Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Lyme > Lyme specialist: Yes In the Pocket!

Lyme specialist: Yes In the Pocket!

Share |

Yes, certificaat Lyme specialist in the pocket juichte een FaceBook Lymie, zoals mensen zich noemen als ze Lyme (denken te) hebben. Het is goed dat mensen met chronische aandoeningen zich uitgebreid over die aandoening documenteren. Zodat ze enerzijds weerbaar zijn, en een goede gesprekspartner worden voor de arts die ze behandeld, en anderzijds dat ze de mogelijkheden en de beperkingen leren doorzien die de ziekte met zich meebrengt.

Maar een Lyme specialist worden in 2 dagen zonder verdere vooropleiding? Ja dat is mogelijk. Bij de Ortho Health Foundation. Een verbazende actie, die we hier bespreken.

Baanbrekend project?

Dit trainingsprogramma van de Ortho Health Foundation is een baanbrekend project dat van vitaal belang is voor het bevorderen van kwaliteit in de zorg voor Lymepatiënten. Zo begint een ietwat juichende aanhef op de site van de Ortho Health Foundation over deze 2-daagse cursus. Deze cursus richt zich op, zoals dat uitgedrukt wordt, de uitdagingen van goede diagnostiek en multidisciplinaire behandeling van Lyme en co-infectiesDoor deze ervaring, zo wordt vervolgd, zullen de deelnemers de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om goed te diagnosticeren en de ziekte van Lyme vakkundig te behandelen.

Er zijn slechts 2 docenten, een ervan is directeur eigenaar van het onderzoekslaboratorium Pro Health in Weert dat commerciële Lyme testen in de markt zet. Toch bizar dat we trachten geen conflict van interest meer te hebben in de reguliere geneeskunde, en dat een dergelijk principe door deze stichting niet gehanteerd wordt. Tijdens de cursus worden ook laboratorium test formulieren besproken en uitgedeeld als leermateriaal.

De andere cursusleider is een arts, die wordt beschreven met de Doctors titel (Dr.) terwijl het onduidelijk blijft waarop de geleerde is gepromoveerd, en waar. Nou is dat laatste niet zo vreselijk relevant, maar toch.

Dat zijn contextuele zaken, maar belangrijker is dat een organisatie meent in 2 dagen mensen op te kunnen leiden als Lyme specialist. Dat lijkt een naamgeving die misleidend is voor zowel degene die het voert als voor degene die er kennis van neemt.

Lyme is een te complexe aandoening, met vele zeer ingewikkelde diagnostische en therapeutische aspecten, om in 2 dagen zonder vooropleiding iemand te kunnen bombarderen tot een Lyme specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.