Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Resocard, bioresonantie methode kritisch besproken

Resocard, bioresonantie methode kritisch besproken

De Resocard® is een nieuwe vorm van een bioresonantieapparaat. De principes van de bioresonantie klinken indrukwekkend, maar helaas is er tot op de dag van vandaag geen klinisch onderzoek bekend waaruit blijkt dat de claims die men kan vinden op het net ook daadwerkelijk bewezen zijn. Resocard wordt op een commercieel verdachte manier in Nederland verspreid. Gelukkig lezen we op de Resocard site: "De Resocard® werkt altijd. Voor een optimaal resultaat wordt de Resocard® gedragen ter hoogte van het borstbeen direct op de huid, eventueel ook om pols of enkel. "  De Resocard werkt altijd: laten we die claim eens samen bekijken...spannend!

 

Resocard: nieuw

De Resocard®, is een voorbeeld van zo’n nieuwe uitvinding. Volgens de producenten zijn er diverse vormen van Resocards ontwikkeld, en wel voor het stoppen met roken,verminderen van eetbehoefte, voor energie en concentratie, weerstandverhoging, betere seksuele beleving, urologische problemenen, prostaatproblemen bij mannen, en diverse andere claims tot en met de hormonale balans voor vrouwen. Hoe we ons dat moeten voorstellen blijft onduidelijk. Op het internet vinden we de volgende verklaring:

Als een persoon de Resocard® activeert door deze op de huid te dragen, wordt de frequentie van de stoffen op de chip in het lichaam overgedragen.

Voor geen van de claims van de Resocard is er literatuur bekend waaruit de werking van de Resorcard blijkt. De Resocard berust op principes van de Vollse electroacupunctuur, de Radionica en de bioresonantie. Al deze stromingen hebben dezelfde tekortkomingen. Nooit is aangetoond dat de indrukwekkende claimszinvol zijn voor de individuele patient. Opmerkingen over het onderzoek, zoals: …..het resultaat van meer dan 17 jaar klinische studies waarbij in totaal zo’n 1900 artsen en wetenschappers en ruim 200.000 patiënten betrokken waren. worden niet door literatuur ondersteund.

Resocard en Radionics

Radionica op zich is een zeer omstreden vorm van genezen met bepaalde instrumenten, die van belang zou zijn bij de behandeling in het voorstadium, als er nog geen symptomen zijn, van potentiële ziektes of balansverstoringen. Deze methode is door Dr Albert Abrams ongeveer een eeuw geleden ontwikkeld. Het principe ervan is dat iedereen omhuld is met een energetisch veld en dat de therapeut in dit veld de verstoringen kan detecteren en corrigeren. De behandelaars die deze methode gebruiken menen dat ook over een grote afstand behandeld kan worden. Deze vorm van therapie is in de USA zelfs verboden.

Patienten met duidelijke klachten, zoals prostaatklachten of hormonale klachten, worden afgeraden om direct dit soort behandelwijzen te volgen, zonder de huisarts te raadplegen.

Resocard en electromagnetische informatie

De volgende informatie wordt over de Resocard gegeven:

De Resocard aanbevelingen: Uit de vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt, dat:

a. ons lichaam een meetbaar zelforganiserend, zelfregulerend en zelfreparerend vermogen heeft.

b. het zelfregulerende systeem biofysisch van aard (elektromagnetisch) is.

De resocard® levert het lichaam elektromagnetische informatie om de regulatiesystemen te ondersteunen bij hun werk. Na vele jaren wetenschappelijke en persoonlijke ervaring binnen de biofysische geneeskunde, kon door meting aangetoond worden, welke informatie nodig is om specifieke effecten op de resonantiesystemen te bereiken.

IOCOB heeft veel moeite gedaan om dat vele wetenschappelijke onderzoek te vinden. Helaas kon de producent van de Resocard alleen maar promotiemateriaal vinden….en wist de producent niet het verschil tussen promotie en wetenschap.

Resocard en bioresonantie

De Resorcard is een nieuwe variant van de bioresonantie, die zo aan het grote publiek aangeboden wordt, met gezondheidsclaims zonder daar ooit een onderzoek naar gedaan te hebben. We geven een citaat weer waaruit blijkt dat de Resocard geheel drijft op het pseudowetenschappelijke concept van de bioresontie:

Door de juiste frequentiepatronen (van bijvoorbeeld therapeutische stoffen) aan het lichaam aan te bieden, kan het elektromagnetische veld van cellen en organen bijgestuurd worden, waardoor cellen/organen zich kunnen herstellen.

Frequenties kunnen overigens ook toegevoegd worden om organen of systemen van het lichaam te versterken of/en te ondersteunen.


Het preventieve en herstellend effect van de resocard® is dus gebaseerd op de elektromagnetische overeenkomst tussen de frequentie van de therapeutische stoffen, die gebruikt zijn voor de resocard® en het verstoorde resonantiepatroon van het lichaam.
Met andere woorden: de externe elektromagnetische trillingen van de resocard® harmoniseren of doven de pathologische trillingen via resonantie.

en

Vandaar dat er verschillende resocard®’s zijn, elk met andere trillingspatronen. De resocard® kan niet alleen bijdragen om regulatie problemen te helpen herstellen, maar vooral om te voorkomen. Daarom is de innovatieve resocard® een belangrijke bijdrage voor de preventieve “gezond-zijn”-zorg.

Verschillende Resocards met elk andere trillingspatronen, en die trillingspatronen blijven een tot twee maanden geldig, daarna moet een nieuwe kaart aangeschaft worden. Zeggen ze.

Hoe werkt de Resocard?

We kunnen het best de producent aan het woord laten.. en daar eens kritisch naar luisteren:

De moderne techniek stelt ons sedert enkele jaren in staat om de energetische informatie van deze stoffen op een resocard® over te brengen.

De ontwikkelaar van de resocard® heeft de bestaande techniek verder aangepast en geoptimaliseerd om aan onze hoge kwaliteitseisen te kunnen voldoen. De resocard® is daarvan het resultaat.

De strip op de resocard® zorgt voor een optimale overdracht, direct op het lichaam. Het aangeboden frequentiepatroon resoneert met bepaalde gebieden van de regulatiesystemen en bereikt op die manier de gewenste effecten bij de beoogde organen/cellen.

Wat er in die strip zit? Hoe die overdracht van Resocard op het lichaam tot stand komt? In geen van de websites wordt dat duidelijk. En er zijn in Nederland toch bijna 1000 sites over de Resocard!

Resocards en indicaties

Er zijn verschillende sorten Resocards, voor verschillende klachten ontwikkeld:

Voor de meest voorkomende vragen op het gebied van “gezond-zijn”, zijn de volgende resocard®’s met preventieve werking beschikbaar:
1. ANTI NICOTINE – Stoppen met roken
2. DIET – Verminderen eetbehoefte
3. ENERGY – Energie en concentratie
4. INFLU – Weerstand verhoging
5. LIBIDO MEN – Betere seksuele beleving
6. MEN – Voor blaas en prostaat
7. RELAX – Ontspanning
8. SPORT – Uithoudingsvermogen en herstel
9. VITALITY – Vitaliteit
10. WOMEN – Hormonale balans voor vrouwen

Nieuwe kaarten zijn in ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld voor diabetes mellitus.

Duidelijk mag zijn dat voor geen van deze gebieden de klinische waarde van de Resocard aangetoond is. En IOCOB heeft echt overal gezocht, in de universiteitsbibliotheken van Utrecht en Nijmegen, in meer dan 10.000.000 oorspronkelijke artikelen en in Pubmed, de grootste database in de wereld. Wel 30 jaar research, maar geen enkele publicatie over Resocard!

Resocard en Resellers

Het feit dat de organisatie van de Resocard uitgebreide marketing via het net heeft en massaal mensen oproept om als verkopers te gaan werken, is voor een medisch apparaat geen aanbeveling. Dit is de tekst waarmee de resocard gepushed wordt:

Voor de introductie van een nieuw product, zijn wij op zoek naar mensen, die in samenwerking met ons, een nieuwe vorm van homeparty’s willen introduceren. Ervaring is een pré. Communicatieve eigenschappen zijn, net als een positieve instelling, een must. Gratis opleiding!

Er zijn via het internet veel verkopers gerecruteerd voor het verkopen van de Resocard. Ze hebben allen hun eigen website en verfkopen allen de Resocard als oplossing voor alle problemen. Een voorbeeld:

In samenwerking met een arts, die dertig jaar lang zeer gedegen onderzoek verrichtte naar de werking van de cellen, is F to F Consulting in 2007&nbsp
;
gestart met een bijzonder hoogwaardig product op bio-energetisch niveau om uw lichaamscellen te reguleren.

 Een voorbeeld van de agressieve marketing van dit product. Uit onderzoek dat IOCOB deed, weten we dat die arts, die 30 jaar gedegen onderzoek verichtte naar de werking van de cellen…. niet bestaat.

Ook is het niet duidelijk via de vele websites wie deelnemen aan de organisatie van resocard, wie het heeft ontwikkeld en wat er in die Resocard kaart nou precies zit…..

Resocard en Trademarks

Er zijn enorm veel verschillende Trademarks te vinden op het net, meestal gecombineerd met autoverzekeringen… Dit zijn de Trademarks die IOCOB vond:

RESOCARD ® RESOFUTURE ® RESONANSA ® RESOSTORE ® RESOCARD ® RESOFUTURE ® RESONANSA ® RESOSTORE ® RESOCARD ® RESOFUTURE. RESOPRODUCTEN

Resocard: niet digitaal

Uit onderzoek wat IOCOB uitvoerde blijkt dat de informatie op de resocard niet gedigitaliseerd opgeslagen is. Het zou analoog zijn, middels de zuivere stof. Er zouden bovendien maar enkele apparaten in de wereld zijn die de zuivere stof op de resocard kunnen aanbrangen. En de uitvinding stamt uit Nederland. Met de Resocard is het overbodig geworden, aldus de infornatie die IOCOB verzamelde, om nog andere bioresonantie apparaten te gebruiken, zoals de MORA of de BIOCOM. De Resocard zou ontwikeld zijn door een tandarts, die de electroacupunctuur volgens Voll gebruikt.

Resocard een en resocard twee maanden?

Op de site van resocard zijn twee verschillende Resocards voor de flow te krijgen. Resocard Flow 1 maand, en Resocard Flow 2 maanden. Bij de Resocard Flow 1 maand, met de prijs € 34,57 geldt: Ondersteunt uw lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. De resocard® – FLOW 1 maand, zorgt met zijn speciale receptuur voor een intensieve werking!  Bij de Resocard Flow 2 maanden. met de prijs >€ 59,95 , geldt: Ondersteund uw lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. De resocard® – FLOW 2 maanden, zorgt voor een langdurige werking, waardoor de cellen langer van zijn steun kunnen profiteren!

IOCOB vraagt zich af of het fixatie procedee van de niet-digitale informatie op de Resocard voor de FLOW 2 zoveel duurder is. Het zal een complexere formulering zijn?!…..

Beoordeling van de Resocard

De Resocard zou berusten op principes van de radionica, de Vollse electroacupunctuuur en de bioresonantie. Apparaten op basis van deze stromingen zijn nooit op effectiviteit (en veiligheid) getest. Voor de Resocard is nooit onderzoek gepubliceerd. UIt de bovenstaande analyse zal duidelijk worden dat IOCOB de Resocard beoordeeld met een rood stoplicht.

Mocht er toch klinische literatuur aanwezig zijn, dan nodigt IOCOB uit om dat te laten weten, zodat de beoordeling mogelijk aangepast kan worden.

Links Resocards

Resocard

Resoproducts, Resostore, Resocard

Resocard producten

Resocard Ltd

Resonansa, Resofuture

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.