Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Glossolalia: 1 Korinthiërs 14

Glossolalia: 1 Korinthiërs 14

Share |
IMG_3466

Glossolalia: het spreken met het Goddelijke

1 Korinthiërs 14: 2: ” Want die een vreemde taal spreekt, spreekt niet den mensen, maar Gode; want niemand verstaat het, doch met den geest spreekt hij verborgenheden.” Ofwel: “Want wie in een taal niet van de mensen spreekt, spreekt direct tot God.”

Aldus 1 Korinthiërs 14. 2 Dit is de bijbelse definitie van glossolalia.

Glossolalia is een oeroude techniek om tot een verruimd bewustzijn te komen. De techniek is in wezen simpel, als je al je remmingen opzij weet te zetten. Het is het spreken of zingen in ‘onzin’ taal. Dat wil zeggen het geheel ongecensureerd klanken uitstoten of zingen die op een taal lijken.

Waarom spreek je dan direct tot God? Als we ervan uit gaan dat het bewustzijn zodanig kan veranderen, dat we in het ‘Goddelijke’ ons bevinden, dan is het bewustzijn vol-ledig, daar zijn ook de mystici het over eens. Een volledig bewustzijn is geheel vrij van menselijke gedachten. Wij weten door neurofysiologsich onderzoek dat als de gedachten verdwijnen, onze hersengolven van aard veranderen. De zogenaamde corticale onrust verdwijnt, en er ontstaan rustige, langzame hersengolven.

Door onderzoek van de hersenactiviteit van zingende Tibetaanse monniken is dat ook duidelijk geworden. Nu, als je Glossolalia pleegt, en zingt of spreekt in ‘tongen’ zoals dat ook wel in de esoterische literatuur genoemd wordt, zie je vergelijkbare veranderingen in de hersenen optreden.

Echolalie is de pathologische vorm, waarbij woorden herhaald worden binnen de context van een psychiatrisch ziektebeeld.

Berichten

  1. Piet schreef:

    uit medisch zakwoordenboek:
    echolalie 1. Drang tot het naspreken of herhalen van eigen woorden of die van een ander; komt oa voor bij schizofrenie. 2. vorm van afasie, waarbij de lijder wel de woorden van een ander kan nazeggen, doch niet in staat is zelfstandig te spreken.
    Echolalie heeft dus niets te maken met “spreken in tongen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.