Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > TMA Refresh 5 en 6 mei 2018: Venwoude

TMA Refresh 5 en 6 mei 2018: Venwoude

Op verzoek van velen in 2018 weer een nieuwe cursus om acupunctuur met meditatie en de essentie van de qiflow te verbinden. Walk our Talk is ons devies!

In het prachtige bosrijke Venwoude geven we een 2 daagse cursus, die zeer relaxed zal zijn, maar ook diep gaat: met qigong oefeningen en speciale acupunctuur patronen die ons uitnodigen dieper in onszelf te dalen en ons een te voelen met ‘de force’.

Maximaal 30 mensen kunnen meedoen, omdat er ook veel qigong lichaamswerk bij komt kijken, dus wees er snel bij.

Hieronder wat achtergronden, eerst adminstratieve achtergronden, en volgend daarop de theoretische achtergronden. In de Huang Ti van de herfst 2017 staat ook een uitgebreid artikel over deze materie.

Transpersoonlijke Meditatieve Acupunctuur Refresh (TMA refresh)

 • Cursusdata: 5 en 6 mei 2018
 • Begin en eindtijden per dag: 5 mei: 9.30 t/m 20.00, 6 mei: 9.30 t/m 16.00
 • Plaatsnaam en locatie: Lage Vuursche, landgoed Venwoude
 • Cursusgeld: €300,-
 • Inclusief lesgeld € 180,-
 • Inclusief maaltijden € 106,-
 • Inclusief eenvoudige overnachting (eigen tent of in groepsruimte) € 14,-
 • Overnachting op 1 persoons kamer: extra € 34,-
 • Overnachting op 2 persoons kamer: extra € 23,-
 • Accreditatie voor A + T is toegewezen bij de NVA.
 • Accreditatie wordt tevens bij de NAAV aangevraagd
 • Aanmelden voor TMA refresh via nascholing@iocob.nl

Aanmeldingen zijn definitief bij ontvangst van het cursusbedrag op IBAN: NL10INGB 00 0000 1780 BIC: INGBNL2A onder vermelding van uw naam.

Restitutie van 50 % bij het afzeggen minimaal 1 maand voor aanvang.

Inhoud: TMA technieken, meditatie, Qigong, integratie in de praktijk

TMA refresh

Inleiding

De essentie van de zogenaamde transpersoonlijke wetenschappelijke benadering. ‘Trans’ is ‘voorbij gaan aan’, transpersoonlijke benaderingen stellen dat ‘voorbij gaan’ aan de persoon, het ego, dan ook centraal. Het is geheel aan de tijd om ons te realiseren dat we ons intenser mogen verbinden met elkaar, met de natuur en met onze leefomgeving, en dat het ‘ik ik ik’ tijdperk getransformeerd kan (en moet) worden. Anders wordt het een puinhoop. Gelukkig zie je hier en daar al tekenen ontstaan van een groeiend groepsbesef en het ontstaan van wat je een ‘groepsziel’ zou kunnen noemen.

Voorafgaande artikelen in Huang Ti

Alweer 10 jaar geleden geleden hebben we in de Huang Ti een aantal artikelen gepubliceerd over wat van de transpersoonlijke meditatieve acupunctuur (TMA) en de hypnoacupunctuur inhoudt, en hebben we een aantal nascholingen gegeven op dat gebied. Veel vrienden en collega’s hebben aangegeven verder met deze materie te willen gaan. Daarom hier een kort overzicht van wat transpersoonlijke acupunctuur voor ons kan betekenen.

Het Transpersoonlijke

Binnen de geneeskunde bestaat er een stroming transpersoonlijke psychiatrie en transpersoonlijke psychologie. De eerste richt zich op de pathologie in de geest van de mens, de tweede op de psychologie en beiden doen dat vanuit het transpersoonlijke perspectief. Waar staat dat ‘transpersoonlijke’ nu voor? Het gaat hierbij om een wijze van benaderen van en denken over de spirituele en transcendente aspecten van ons leven, aspecten die voorbijgaan aan ons kleine ‘ikje’. Transpersoonlijk wordt wel gedefinieerd als de staat van (bewust-) zijn waarbij de ervaring verder gaat dan onze eigen identiteit en meer gaat omvatten: andere mensen en levende wezens, de hele aarde tot en met de kosmos. Dat zijn veel woorden, en de essentie ervan zou samengevat kunnen worden met het begrip ‘tegenwoordigheid van geest’. Dat is een uitdrukking die aangeeft dat je geheel aanwezig bent in het Hier en Nu. Vele wijze geesten, zoals Krishnamurti, Gurdjeff, Osho, Papaji en Ramana Maharshi hebben allerlei aanwijzingen gegeven op dit gebied, en beklemtoond dat een transformatie van ons bewustzijn mogelijk en wenselijk is. Terwijl het alledaagse bewustzijn geheel geïdentificeerd is met de agenda van mijn kleine ‘ik’, is het transpersoonlijk bewustzijn verankerd in wat de staat van Shunyata genoemd wordt, het heldere bewustzijn onder denkinhouden, de alerte aanwezigheid, de aanwezigheid van geest. Een van de kenmerken is van die staat is het opgeschorte oordeelsvermogen, en de verbinding met alles om ons heen. Verbinden met andere mensen, wezens en onze omgeving helpt met het brengen van harmonie en flow. Handelen vanuit een ‘wij-besef’ in plaats vanuit de eigen ‘ik-agenda’, vanuit een staat van bewust zijn, in plaats vanuit de staat die ‘hebben’ nastreeft. In de Sufi traditie wordt dit ook wel genoemd leven vanuit het open hart, of leven vanuit de geliefde (‘the beloved’), het goddelijke in ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.