Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Polygonum cuspidatum, Japanse Duizendknoop tegen Lyme Borreliose - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Polygonum cuspidatum, Japanse Duizendknoop tegen Lyme Borreliose

Polygonum cuspidatum, Japanse Duizendknoop tegen Lyme Borreliose

Share |

In het bekende Buhner’s protocol voor Lyme speelt de Japanse duizendknoop (Polygonum cuspidatum) een belangrijke rol. Dit is het belangrijkste middel van het Buhner protocol. De Janpanse Duidendknoop is in Nederland vrij bekend, omdat het een enorm invasieve plant is, die vrijwel niet uit te roeien is. Iedereen doet erg zijn best deze plant te weren en uit te roeien (hetgeen vrijwel onmogelijk is) Buhner merkt op dat gift die de natuur ons schenkt aan de mensen die het nodig hebben, door deze mensen juist uit hun tuin wordt verbannen. Buhner: “de natuur helpt ons altijd maar we zijn lang geleden gestopt met luisteren.”

Polygonum

Polygonum: zinvol bij Lyme?

De Japanse duizendknoop is een bekende geneeskrachtige plant uit de traditionele Chinese en Japanse geneeskunde. In de wortels (en in mindere mate in de bladeren) van deze polygonum zitten resveratrolen en andere stoffen en antioxidanten, die een sterk biologisch effect hebben.

Deze stoffen hebben een anti-virale werkzaamheid in in vitro experimenten. [1][2][3][4] Enkele stoffen uit de duizendknoop hebben een duidelijke anti-ontstekingswerking. Dat zou een oorzaak kunnen zijn waarom een aantal Lyme patienten die een chronische ontsporing van het immuunsysteem hebben, menen dat deze plantaardige preparaten van de duizendknoop werken tegen de Borrelia infectie. Verder hebben extracten van deze plant ook antibacteriele werkzaamheid. [5] Daarnaast remmen de extracten de biofilm productie van bepaalde bacteriën. [6]

Er zijn dus redenen om aan te nemen dat polygonum extracten en preparaten zinvol zijn bij infecties met virussen en bacteriën, en dan zou je verwachten ook tegen de Borrelia. Helaas zijn er geen studies gedaan op dit vlak, noch in vitro, noch in vivo en noch bij patienten.

Onjuistheden in het Buhner protocol

Op deze site wordt het volgende gesteld over de medicinale werkingen van duizendknoop:

Polygonum cuspidatum (Japanese Knotweed)

Peer review literature/Science

Effective against:

Leptospirosis (konden we niet vinden)

Treponema denticola (spirochets in oral flora) (konden we niet vinden)

Bartonella (konden we niet vinden)

Beoordeling Polygonum tegen Borreliose

omdat de polygonum componenten bevat met antibacteriële en antivirale werkzaamheid, lijkt deze plant in potentie wat te kunnen betekenen in de strijd tegen de Borrelia. Vooral ook het feit dat de biofilm productie van de acne bacterie geremd wordt, lijkt boeiend.
Maar omdat er nooit onderzoek geweest is naar de effectiviteit van de extracten bij Borrelia infecties, kunnen we niet anders dan de werkzaamheid bij Lyme karakteriseren als twijfelachtig.

Referentie

[1] Lin CJ, Lin HJ, Chen TH, Hsu YA, Liu CS, Hwang GY, Wan L. | Correction: Polygonum cuspidatum and its active components inhibit replication of the influenza virus through toll-like receptor 9-induced interferon beta expression. | PLoS One. | 2015 Apr 10;10(4):e0125288. doi: 10.1371/journal.pone.0125288. eCollection 2015.

[2] Lin CJ1, Lin HJ2, Chen TH3, Hsu YA4, Liu CS5, Hwang GY6, Wan L7. | Polygonum cuspidatum and its active components inhibit replication of the influenza virus through toll-like receptor 9-induced interferon beta expression. | PLoS One. | 2015 Feb 6;10(2):e0117602. doi: 10.1371/journal.pone.0117602. eCollection 2015.

[3] Yiu CY1, Chen SY1, Yang TH1, Chang CJ1, Yeh DB1, Chen YJ1, Lin TP2. | Inhibition of Epstein-Barr virus lytic cycle by an ethyl acetate subfraction separated from Polygonum cuspidatum root and its major component, emodin. | Molecules. | 2014 Jan 20;19(1):1258-72. doi: 10.3390/molecules19011258.

[4] Liu Z1, Wei F, Chen LJ, Xiong HR, Liu YY, Luo F, Hou W, Xiao H, Yang ZQ. | In vitro and in vivo studies of the inhibitory effects of emodin isolated from Polygonum cuspidatum on Coxsakievirus B₄. | Molecules. | 2013 Sep 25;18(10):11842-58. doi: 10.3390/molecules181011842.

[5] Su PW1, Yang CH2, Yang JF3, Su PY1, Chuang LY4. | Antibacterial Activities and Antibacterial Mechanism of Polygonum cuspidatum Extracts against Nosocomial Drug-Resistant Pathogens. | Molecules. | 2015 Jun 16;20(6):11119-30. doi: 10.3390/molecules200611119.

[6] Coenye T1, Brackman G, Rigole P, De Witte E, Honraet K, Rossel B, Nelis HJ. | Eradication of Propionibacterium acnes biofilms by plant extracts and putative identification of icariin, resveratrol and salidroside as active compounds. | Phytomedicine. | 2012 Mar 15;19(5):409-12. doi: 10.1016/j.phymed.2011.10.005. Epub 2012 Feb 2.

Berichten

 1. M. schreef:

  Ik ben ene Lyme patient en gebruik dit kruid. Daardoor heb ik nu al 7 maanden mijn geestelijke en lichamelijke vermogens terug. Een klein wonder. ik ben een steekproef van 1. Maar als iemand onderzoek zou willen doen naar Lyme (dat in NL zogenaamd niet bestaat) dan zijn er meer dan genoeg medepatiënten die hun verhaal willen doen.

  1. Harm schreef:

   Hallo
   Zou je mij iets meer kunnen vertellen in een pb over jou gebruik

 2. aaj verhulst schreef:

  er is overigens blijkbaar nog een optie om met STEVIA de ziekte van Lyme te behandelen…..Sapi als trefwoord via Google …zij is een USA arts die zelf ook de ziekte van Lyme had..ik vraag mij af welk middel het meest effectief is??

 3. Anja puts schreef:

  Wil graag meer weten!

 4. Yvonne van der Kleij schreef:

  Twee maal dit middel gebruikt tegen Lyme in begin stadium. In combinatie met behandeling met een scio. Beide keren geen antibiotica of Andere middelen. Geen restverschijnselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *