet en onderzoek of er verstoppingen of blokkades in de bloedvaten (aders, slagaders, haarvaatjes, vaatwanden) zitten.

Waarom is een goede doorbloeding zo belangrijk, zo vraagt de therapeute zich af? Het antwoord is van een huisvrouw die meent dat de gootsteen verstopt zit:

“Ons lichaam met organen, weefsels (zenuw-, bot- spier-, e.d.), darm en brein kan alleen maar goed functioneren als het goed doorbloed wordt! Bloed transporteert zuurstof, voedingsstoffen en o.a. hormonen naar organen, enz. Een schoon en goed stromend bloedvatenstelsel is dus de basis van een goede gezondheid! Men zegt wel eens: “Je bent zo oud of zo jong als je vaten”…

Als er stagnatie in de doorbloeding wordt gemeten, of als de darm problemen geeft, schrijf ik korte kuren voor (hoog gedoseerde stootkuren) om de boel te ontstoppen c.q. op te lossen. De meeste (huis)vrouwen weten precies hoe je een vetvlek uit je kleren verwijdert, namelijk met ossengal-zeep. Voor een inktvlek wordt meestal alcohol gebruikt, ook wel in combinatie met azijn. En bij een verfvlek gebruik je terpentine of wasbenzine. Je lost de stoffen letterlijk op. Ik gebruik in mijn praktijk ook verschillende middelen om de blokkades in het lichaam op te lossen.

Wat kan in ons lichaam een verstopping geven? Vooral melk- suikerresten (lactose), verkalkingen, aardappelresten en teerresten kunnen een goede doorbloeding behoorlijk in de weg zitten. Ja…, ook aardappels kunnen een kauwgom-achtige plaque geven, waardoor bloedvaatjes dichtslibben… Maar ook zenuwbanen, lymfevaten en organen kunnen verstopt raken…”

Wat verder bijzonder opvallend is, dat deze niet-artsen ook menen andere ernstige ziektebeelden met de Bicom te moeten gaan behandelen; ze schrijven immers: “Mooie resultaten worden behaald bij b.v. chronische aandoeningen als Kanker of Parkinson.”

Het lijkt ons dat patienten met een doorgemaakt hartinfarct of herseninfarct, en patienten met Parkinson en kanker misleid worden door deze rare teksten. Er is immers nooit fatsoenlijk klinische onderzoek gedaan naar de werking van de Bicom bij Parkinson en Kanker.

De therapeuten juicht echter wel op haar site: “Het is geweldig nieuws dat ik met de Bicom ook kan behandelen en voorbehandelen… “…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.