Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Suikerwater beter dan laseracupunctuur - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Suikerwater beter dan laseracupunctuur

Suikerwater beter dan laseracupunctuur

Share |

In een wat bizarre studie werd het effect van laseracupunctuur op het derde oog (het acupunctuurpunt YinTang) bij babytjes vergeleken met het geven van wat suikerwater in de mond, op de pijnstillende werking voor een hielprik.

Nu is het licht schijnen op acupunctuurpunten altijd al een interventie geweest die wat lastig te plaatsen is. Maar in deze studie bleek dat je de babytjes beter suikerwater kon geven dan laserlicht op het derde oog. Ze huilden minder na het suikerwater. [1]

De onderzoekers uit Turkije concludeerden dan ook:

Our results indicate that 0.3 J of LA at the Yintang point before heel lancing is less effective than oral sucrose for reducing the discomfort of this procedure.

Referentie

[1] Abbasoglu A1, Cabioglu MT2, Tugcu AU1, Yapakci E3, Tekindal MA4, Tarcan A1. | Laser acupuncture before heel lancing for pain management in healthy term newborns: a randomised controlled trial. | Acupunct Med. | 2015 Dec;33(6):445-50. doi: 10.1136/acupmed-2015-010765. Epub 2015 Oct 5.

Berichten

 1. Robert schreef:

  YinTang – hielprik…

  Tja, gebruik het liever voor iets anders:

  Using a combination of ChengJiang and YinTang acupoints had an immediate effect on the autonomic nervous system and on maintaining homeostasis and energy balance in the body.

  Data were analyzed comparatively by using the following parameters at rest, during syncope, and at 1 minute and 10 minutes after an emergency acupuncture procedure: blood pressure; heart rate; SpO2; and respiratory rate.

  We found that acupuncture at YinTang and ChenJiang acupoints induced cardiovascular responses, increased the limits of the body’s homeostasis, and normalized the patient’s condition in the case of syncope.

  https://www.jams-kpi.com/article/S2005-2901(15)00118-1/abstract?cc=y=

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *