Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Natuurgeneeswijze > Glaucoom en stoornissen van de retina behandelen met natuurlijke stoffen

Glaucoom en stoornissen van de retina behandelen met natuurlijke stoffen

Share |
Behandelen van oogziekten, zoals glaucoom en aandoeningen van de retina (het netvlies) kan met lichaamseigen stoffen.
img_1788

Oogontstekingen van retina en andere oogstructuren zouden met Autacoiden (lichaamseigen stoffen) behandelbaar zijn

Aandoeningen van de ogen, zoals van de retina (het netvlies) en de oogbol (zoals bij glaucoom) komen veel voor, en niemand wil het licht in zijn ogen verliezen. Nu lijkt de tijd voor de ontwikkeling van nieuwe, natuurlijke middelen aangebroken te zijn,

In een belangrijk medisch tijdschrift over nieuwe behandelingen binnen de geneeskunde, Drug Design, Development and Therapy heeft de voorzitter van IOCOB, samen met 2 oogartsen, waaronder een hoogleraar, en lans gebroken voor het inzetten van natuurlijke middelen om het oog te beschermen tegen schade.

Het probleem van vele farmaceutische stoffen, is dat de werking niet aansluit bij de werking van onze lichaamseigen moleculen. Dat is heel anders als je lichaamseigen stoffen inzet, die activeren lichaamseigen helingsprocessen. Daardoor is de werking ons meer op de huid gesneden, en zijn er minder bijwerkingen te verwachten.

Aan de hand van een aantal voorbeelden geven de artsen een indruk van de waarde van deze vorm van natuurgeneeskunde, die bekend staat als Autacoid Medicine, de geneeskunde op basis van de autacoiden. Autacoiden zijn lichaamseigen stoffen, die lokaal door het lichaam gevormd worden, en lokaal ook hun genezende werking uitoefenen.

Het artikel is PubMed geïndexeerd en is integraal te lezen op de volgende link.

Jan M Keppel Hesselink, Flavia Chiosi, Ciro Costagliola: Resolvins and aliamides: lipid autacoids in ophthalmology – what promise do they hold? In: Drug Design, Development and Therapy 2016, 10:3133-3141

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.