Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Afvallen met Bioresonantie

Afvallen met Bioresonantie

Afvallen én genezen door middel van bioresonantie-therapie, zo staat het op de site van de BICOM. En vervolgens: Het apparaat zorgt dat bepaalde voeding wel weer verdragen wordt en middels een aantal ooracupuntuurpunten wordt a.s. de stofwisseling gestimuleerd, het hongergevoel geremd en de maag-darmfunctie verbeterd. De, vaak allergische, reactie op voedingsmiddelen, wordt onderzocht door middel van de BICOM.

Vervolgens een lijst met oorzaken van overgewicht, oorzaken waarbij de BICOM site schrijvers heel snel door de bocht gieren en ons inziens ook meteen ontsporen:

De oorzaken van overgewicht

Eten verdooft gevoelens en mensen met (emotionele) problemen, eten zichzelf een weg door een depressie.

Allergie├źn en intoleranties van verschillend voedingsmiddelen zijn vaak de oorzaak van moeilijk kunnen afvallen

Overmatig gebruik van antibiotica kan bijvoorbeeld leiden tot een ernstige canadaschimmel. Door deze schimmel treedt er vermoeidheid op en worden belangrijke voedingsmiddelen niet goed opgenomen in het lichaam.

Bij overgewicht is het onhandig meteen de psychologie van de ‘keukenmeid’erop los te laten, dat overgewicht samenhangt met het door een depressie heeneten klinkt misschien leuk, maar het is absoluut kort door bocht en past zeker niet bij het merendeel van obese patienten.

Voorts is de relatie tussen allergie en overgewicht een puur hypothetische, dat is nooit aangetoond en zadelt de mensen op met een angst voor van alles, waardoor ze zich nog meer fixeren op voeding.

Tenslotte is nooit aangetoond dat antibiotica gebruik leidt tot obesitas via vermoeidheid en opname stoornissen van voedingsmiddelen in het lichaam. Ook is dit een totaal onzinnig verband.

De BICOM is een bioresonantie apparaat waarvoor nooit uit deugdelijk onderzoek is gebleken dat het doet wat iedereen van de BICOM beweert. Steerker nog, uit onderzoek bleek dat dit soort apparaten niet werkzaam zijn bij de behandeling van allergische aandoeningen.

Beoordeling

Afvallen met de BICOM is dan ook boerenbedrog, en de zogenaamde relaties tussen overgewicht en de door BICOM gestelde oorzaken zijn misleidend en uiterst onwaarschijnlijk. Natuurlijk zal elke patient met overgewicht die iets doet aan het dieet een effect vinden, maar meestal eindigt dat toch met het bekende Jo-Jo effect. Tijdelijk veel afvallen en dan weer aankomen. Alleen effecten die jaren lang aanhouden zijn zinvol. Tijdelijk gewichtsverlies heeft geen enkel nut!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.