Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
ZonMW breekt lans voor 'Gezond eten als medicijn' - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > ZonMW breekt lans voor ‘Gezond eten als medicijn’

ZonMW breekt lans voor ‘Gezond eten als medicijn’

Share |

Onder de kop ‘Gezond eten als medicijn’ staan in de Mediator van ZOnMW van 25 oktober 2017 een bijzonder lezenswaardig artikel over het positieve effect van gezond eten bij vele ziektes.

ZonMW zegt daarover:

Mensen met chronische ziekten kunnen veel baat hebben bij een gezond eetpatroon. Toch maken artsen daar lang niet altijd gebruik van in de behandeling. ‘De aandacht voor gezond eten ligt nu vooral in de preventieve sfeer. Zodra je een ziekte hebt verdwijnt het onderwerp naar de achtergrond. Maar voeding is iets van jezelf en in elke fase van je leven ontzettend belangrijk. Dat geldt des te sterker als je ziek bent.’

Er is veel gebrek aan kennis over dit thema. Artsen, verpleegkundigen en praktijkondersteuners hebben vaak te weinig tijd hebben om aandacht te geven aan voeding. Maar het ontbreekt ze ook aan kennis.

‘Artsen krijgen nauwelijks voedingsleer in hun opleiding. Zonder voldoende kennis is het makkelijker om medicijnen voor te schrijven.’ Vier van de vijf aankomende artsen ervaren dit gebrek aan voedingsinzicht als een gemis, blijkt uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS.

Berichten

 1. Hansz Pint schreef:

  OK… interessant…. maar waar kan ik dat lezenswaardige artikel nu lezen…???

  Al zijn er 1001 boeken uitgegeven met die of een soortgelijke titel, dus kan en kon de consumens allang kennis nemen van de logische voordelen van echt gezonde voeding; Bio en Logisch, liefst ook nog Dynamisch !

  Dat regulier daar niets mee deed en recent voorzichtig die kant op lijkt te gaan, is natuurlijk een logische stap want als de consumens zich gaat roeren (door de talloze berichten uit de alternatieve hoek) (de enige echte hoek trouwens…) zal de uitbater daarvan… ik bedoel dus de kring van voedingsindustrie en de zich op de gevolgen darvan stortende reguliere medische ziektenindustrie… zich moeten beraden op stappen in die richting anders vist men achter het net.

  De consumens zelf zou zich ook eens achter de oren mogen krabben ofwel de hand in eigen boezem mogen steken omdat die ca ACHT MILJOEN chronisch zieke (consu) mensen in NL in feite aan eigen schuld dikke bult gevolgen leiden.

  Als je de rode loper uitrolt voor de welvaartziekten die je jezelf aan/eet/doet/consumeert…. dan ben je of een naieve struisvogel of een `ach, je moet toch erregus an doodgaan`consumeeeeeeeerder…

  En artsen, tja, dat zijn ook gewoon conu-mensen, en als je na zeven jaar studeren en investeren eindelijk je bul hebt behaald dan ga je dus gewoon doen wat je geleerd is aan de universiteit, en dat is; pil A behoort bij ziekte A en pil B bij ziekte B etc.
  Want het aangename inkomen de status en het pensioen…dat is waar ze het voor doen.

  Anders waren ze wel voedingsgeneeskunde of gewoon Natuur-geneeskunde gaan be-studeren, maar ja, dat is zo`n randgebeurenclubje waar je eigenlijk niet bij wilt horen…. nèè, ARTS moet je worden dan zit je goed!

  Maar de mens wordt wakker, de media ook en programma`s als; hoe word ik 100 en dokters van morgen met Anita Hertzenberg informeren de consumens die dus ook de ogen worden geopend, al hadden ze dat al veeeeel eerder gekunt want die twee programma1s plegen eigenlijk plagiaat omdat die verdraaide alternatievelingen die wijsheden al decennialang verkondigen.

  Etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *