Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Kanker haalt het gif uit je lijf…

Kanker haalt het gif uit je lijf…

Share |

Op het internet ontstaan de fabeltjes, het discours met de ‘feiten’ die door de patienten geconstrueerd worden, om het in hedendaagse taal te zeggen.

Tijn Touber, een meditatie meester, meent ineens op zijn website een kanker expert te moeten citeren. Hij spreekt met Lothar Hirneise, een eigenaar van een sportzaak, en volgens ons niet de autoriteit op kanker die Tijn mogelijk zoekt.

“De tumor helpt je dus om je gifstoffen kwijt te raken. Zonder de tumor zou je pas echt ziek zijn. Ik vertel mensen altijd: “De tumor is niet je probleem. Een tumor is een onwaarschijnlijk intelligente oplossing van het lichaam.” Als je gezond wordt, verdwijnt de tumor vanzelf.”

Hoe komt een dergelijke kankerzooi toch op het net…vraag je je inmiddels af, o nu ben ik denk ik te cynisch bezig, maar toch…

Ook op FaceBoek had men meteen open oor voor deze visie!

De kankercel haalt gif uit het lijf, beter dan de levercel

Facebooker: Een heel bijzonder verhaal !; Tijn Touber waardeer ik ook zeer; heb een paar boeken van hem gelezen.

Arts: geschreven door iemand die de literatuur helemaal maar dan ook helemaal niet volgt en alleen maar een hoog roepgehalte heeft…bah ..

FaceBooker: @ arts: Wat maakt dat jij het idee hebt dat dit persoon niet weet waarover hij praat.

Facebooker @ Arts: wat maakt dat jij het idee heb dat dit persoon niet op de hoogte is.

Arts: Los van het feit dat Tijn niet direct een autoriteit is op het gebied van kanker staan er puur nonsensicale dingen in het verhaal, ik pak alleen maar een zin eruit als voorbeeld: “Bovendien werkt iedere kankercel als een levercel, maar dan veel beter.”

…en Tijn meent dan vervolgens:“Lothar Hirneise is geen arts. (…hij heeft een sportwinkel las ik….). Maar hij heeft wel een baanbrekende – én goed gefundeerde – visie op kanker.” JA, zeker baanbrekend, en dan totaal struikelend op zijn eigen snufferd vallend zou ik willen gekscheren.

Wanneer houden we eens op te luisteren naar allerlei leken die menen diepzinnige dingen te kunnen zeggen over kanker, dat helpt kanker patienten alleen maar van de wal in de sloot beste FaceBooker, helaas maar waar…

We sluiten nog even af met enkele citaten van de website over kanker, gewoon omdat het te boeiend is en anders gelooft niemand dat iemand dit daadwerkelijk kan menen:

Ook een ontsteking in de darmen is potentieel gevaarlijk. Wanneer die te groot wordt, raken de darmen verstopt. Ook hier is de oplossing van het lichaam een tumor. Deze produceert enzymen die de ontsteking remmen en genezen. De tumor zelf verdwijnt vervolgens vaak ook vanzelf.

Tijn Touber vindt het in ieder geval indrukwekkend, want hij schrijft:

Lothar Hirneise is geen arts. Maar hij heeft wel een baanbrekende – én goed gefundeerde – visie op kanker. Geholpen door de gründlichkleit van zijn Duitse landsaard is argumentatie zijn kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.