Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Gezondheidscolumn > Cannabis werkt in bepaalde formule inderdaad tegen hersenkanker!

Cannabis werkt in bepaalde formule inderdaad tegen hersenkanker!

Share |
IMG_3149

THC en CBD uit Cannabis remmen samen hersenkanker

Een doorbraak in Cannabis onderzoek. En dat bij een agressieve onbehandelbare hersentumor, de glioblastoma multiforme.

De Amerikaanse GW Pharmaceuticals heeft als pers mededeling gedaan, en we citeren: 

Positive Results in Phase 2 Proof of Concept Study in Glioma: GW Pharmaceuticals today announced positive top-line results from an exploratory Phase 2 placebo-controlled clinical study of a proprietary combination of tetrahydrocannabinol (THC) and cannabidiol (CBD) in 21 patients with recurrent glioblastoma multiforme, or GBM.

The study showed that patients with documented recurrent GBM treated with THC:CBD had an 83 percent one year survival rate compared with 53 percent for patients in the placebo cohort (p=0.042). Median survival for the THC:CBD group was greater than 550 days compared with 369 days in the placebo group. THC:CBD was generally well tolerated with treatment emergent adverse events leading to discontinuation in two patients in each group. The most common adverse events (three patients or more and greater than placebo) were vomiting (75%), dizziness (67%), nausea (58%), headache (33%), and constipation (33%). The results of some biomarker analyses are still awaited.

 

Dit is de eerste keer in de geschiedenis van Cannabis onderzoek dat inderdaad aangetoond is dat een Cannabis extract hersentumoren in groei kan remmen.

We citeren ook nog de hoogleraar die de studie deed:

 

“The findings from this well-designed controlled study suggest that the addition of a combination of THC and CBD to patients on dose-intensive temozolomide produced relevant improvements in survival compared with placebo and this is a good signal of potential efficacy,” said Professor Susan Short, PhD, Professor of Clinical Oncology and Neuro-Oncology at Leeds Institute of Cancer and Pathology at St James’s University Hospital and principal investigator of the study. “Moreover, the cannabinoid medicine was generally well tolerated. These promising results are of particular interest as the pharmacology of the THC:CBD product appears to be distinct from existing oncology medications and may offer a unique and possibly synergistic option for future glioma treatment.”

Het glioblastoma multiforme is een kwaadaardige hersentumor waar geen behandeling voor bestaat. Tot nu toe was het een doodsoordeel. Nu levert de Cannabis plant hoop!

Berichten

 1. bangma schreef:

  goede middag,

  Ik heb ook een hersentumor gliobiastoma van 10 mm bij 2 mm.
  Kreeg deze diagnose in April 2016.
  Ben sinds April ook aan de cannabis gegaan met THC/CBD strong wat ik afneem bij sociaal club Suver Nuver in Leeuwarden.
  Heb begin April 2016 6 weken intensieve bestraling en 10 weken chemo achter de rug en doen mee aan een studie die geleid wordt vanuit het UMCG en de regie in Amerika is.
  Heb meerdere MRI achter de rug en de tumor is al twee keer kleiner geworden eerst geslonken naar 7 mm bij 2 mm en toen twee 2 keer gelijk gebleven. De laatste keer zelfs verder geslonken naar 5 mm bij 2 mm.
  Krijg elke twee maanden nu een MRI.
  Omdat ik aan een studie mee doen wordt ik nog steeds behandeld en krijg ik om de twee maanden een Mri plus een infuus met het studie medicijn. Normaal was ik nu uitbehandeld maar omdat ik aan de studie mee doe wordt ik door behandeld.
  Ik gebruik elke dag cannabis in de morgen 8 druppel in de middag 8 druppels en s’avonds 12 druppels.
  Ben 53 jaar en ben super fit sport veel o.a. hardlopen, fitness, wandelen en tennissen.
  Ik hoop dat u met deze informatie wat kan. Ben voor verdere informatie bereid dit toe lichten.

  Met vriendelijke groet,
  Age Bangma
  06-51192189

 2. coby klingens schreef:

  DAg Age,

  Hoe gaat het nu, we zijn al anderhalf jaar verder en ik vraag me af of de groei of afname nog steeds aanwezig is?

  mvg
  Coby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *