Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Kanker genezen binnen weken: een paralogisch discours

Kanker genezen binnen weken: een paralogisch discours

Share |

Op FaceBook zijn groepen die zoeken naar alternatieve behandelingen van kanker. In een van die groepen werd een zekere arts aangehaald die het duidelijk zou uitspreken. We starten met zijn filmpje over kanker behandeling. Verontrustend is dat dit filmpje toen we het opspoorden 50.000 maal gedeeld was (26-12-15)..:

Deze arts, Dr. Leonard Coldwell beweert dat hij kanker kan genezen binnen 2 tot 16 weken.

Hoe kan dat?

Eerst legt hij uit dat Kanker in een oogwenk te genezen is, omdat dat wel eens voorkomt, spontane genezingen van kanker zijn wel eens beschreven.

De essentie van kanker genezen is dat je je lichaam moet vrijmaken van te hoge zuurgraad (acidosis) en gifstoffen in het bloed (toximia) moet verwijderen.

Hoe doe je dat?

Lichaam dient basisch te worden en rijk aan zuurstof

Je moet je lichaam alkalisch maken en zuurstofrijk. Je moet daarvoor alkalische mineralen (Calcium, spore-elementen) in nemen, en zodra je lichaam alkalisch is geworden stopt de kanker met groeien. Dat kan binnen dagen geschieden. De pH moet 7.5 zijn. Verder kan je zuurstof bij het bloed voegen, door het bloed uit de vaten te halen, en te oxygeneren. Het bloed is aanvankelijk zwart en na de oxidatie is het bloed rose, als een baby’tje.

En verder kan je hoge doses vitamine C intraveneus (100 cc geven 3 maal per week). En heel vaak verdwijnen de tumoren binnen enkele dagen.

Dat Vitamine C een zuur is, bleek ineens geen probleem (door vitamine C wordt de pH namelijk kleiner dan gewenst, 7.5)…

De rest van zijn logica wordt steeds lastiger te volgen dus we stoppen hier.

Kanker genezen en de kracht van de metafoor

Waarom zijn dit soort warrige verhalen zo geloofwaardig voor velen? Dat komt door 2 kernelementen.

1. Ten eerste worden vaak voorbeelden aangehaald van mensen die genezen zijn van kanker. Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat 1 voorbeeld veel geloofwaardiger is dan een dik vakboek of een meta-analyse. De Duitse groep onder leiding van Dr Haasse heeft dat zeer recent aangetoond in hun artikel “Source Credibility and the Biasing Effect of Narrative Information on the Perception of Vaccination Risks[1]

2. Ten tweede worden vaan metaforen gebruikt. Zoals bloed is na zuurstof zo rose als een babytje. Als je het eruit haalt is het bloed echter zwart. Luister naar de video en je hoort de kracht van de metafoor.

Tegen Voorbeelden en Metaforen kan je niets in stelling brengen. Het gezonde verstand wordt omsingeld door een irrationeel leger, gebaseerd op primitieve beelden en voorbeelden. Het is maar dat we daar even kennis van mogen nemen. Met dank aan Dr. Leonard Coldwell!

Referentie

[1] Haase N1, Betsch C, Renkewitz F. | Source Credibility and the Biasing Effect of Narrative Information on the Perception of Vaccination Risks. | J Health Commun. | 2015 Aug;20(8):920-9. doi: 10.1080/10810730.2015.1018605. Epub 2015 Jun 11.

Berichten

  1. Frederik schreef:

    Dr. Leonard Coldwell zal wel in geldnood zitten (dat hij dit dan doet)?

  2. Margreet Rolink schreef:

    Wat kan een patient met darmkanker (fase 4) zelf doen om kansen op genezing te vergroten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.