Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Antikwakkers botsen met Apothekers

Antikwakkers botsen met Apothekers

Share |

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Pharmacie (KNMP) roept de Vereniging tegen de Kwakzalverij ter orde. De antikwakkers menen namelijk dat de KNMP in aanmerking dient te komen voor de Kackadoris prijs, een prijs voor de ‘beste’ kwakzalver in Nederland. De KNMP zou namelijk eisen vaan haar apothekers dat ze ook homeopathische middelen zouden moeten kunnen maken. Dat hadden de antikwakkers echter fout gelezen….. De KNMP slaat terug in een felle brief, ze schreven:

Wie schetst onze verbazing als wij – uit de media (!) – moeten vernemen dat u de KNMP heeft ‘genomineerd’ voor uw zogenoemde Meester Kackadorisprijs 2017. Dit betreft een nominatie op volledig onterechte gronden. Van een organisatie als de uwe, die zich erop laat voorstaan zich enkel te baseren op evidence, had ik tenminste enige zorgvuldigheid verwacht in uw naspeuringen!

De KNMP eist rectificatie en besluit haar brief met:

U heeft de goede naam van de KNMP met uw publiciteit geschaad. Ik vertrouw er dan ook op dat u een rectificatie plaatst en de KNMP verwijdert uit de lijst genomineerden.

De VtdK heeft de laatste jaren steeds meer geloofwaardigheid verloren binnen kringen van de reguliere artsen, juist doordat ze zo vaak tegen reguliere ziekenhuizen en instituten aanschoppen.

Berichten

 1. P.P.van Oosterum schreef:

  De antikwakkers – of misschien kunnen ze beter kwakkelaars genoemd worden – lezen dingen graag op de wijze zoals zij dat graag willen. Op die wijze leggen ze vaak eigen onjuiste betekenissen in de verklaringen van de beoefenaren van de niet reguliere geneeskunde. Overigens heeft de Duitse taal een mooi begrip voor wat de antikwakkers vaak doen: hinein interpretieren

 2. aaj terhulst schreef:

  wellicht interessant om te weten dat Broer Bouwens van de anti-kwakkers groep op zijn persoonlijk Facebook account een advies deelde over het gebruik van cannabis ….toen ik vroeg om de wetenschappelijke onderbouwing verdween dit bericht ik begreep dat de anti-kwakers ons binnenkort ook wel het een en ander gaan delen over het gebruik van cannabis ……dus opgelet …

 3. Maarten Brandt schreef:

  Het soort gedrag dat de leden van de VtdK aan de dag leggen getuigt in alle opzichten van een fundamentalisme waar zelfs de meest onverdraagzame godsdiensten zich niet voor zouden hoeven schamen

  1. P.P.van Oosterum schreef:

   Antikwakkers preken fanatiek voor de bühne, de betaalde farmaceutische bühne.
   Overigens bedoelen ze met het woord ‘onwetenschappelijk’ ‘wij hebben het niet bedacht dus kan het niet goed zijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.