Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > De ‘kanker hoe verder’ website: een afval putje

De ‘kanker hoe verder’ website: een afval putje

Share |

Kanker hoe verder? De website Kanker hoe verder lijkt op het eerste gezicht een goed initiatief. Een groot aantal alternatieve kankerbehandelingen op een site besproken. Maar worden ze besproken? Nee, ze worden klakkeloos opgelepeld zonder kanttekeningen. Van Rife behandelingen tot het Budwig ontbijt, van hand opleggen tot colloïdaal goud. Alles wordt besproken, door een leek, zonder enige kennis op welk gebied dan ook.

Wie zit er achter Kanker hoe verder? Daarvoor moeten we zijn bij het onderdeel ‘over mij en deze website’. Daar staat een chaotisch verhaal van een vrouwelijke patiente (foto erbij), maar wie het is blijft onduidelijk.

Op de website veel behandelvormen, waarvan de meeste bij het grof vuil gezet dienen te worden, omdat ze de patienten voor de gek houden, pseudowetenschappelijk jargon gebruiken en nooit en te nimmer onderzocht zijn. Ook worden er experimentele behandelingen besproken, maar nooit zal je een literatuur referentie vinden. Deze website is een geheel subjectieve website met allerlei verhalen die kant nog wal raken. Hier zijn kanker patienten niet bij gebaat. Zelfs de urine therapie wordt besproken (het kost niets!), de ultieme bizarheid ten top, maar gelukkig, zo meldt de schrijfster, kan je ook homeopathisch urine tot je nemen…..

Gelukkig wordt er ook gewaarschuwd voor bepaalde gevaren…, en we citeren omdat niemand ons anders geloofd:

“Ik vond allereerst een waarschuwing op internet: gebruik bij kanker GEEN GROENE STENEN. Waarom deze waarschuwing dat weet ik niet. Misschien omdat groen vaak de kleur is van groei – en ongeremde groei iets te maken heeft met kanker? Of??? Als er experts zijn die hier iets over weten ik houd me aanbevolen.”

Dit citaat lijkt ons een duidelijk bewijs van de zwakte van de hele website, om het eufemistisch uit te drukken. Een rood licht voor de website ‘Kanker hoe verder’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.