Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Lyme > De Nationale Lyme Enquete

De Nationale Lyme Enquete

Share |
Elk jaar wordt de ziekte van Lyme bij zo'n 25.000 mensen vastgesteld. Minstens 10% daarvan houden langdurig klachten. Een tekenbeet merk je nauwelijks, maar hij kan grote gevolgen hebben! Wat ervaart de patient nu eigenlijk?

Om dat te beantwoorden de Nationale Lyme Enquete: Klik hier voor de enquête

 

Introductie en doelen Nationale Lyme Enquete

Lyme

De Nationale Lyme Enquete

Lyme is niet zomaar een ziekte! Geen enkele ziekte is aanleiding voor zoveel onrust en commotie als Lyme.

Er bestaan veel misverstanden erover, zowel op gebieden van de ziekte zelf, de diagnose en de therapie. Wij zoeken naar meer inzicht over deze complexe ziekte, met name gebaseerd op de eigen ervaringen van mensen met Lyme. Vandaar deze nationale Lyme enquete.

Het invullen van de enquete duurt duurt niet lang.  Er worden vragen gesteld op de gebieden van: uw fysieke klachten, hoe u de ziekte heeft opgelopen, hoe de ziekte gediagnosticeerd is, met welke benadering / behandelingen u positieve of juist negatieve ervaringen heeft of heeft gehad  en de invloed van de ziekte op uw ‘sociaal-maatschappelijk functioneren.’

Uw input via deze enquete is en wordt bijzonder belangrijk. Uw ervaringen zijn de basis voor nieuwe en belangrijke informatie voor wetenschap, artsen en behandelaars. Verder kan uw ervaring  bijdragen tot betere besluitvorming op dit gebied binnen politiek, UWV, en ziektekostenverzekeraars. Daarnaast zullen de uitkomsten van dit onderzoek ons ook aanknopingspunten geven voor toekomstige onderzoeksprojecten en het creëren van draagvlak daarvoor.

Meedoen aan de Nationale Lyme Enquete

Wilt u aan deze enquête meedoen? Dat zou erg fijn zijn. Doe mee indien u klachten heeft die passen bij Lyme, een kind met de ziekte hebt en als u van Borreliose genezen bent. U kunt ook meedoen als u buiten Nederland woonachtig bent. Klik hier voor de enquête.

Omdat bij ons bekend is dat veel mensen met Lyme snel moe worden of concentratieproblemen hebben, kunt u de enquête ook in delen invullen. U kunt stoppen en verder gaan wanneer u dat wilt, zolang u uw computer maar aan laat staan en het browser-scherm open houdt. De al ingevulde scores blijven dan bestaan. Mocht u het daarna ook voor een ziek kind of partner de enquete in willen vullen, kan dat na afsluiting van uw eigen gegevens.

Daarnaast zou kunt u deze enquête doorsturen naar iemand anders die de ziekte heeft. Hiervoor hebben wij de sociale media knoppen gemaakt en de ‘tell a friend’ knop om het door te mailen naar bekenden.

Zo kunnen wij samen zorgen dat Lyme en u de aandacht krijgen die het verdienen. Klik hier voor de enquête.

Over ons

Stichting IOCOB beoogt in Nederland complementaire behandelwijzen voor de geneeskunde en de individuele patiënt ontsluiten, een objectief portaal zijn van alle informatie op het gebied van complementaire behandelvormen; voor consument, gezondheidswerkers en beleidmakers. En IOCOB ontwikkeld nieuw innovatief onderzoek op dit gebied. Zie verder: www.iocob.nl

 

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. Frits Brouwer schreef:

  Goed om meer over Lyme te weten te komen. Jammer dat nergens wordt aangegeven of dit gedaan wordt in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Lymepatiënten, NVLP.
  Zelf kan ik met de enquête niet meedoen, omdat nooit is vastgesteld of Lyme heb. Wel ben ik tussen de 50 en 100 keer gebeten door teken en heb lichte klachten. Ook een rode vlek gehad, maar niet zo duidelijk als cirkel.

  1. administrator administrator schreef:

   Dan is meedoen wel relevant, want er zijn ook mensen met chronische klachten die zonder kring toch Lyme hebben. En de enquete is tot stand gekomen door samenwerking van de stichting IOCON, de stichting ‘On Lyme” en diverse Lyme patienten!

 2. V.M. Wissing schreef:

  Uw enquete is niet goed in te vullen als de besmetting enige tijd geleden speelde en al lang is verdwenen. Dan vraag ik mij vervolgens af, wat er voor uitkomst uit de enquete komt en wat die dan waard is.

  Ik heb een volkstuin en daar zijn de laatste jaren steeds meer teken, waarbij zo af en toe iemand een besmetting oploopt. Een zeer reëel gevaar dus. Ik heb er dus zeer veel belang bij dat het verpreidingsgebied van (besmette) teken en de oplossing van Lyme goed in kaart gebracht wordt.
  Ik meld een tekenbeet op http://www.tekenradar.nl

  1. administrator administrator schreef:

   Die vraag horen we vaker. Het is eeen goede vraag. Als de vraag over hoe lang Lyme gesteld wordt, en je weet het niet, is het het beste om te antwoorden hoe lang geleden de symptomen begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.