Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Gezondheidscolumn > Debat Kanker Anders Behandelen

Debat Kanker Anders Behandelen

Share |

Een Debat waaruit blijkt dat ‘Anders Denkenden’, zoals in een FaceBook groep die zich Kanker Anders noemt, zinloos is. En waaruit tevens blijkt, dat als men een debat niet op argumenten kan ‘winnen’ omdat men de discussiant uitsluit van de groep.

IOCOB zoekt al jaren naar het koren tussen het kaf. Dat dit een niet eenvoudige opgave is, bewijst de vele rode stoplichten die inmiddels bij een groot aantal alternatieve en complementaire behandelvormen zijn ontstaan. Voorstanders van bepaalde ‘andere’ benaderingen lijken niet benaderbaar met rede.

Een casus:

A = arts

KA- Kanker Anders

KA: Misschien kan de documentaire the Truth about Cancer je op weg helpen om de visie in deze groep(en) te verduidelijken.
http://youtu.be/KqJAzQe7_0g
Er is bovenal een holistische aanpak nodig.

A: …waarom is dit toch altijd een discussie met container begrippen, er zijn honderden soorten kanker…enkele zijn geheel te genezen, van enkele neemt het genezingspercentage enorm toe met moderne behandelingen, zoals de dodelijke melanomen, en voor enkele is geen enkel kruid gewassen, regulier noch alternatief. Vooralsnog is er helaas geen enkele complementaire behandeling bekend die kanker geneest….welke kanker dan ook….

KA: Beste A, je schrijft: waarom is dit toch altijd een discussie met container begrippen..? Ik vermoed dat het antwoord daarop is dat mensen graag zekerheid willen. En zolang we in algemeenheden blijven praten komen we niet tot de Essentie, jij en ik. Dat is wat er toe doet. Daarom ben ik de groep kander anders Benaderd begonnen om tot een integere uitwisseling te kunnen komen van informatie waarbij je je kunt afvragen of het je past. En Eigen Kracht-cirkels om echt aandacht te geven aan wat er toe doet. Daar kun je direct tot de kern van de zaak komen. Jouw zaak. Jouw ervaring. Om dichtebij je innerlijk kompas te komen met al die keuzes en mogelijkheden.http://www.wittebeer.com/eigen-kracht-cirkels-bij-kanker/

A: Zekerheid bestaat helaas niet behalve dat we dood gaan en belasting betalen….mensen zullen toch moeten leren met onzekerheden te dealen…en dokters ook….en alles in een pot smijten en dan roepen dat kanker niet of wel te genezen is met dit of dat is te ongenuanceerd, zodat het niemand helpt behalve van de wal in de sloot….vandaar dat ik pleit voor hygienisch argumenteren en niet alleen roepen….ter illustratie deze:https://iocob.nl/2015/12/kanker-genezengisch-discours/

KA: ‘Hygienisch argumenteren’. Ik ken die term niet en ik krijg er het ook een beetje koud bij.. ik geloof niet dat dat zoden aan de dijk zet in de Eigen Krachtcirkel… Er is (ook) een menselijk soort warmte nodig bij kanker. Wie durft gaat de diepgang en de verbinding aan.

A: Warmte staat niet tegenover logisch nadenken…eerder naast! (luister maar naar Krishnamurti..)

KA: Zei ik tegenover? Het een kan niet zonder het ander. Krisnamurti heeft heel veel gezegd, heb je iets speciaals in je gedachten?

A: bijvoorbeeld zijn verhaal over attentie…daarom dus…hygienisch denken is rustig, stap voor stap en geheel helder, niet gestuurd door emoties, verlangens, angsten of whatever…..

KA: ah, je bedoelt de helderheid van geest, ons onderscheidend vermogen.. Maar.. wanneer de onderstroom van emoties, gevoelens en verlangens onderdrukt worden en niet gekend zijn gaan ze hun eigen leven leiden. Daar hebben wij mensen (allemaal) werk te doen. Ik vind overigens de toon van het IOCOB artikel wat schertsend. Niet open voor de warm-menselijke kant die bij heel-worden zo broodnodig is.

A: Ik word moe door de irrationele uitingen van mensen de laatste tijd, de destructieve veroordelingen van de verworvenheden van de hedendaagse geneeskunde en de domheid en snelheid in oordelen, vandaar dat de stukjes wat cynisch worden!

A: Wijst op artikel op IOCOB

KA: Beste A, ik ben heel stellig in de grens waar mensen een toon aanslaan die hier niet past. Je hebt de grens hier bereikt. Ik ga je de toegang tot de groep ontzeggen.

Naschrift

Op een andere FB groep werd een artikel gedeeld over de kickoff van een klinische studie naar de effecten van een extract van paardebloemen bij terminale kanker. Dit op basis van de resultaten van reageerbuis studies. De reactie bij deze klinische studie (die nog moest beginnen dus) was:

Kanker en paardebloem wortel….
Het blijft me elke keer weer verbazen wat kruiden, bloemen, planten, schimmels en paddestoelen maar ook bomen met ons kunnen doen qua gezondheid.

Eigenlijk is het niet zo bijzonder, want we gebruiken het al miljoenen jaren. Totdat het ALTERNATIEVE om de hoek kwam kijken. Alternatief? Ja, ik doel op onze huidige medicijnen, die ZIJ regulier noemen.

Even een nadenkertje he!! In deze reguliere (alternatief) middelen zitten synthetische (niet natuurlijke) stoffen die gekopieerd zijn uit de natuur. Op olie gebaseerd. Het is dan ook logisch om te bedenken dat medicijnen NIET voldoende werken en altijd (nare) bijwerkingen hebben.


Op medicatie kunnen ze patent op maken en dus big business en niet met als doel jou te helpen met de klacht. Eerder meer klachten veroorzaken om nog meer te kunnen verkopen.

Alles uit de natuur is dus helend en medicijnen afbouwend. Waar ga jij voor?

Maar om terug te komen op de paardebloem. .. Ik wist dat dit een heel gloed bloemetje was, je kunt het in zijn geheel gebruiken. In de lente kun je de blaadjes eten als salade, id zomer kun je de bloemen eten, heerlijk zoet en id winter kun je de wortel rooien en ook opeten.
Ze zijn deze wortel aan het onderzoeken en zijn al bij fase 3 om te onderzoeken bij mensen tegen kanker. Ze zijn er heel enthousiast over.

Trouw aan de clan

Het lijkt dat als mensen in een peergroup zitten en gezamenlijk een idee dragen, dat afwijken van de mening niet meer gewenst is, ook niet als er goede argumenten zijn. De essentie van al de discoursen die we de laatste tijd op IOCOB onderzocht hebben is, denk ik, dat loyaliteit survival value heeft. Eens een mening en deel van een peergroup, nooit meer afwijken ervan. Trouw aan de clan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


© Copyright 2013-2019 Stichting voor innovatief onderzoek en onderwijs
van complementaire behandelwijzen. Alle rechten voorbehouden.