Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Bioresonantie; Nu Exit! - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Bioresonantie; Nu Exit!

Bioresonantie; Nu Exit!

Share |
In Medisch Contact van 11 maart 2009 eindelijk een stuk van de hoofdredacteur met een harde veroordeling van bioresonantie en aanpalende gebiedsdelen zoals de elektroacupunctuur volgens Voll. Hoofdredacteur Crul schrijft:

Een inmiddels ex-collega maakte onder de dekmantel van reguliere geneeskunde onder andere gebruik van pseudomedische apparatuur, waarmee de energetische toestand van de verschillende organen kan worden gemeten. Een groeimarkt overigens. Elk orgaan heeft zijn eigen al dan niet pathologische golflengte. Het zou handig zijn, dat wel.

Aanprijzingen waarbij ten onrechte een genezende suggestie wordt gewekt, maar ook misbruik van het woord ‘medisch’ schaden het vertrouwen en moeten aan banden, vindt ook minister Klink.

Kwakzapperij

En in de Volkskrant enkele weken geleden werd ook de Bioresonantie duidelijk besproken en neergezet als kwak(z)apparatuur.

IOCOB spant zich al jaren in om de bioresonantie en de elektro-acupunctuur volgens Voll, waar in Nederland circa 50 artsen mee werken, en vele honderden leken, door te prikken. Nu dringt de boodschap door tot de algemene media, Medisch Contact en de Volkskrant.

De complementaire geneeskunde kan in Nederland niet serieus genomen worden als er artsen zijn die kwakzappers inzetten bij de behandeling en menen dat elk orgaan zijn eigen frequentie heeft. Dat er een dezer maanden ook weer een heel congres gewijd wordt aan deze onzin is ook onbegrijpelijk.

De artsenvereniging voor biofysische geneeskunde en bioinformatietherapie (een hele mondvol) regelen dat congres. Samen genezen heet het. De NES is hoofdsponsor van het congres. NES, een systeem waarmee je patienten gek kan maken, en dat eerder op onze site uitgebreid besproken werd, met een rood licht!

Geintegreerde Geneeskunde put uit zinvolle stromingen, zoals de hypnotherapie, bodymind werk, Feldenkrais, acupunctuur, fytotherapie etc. De zappers en de bioresonantie maken het erg lastig voor reguliere artsen om inzicht te krijgen in de waarde van complementaire en alternatieve geneeskunde.

We zijn daarom blij met de uitspraken van Ben Crul in Medisch Contact en hopen dat onzinnige activiteiten met bioresonantie snel een aflopende zaak gaan worden in Nederland!

Bron

Medisch Contact 11 maart 2009 Vertrouwen

Publicatie 11 – 11 maart, Jaargang 2009Rubriek HoofdredactioneelAuteur Ben V.M. CrulPagina’s 443

Berichten

 1. medynid schreef:

  Wat is de functie van dhr. Crul, behalve hoofdredacteur?
  Waarom is hij zo tegen bioresonantie? Heeft hij daar een reden voor, behalve dat hij er niet in gelooft? Het is moeilijk om iemand die zo vijandig is, ervan te overtuigen dat Bicom bioresonantie een zeer waardevolle en effectieve manier van behandelen is; zonder gif te geven!! Als je de materie niet snapt, hoeft het voor anderen nog niet waardeloos te zijn!! Ik heb er bewijzen van dat het effectief is!!
  Het verwijderen van een teek in het ziekenhuis kost ± € 700,– heb ik gelezen, absurd! Dit is ruim 10 keer te duur en dit wordt vergoed door onze zorgverzekeringen! Hoezo kosten rijzen de pan uit in de gezondheidszorg!!

 2. martijn1981 schreef:

  Ik ben ook tegen bio resonantie, vooral echter tegen zogenaamde doktoren die zeggen dat het bijna al je kwalen kan genezen.
  Het is bewezen onzin. Als je in deze kwakapparatuur gelooft, val je onder de volgende 2 categorieën.

  1. Je wilt mensen oplichten en lekker geld verdienen aan zieke mensen.

  2. Je bent ziek en heb geen hoop meer.

  Daarom moet het verboden worden.

  groet,

 3. Harry schreef:

  Vreemd dat jullie zo tegen de bioresonantie zijn. In de praktijk heb ik daar toch ontzettend goede resultaten van gezien. Nu zijn jullie net zo bezig als die minkukels van de VTdK, geen onderzoek, niet weten waarover het allemaal over gaat maar toch een mening verkondigen.

 4. Ank Herstel schreef:

  Persoonlijk heb ik meerdere malen uiterst positieve ervaringen met bioresonantie ervaren. Wat me echter een beetje verbaast, is het feit dat IOCOB geen goed woord voor bioresonantie over heeft maar dat er aan de linker- en rechterzijde van de pagina banners staan die reclame maken voor bioresontantie!

 5. P.P.van Oosterum schreef:

  Het bekende goedkope onbewezen en vooral tendentieuze anti-kwakzalverij geluid.
  Dat er sprake is van bewezen onzin wordt wel beweerd, maar nergens bewezen.
  Nee wacht, ik snap het ineens. Wie hebben er ook alweer belang bij dat alle geneesmethoden die niet berusten op corrupte – en schunnig dure farmaceutische producten?

 6. Mw Dr. M.A.A.Panaite homeophathie schreef:

  Voor geneeskunde is wetenschaoelijk onderzoek en biofisica heel belangrijk. Er us geen geneeskunde zonder natuur technische science, zonder fisique ben ik geen aarts en bestaat geen geneesleer voor oacienten. Ik vind de biorezonantue en biifisiq ue de meest belangtijkste toekomstige science voir de mensheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *