Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Complementair arts veroordeelde OXFORD Corona vaccin zonder kennis van zaken

Complementair arts veroordeelde OXFORD Corona vaccin zonder kennis van zaken

De complementair werkende arts Gio Meijer  gebruikt het facebook om leken angst aan te jagen voor het komende Corona virus vaccin uit Oxford, een behoorlijk verwerpelijke zaak voor een arts, vindt IOCOB. Dat klinkt misschien polariserend, maar zo is het niet bedoeld. Dit stuk op IOCOB opent de discussie over hoe artsen op de populaire media FB en Linked-in communiceren naar leken, en geeft aan waar valkuilen zijn. En dat artsen verantwoordelijkheid dienen te nemen bij de voorlichting van patienten, ook in populaire media als FB, indachtig hun afgelegde Eed van Hippocrates.

Facebook: Arts bedankt even voor Corona vaccin en zet het als Monster van Frankenstein weg

In een FaceBook entry van 21 juli meldt de  complementaire arts:

Oxfordvaccin gemaakt van een adenovirus van chimpansees, een virus dat normaal niet bij mensen voorkomt. Met sars cov 2 spikes, Tjonge ik bedank even.
De eerste zin: ‘Oxfordvaccin gemaakt van een adenovirus van chimpansees, een virus dat normaal niet bij mensen voorkomt. Met sars cov 2 spikes’ is duidelijk een zin die vrijwel elke leek negatief zal  beïnvloeden in zijn/haar  mening over dit vaccin. Je wilt immers geen chimpansee virussen in je bast gespoten krijgen, en dan ook nog eens met ‘2 spikes’.  Leken begrijpen deze taal niet, en alleen de emotionele lading van ‘bah iets aapachtigst en vies wordt in mijn lijf gespoten’ komt over, Dit soort zinnen waarbij je een vaccin als een soort van Monster van Frankenstein wegzet, dat is geen communicatie, het is directe propaganda, maar dan tegen het gebruik van een toekomstige vaccin. Dat soort propaganda hoort niet te vloeien uit de pen van een arts.
Uiteraard heeft dit soort kwalificaties meteen een negatieve invloed op de opvatting van een aantal leken, vrienden vaan haar op FB, die daarvan schrikken. Deze mensen reageren meteen op het FB van de arts met opmerkingen zoals:
Oh wat eng. Weet je de film juressic parc, het punt dat je denkt, stop met God te spelen want het gaat fout,…….en natuurlijk gaat dat fout! Net als nu als ik dat lees🤐
en een andere leek schrijft:
Ik bedank ook, en Dat klinkt idd eng…..

Bizar dialoog

Ik sprak deze collega op FB aan met:
Lees je even in in dit vakgebied van de vaccin technologie voordat je met oordelen komt en bijdraagt aan de confusie! Je ben NB arts! Dan be je dat ten minste toch wel verplicht aan je patienten – je ziet hoe ze op je emoties vibreren!!!  Ik citeer ook even uit de Oxford site: –
“it is not a replicating virus, so it cannot cause an ongoing infection in the vaccinated individual….. 
De arts had in de snelheid van regeren waarschijnlijk even vergeten dat ze zelf een sterk oordeel uitgesproken had met haar  reactie:  ‘Tjonge ik bedank even.’
Ze reageerde op mijn FB entry met:
beste Jan, lees even goed! Dit is een feit! Geen oordeel, dat doe jij hier nu.
Dit is voor een arts bijzonder merkwaardig, ze speelt terug dat ze geen oordeel gaf maar alleen een feit aangaf. Toch voegde ze toe dat ze voor dit komende vaccin bedankt. Zonder redenen.
Hiermee zet ze vele leken op een fout spoor. Die denken dat het vaccin iets griezeligs is.  Dat is het niet, het vaccin is gemaakt van een virus die in de mensen niet kan vermeerderen. 
Het is anno 2020 toch moeilijk te begrijpen dat artsen zonder voorkennis van virologie en vaccins, zich zo rabiaat en zonder redenen uitspreken tegen een vaccin, en daar vele leken mee beïnvloeden.

FaceBook is een medium waar artsen zeer voorzichtig mee moeten zijn, met name als ze zich uiten over interventies rond Corona virus. Dan ben je als arts verplicht alle kanten van de medaille te kennen en te bespreken, en moet je je hoeden om alleen een blurp af te leveren! Met name geen blurp die een mogelijk veelbelovend vaccin wegzet als een soort 21ste eeuws Monster van Frankenstein, want zo zullen leken haar uitspraak opvatten: ‘een adenovirus van chimpansees, een virus dat normaal niet bij mensen voorkomt. Met sars cov 2 spikes

Context Gio Meijer: ontstoren, kinesiologie en Kirlian fotografie

Gio Meijer werkt met name als homeopathe, en op haar website meldt ze dat ze o.a. actief is op het gebied van ‘ontstoring van vaccinaties als dat nodig is en eventueel ook ondersteund met kinesiologie‘. Voorts meldt ze: ‘Om de effecten van de behandelingen te objectiveren gebruik ik Kirlian fotografie, een methode om subtiele veranderingen die niet in bloed of op een röntgenfoto zichtbaar zijn te beoordelen.’

Haar visie op vaccinaties is relevant gezien de polemiek hierboven, en daarover schrijft ze: ‘

In onze praktijk zijn wij zeker niet tegen vaccinaties, veel vaccinaties hebben voor een enorme verbetering van de volksgezondheid gezorgd. Wel vinden wij dat begeleiding met homeopathie of «ontstoren van vaccinaties» eventueel negatieve effecten van een vaccinatie kunnen verminderen.’

Commentaar:

 1. Ontstoren van vaccinaties is een onzinnige en niet bewezen activiteit. Het is zelfs niet duidelijk wat met ‘ontstoren’ bedoeld wordt.
 2. Kinesiologie is een methode van behandelen of diagnosticeren waar nooit enig bewijs voor geleverd is.
 3. . Van Kirlian fotografie is nooit bewezen dat het een diagnosticum kan zijn.

Berichten

 1. Gio schreef:

  Prof Dr Pierre Capel legt het heel duidelijk uit zie: https://www.youtube.com/watch?v=UuiC7KhHekQ

  Prof Dr Pierre Capel,em hoogleraar immunologie, acht ik hoog.
  Feiten en oordelen zijn twee verschillende zaken, stukje is letterlijk uit de volkskrant geplukt.
  Er is geen Langdurige follow up kennis. Wel over de kans dat een RNA-virus Vaccin zo snel succesVol & veilig gemaakt kan worden. Voor malaria, HIV, is nog nooit een vaccin gemaakt.

  Ik vind jouw polariserende toon onnodig en niet prettig.

  1. Admin IOCOB schreef:

   Beste GIO, waar polariseer ik? Er kan geen langdurige follow up kennis zijn voor een vaccin wat in ontwikkeling is. Dus dat argument geldt niet.

   Jij zegt op FB: “Oxfordvaccin gemaakt van een adenovirus van chimpansees, een virus dat normaal niet bij mensen voorkomt. Met sars cov 2 spikes, Tjonge ik bedank even.” Daarmee lever je alleen een context van angst aan, zonder inhoud. En je bindt er meteen een conclusie aan: ’tjonge ik bedank even’.
   Het vaccin zal de enige mogelijkheid zijn weer meer bewegings- en leefvrijheid te krijgen, en natuurlijk moet het lege artis ontwikkeld worden. Daar hebben we de EMA voor om dat te controleren, en niet citaten uit de Volkskrant! Noch de visie van een emeritus die zelf ten minste 10 jaar uit het veld is en vermoedelijk nooit zelf een vaccin gemaakt heeft!

   Ten laatste de door jou opgevoerde expert, deze 74 jaar oude immunoloog ontbeert het aan inzicht in de moderne vaccin bereidingen – inderdaad zijn er vele kleine mutaties mogelijk, maar de cenrale epitopen blijven wat ze zijn…en daar grijpt het vaccin op aan…

   En tenslotte, Capel zegt letterlijk in een recent interview: ‘Het is een heel gewoon virus. Sommige mensen gaan dood, ja, de ouderen. Die tweede golf zal best wel komen, maar daar hoeven we niet bang voor te zijn.’

   Tja, rest my case….ik denk dat Capel in een roze bubbel leeft….

  1. admin IOCOB schreef:

   Beste Gio, het gaat hier niet om technische aspecten, maar over hoe je op FB leken in angst brengt voor het mogelijk komende vaccin, de enige wijze waarop we uit de 1.5 meter samenleving zullen kunnen ontsnappen volgens mij. Het verwijzen naar het NRC en oordeel zelve is niet de ingang. Ik geef aan dat je als arts niet in deze fase publiekelijk op FB mensen angst mag aanjagen met de opmerking die je liet verschijnen!

   En professor CAPEL is een emeritus van 74 jaar die zeker de laatste 10 jaar de vaccin ontwikkeling niet gevolgd zal hebben…..

   Verder:
   Stukjes uit de Volkskrant plukken of uit de NRC is ook niet zoals een arts hoort te argumenteren. De Volkskrant is geen peer-reviewed medisch tijdschrift zoals je weet.

   Tenslotte: Ik bedoel geheel niet te polariseren, integendeel, ik probeer transparant te maken wat ik vind dat een arts niet kan maken. Blijkbaar ben je het toch met me eens, want je hebt onze discussie en je uitspraken van FB verwijderd… ten minste ik zie onze discussie niet meer op jouw FB pagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.