Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Gezondheidscolumn > GcMAF: een kat in een zak

GcMAF: een kat in een zak

Share |
GcMAF is een eiwit dat een rol speelt in ons immuunsysteem. De injecties met GcMAF worden verkocht via het internet aan radeloze kankerpatienten, op basis vant beloftes dat GcMAF kanker kan genezen.
Gc MAF injectie

GcMAF injectie

GcMAF. Een lichaamseigen eiwit dat je via een injectie toe moet dienen en dat het immuunsysteem steunt. Klinkt op zich niet slecht. Maar dan: Beweer dat je met je behandeling kanker kan genezen, smijt met wagonladingen laboratorium onderzoek en wetenschappelijke onderzoekers, verdoezel dat je geen fatsoenlijke klinische studies hebt gedaan, laat patiënten met kanker een verklaring ondertekenen dat ze met een niet klinische (dus laboratorium) onderzoek meedoen en laat ze dan vet betalen voor de experimentele behandeling met injecties. En daarmee kom je blijkbaar weg anno 2015.

In Nederland is CcMAF geïntroduceerd door de niet arts van Gils (HBO opleiding), die op zijn website waar hij de infusen aanprijst trots vermeldt: ” Ik heb in 2011 GcMAF geïntroduceerd in Nederland. Ik heb daarvoor een persoonlijke opleiding genoten van professor Yamamoto en professor Ruggiero”.  Het lijkt op zijn minst bizar dat een niet arts een opleiding krijgt op een gebied waar de behandeling voorbehouden is aan een arts. Volgens de website worden ook andere infusen aan patienten gegeven.

De patient vertelt (het subjectieve narratief)

Eerst volgt hier een website dialoog tussen een arts en een patient die meent dat GcMAF injecties goed voor hem zijn.

Arts vraagt: Wat maakt dat je besloten hebt met deze GcMAF injecties te beginnen, terwijl de company aangeeft dat het een experimentele behandeling is, en dat Lyme ervaringen niet de behandeling steunen? ( in de UK is de fabriek gesloten omdat de kwaliteit van het materiaal te wensen overliet…..)

Antwoord: Omdat er een probleem speelt waar ik al veel voor gedaan heb, maar wat dus niet verbetert. Ik heb niet alleen Lyme maar ook Asperger, en de tweede wordt GcMAF ook voor gebruikt. Daarbij kon ik ze van een persoon die ik vertrouw overnemen.
Onder andere autorijden ging slecht, het kostte zeer veel moeite.
Mijn paragliding heb ik opgegeven dit jaar om hetzelfde, en ik zie met Gc MAF kansen om dat weer op te kunnen pakken.
Ik kan met gemak autorijden na de Gc MAF en ik voel me er echt goed mee.
Verder heb ik vertrouwen in de kliniek waar het vandaan komt, en heb ik besloten verder daar geen aandacht aan te besteden.
Ik zeg je dat het voor Lyme goed is, ik krijg die voetzolen niet zomaar zo weet ik uit ervaring….

Verder blijken er verschillende organisaties dit middel te verkopen. Een patient wist te melden:

Verder wat duidelijkheid in de chaos der Gc MAF.
Ik vond het namelijk een gedoe om erachter te komen hoe het nou zit.
Ik hoorde wisselende dingen qua verkrijgbaarheid en kosten, de een zei zo verkrijgbaar de ander gaf aan dat dat mogelijk niet zo zou zijn.
Veel links en info, weinig duidelijkheid maar inmiddels weet ik hoe het zit! 😄😃
Er zijn ampullen met verschillende inhoud.
Himmunitas heeft 1 ml ampullen, a 35 euro per stuk.
Immuno biotech in de UK verkoopt ampullen van 2.2 ml voor 450 euro.
Dit is ook nog een andere, vernieuwde versie.
In geval 1 kan ik het blijven gebruiken, maar geval 2 wordt wel extreem duur.
In dat geval zou ik minder gaan gebruiken vanwege de kosten uiteraard.
Wist ik van tevoren dat het honderden euro’s per ampul zou kosten had ik het niet gedaan.

Verdunacties rond CGMAF

Verdunacties rond CGMAF op FB

ZELF GCMAF verdunnen

Door de hoge kosten beslissen patienten ook om zelf de oplossingen te verdunnen. Een vrij riskante actie, waar we hier een foto van laten zien. Een patient heeft op FB haar hele relaas vrijgegeven, inclusief hoe ze denkt te verdunnen.

Dat dit soort experimentele behandelingen een hele nauwe werkingscurve hebben, is niet bekend. Verdunnen kan natuurlijk zo maar betekenen dat je eindigt met geen werking en alleen de risico’s loopt.

GcMAF, injecties verkocht door FirstImmune

Het bovenstaande verhaal wordt namelijk zo gecommuniceerd door de organisatie firstimmune, op hun website http://immunocentre.eu .

Het gaat om, zoals de organisatie dat zelf definieert een eiwit, afkomstig van een bloedproduct, dat kanker en andere aandoeningen kan verwijderen….: “GcMAF is an essential human protein our bodies make that removes a number of diseases including cancer.”

Op de hone page vinden we meteen een grote belofte:

“…our European Immunotherapy Centres: We help the body treat around 50 diseases that respond to immunotherapy.”

Ze beloven meteen op die homepage 25 % tumor reductie al meteen in de eerste week van de behandeling. Dat alles door injecties met een eiwit, het GcMAF, dat 20 functies van het lichaam herstelt, aldus de homepage, en waar 180 wetenschappers over geschreven hebben. Alsof dat de pijlers zijn voor succes. Er zijn binnen de medische wetenschappen veel onderwerpen te vinden over stoffen die ten minste 20 biologische acties hebben en waar honderden wetenschappers over geschreven hebben, die niet werkzaam bleken te zijn. Maar goed, dat weet de naive lezer niet. Die wordt meteen geplet door deze vloedgolf aan positieve informatie.

GcMAF kuur

GcMAF kuur

De vetgedrukte belofte:“If they’ve not had chemotherapy, we usually eradicate stage 4 cancer in a year”, mist alle nuances en is misleidend voor de patient met kanker. Stadium 4 is het meest vergevorderde kanker stadium met metastasering elders in het lichaam. Waar vind je patiënten met vergevorderde kanker die geen chemotherapie hebben gehad, vraag je je dan af. Deze vorm van kanker wordt in het algemeen opgevat als niet meer geneesbaar. Als je dat toch kan, dan verdien je de Nobelprijs.

Gelukkig kan je ook autisme behandelen met de peperdure injecties, op de site wordt beweert: 3,500 autistic kids have been treated with GcMAF, 500 of whom have made recoveries. Jammer alleen dat die resultaten niet gepubliceerd zijn, zodat we kunnen lezen wat voor kinderen dat eigenlijk waren.

Er zijn inderdaad vele publicaties over dit eiwit te vinden, alleen geen enkel resultaat van acceptabele klinische studies. Vrijwel alle publicaties preklinisch [1][2][3] of dierexperimenteel [4] en hier en daar wat geselecteerde patienten verhalen.[5][6][7] De company weet dat ook, en het lezen van de informed consent spreekt dan ook boekdelen, want hierin staat expliciet dat het nog steeds gaat om preklinisch onderzoek….:

“I understand I will be taking part in a pre clinical trial and I guarantee to provide progress reports every 2 months, from which Immuno Biotech will extract data to publish statistics and research papers while protecting my identity as we always have. I have done my own research into GcMAF elsewhere without relying on you, and my decision to take it is mine alone”

Mensen met kanker rekruteren voor een preklinische studie, beweren dat je kanker kan genezen zonder klinische gegevens en dan ook nog veel geld laten betalen is duidelijk. Er zijn inmiddels velen die menen dat het hier gaat om pure oplichting. Op het net zijn een groot aantal patiënten te vinden die hun teleurstelling uitspreken en die grote financiële schade geleden hebben.

Een van de voortrekkers van deze therapie, een Japanse geleerde met de naam Yamamoto publiceerde dubieuze artikelen, en een aantal van zijn publicaties zijn ontmaskerd en zijn door de wetenschappelijke tijdschriften ingetrokken. Dat gebeurt niet zo snel… [8][9]

Het aan patiënten verkopen van een dure injecties, zonder dat deze fatsoenlijk in studies getest zijn op veiligheid en effectiviteit is als het kopen van een kat in een zak. Er kan van alles inzitten in die zak als de zak beweegt. Ook een adder dus.

Beoordeling: een rood licht voor GcMAF bij kanker en autisme.

Referentie

[1] Gregory KJ1, Zhao B, Bielenberg DR, Dridi S, Wu J, Jiang W, Huang B, Pirie-Shepherd S, Fannon M. | Vitamin D binding protein-macrophage activating factor directly inhibits proliferation, migration, and uPAR expression of prostate cancer cells. | PLoS One. | 2010 Oct 18;5(10):e13428. doi: 10.1371/journal.pone.0013428.

[2] Kuchiike D1, Uto Y, Mukai H, Ishiyama N, Abe C, Tanaka D, Kawai T, Kubo K, Mette M, Inui T, Endo Y, Hori H. | Degalactosylated/desialylated human serum containing GcMAF induces macrophage phagocytic activity and in vivo antitumor activity. | Anticancer Res. | 2013 Jul;33(7):2881-5.

[3] Pacini S1, Punzi T, Morucci G, Gulisano M, Ruggiero M. | Effects of vitamin D-binding protein-derived macrophage-activating factor on human breast cancer cells. | Anticancer Res. | 2012 Jan;32(1):45-52.

[4] Hirota K1, Nakagawa Y, Takeuchi R, Uto Y, Hori H, Onizuka S, Terada H. | Antitumor effect of degalactosylated gc-globulin on orthotopic grafted lung cancer in mice. | Anticancer Res. | 2013 Jul;33(7):2911-5.

[5] Inui T1, Kuchiike D, Kubo K, Mette M, Uto Y, Hori H, Sakamoto N. | Clinical experience of integrative cancer immunotherapy with GcMAF. | Anticancer Res. | 2013 Jul;33(7):2917-9.

[6] Yamamoto N1, Suyama H, Yamamoto N. | Immunotherapy for Prostate Cancer with Gc Protein-Derived Macrophage-Activating Factor, GcMAF. | Transl Oncol. | 2008 Jul;1(2):65-72.

[7] Inui T1, Makita K2, Miura H3, Matsuda A3, Kuchiike D4, Kubo K5, Mette M6, Uto Y7, Nishikata T8, Hori H7, Sakamoto N9. | Case report: A breast cancer patient treated with GcMAF, sonodynamic therapy and hormone therapy. | Anticancer Res. | 2014 Aug;34(8):4589-93.

[8] [No authors listed] | Retraction note to: immunotherapy of metastatic colorectal cancer with vitamin D-binding protein-derived macrophage-activating factor, GcMAF. | Cancer Immunol Immunother. | 2014 Dec;63(12):1349. doi: 10.1007/s00262-014-1616-x.

[9] Ugarte A1, Bouche G, Meheus L. | Inconsistencies and questionable reliability of the publication "immunotherapy of metastatic colorectal cancer with vitamin D-binding protein-derived macrophages-activating, GcMAF" by Yamamoto et al. | Cancer Immunol Immunother. | 2014 Dec;63(12):1347-8. doi: 10.1007/s00262-014-1587-y. Epub 2014 Jul 24.

Berichten

 1. Catherine schreef:

  Wie is de auteur van dit artikel?

 2. H Gorte schreef:

  Mijn vraag hierover is dan wordt hun bewering onderzocht. in America gaat nu rond door deze ontdekking zijn 50 hollistische arten vermoord, uitgegleden, zelfmoord, of een dodelijke ongeluk hebben gehad.op de site Erin Healthnut news staat hier meer te lezen. en de meesten hadden succes. ook daar is vermeld dat het productie bedrijf van gcmaf in europa stil is gelegd. Niemand gaat onderzoeken of dit klopt en je hoort alleen iets over als het negatief is. ook vorig jaar is een schrijfster van het boekje wat zit er in Uw eten gezelfmoord. ze is voor een trein gesprongen . ook in duitsland zijn alternatieve artsen aangevallen tijdens een meeting. er was iets met het eten. dit komt allemaal niet in het nieuws en wordt al zekerniet met elkaar in verband gebracht.

 3. H Gorte schreef:

  er is een artikel op lindas blog. die beschrijft wat gcmaf doet en waarom het nodig is om in het begin te boosten. en dan nog iets het materiaal van de fabriek in Engeland is gesloten omdat het materiaal te wensen oveliet. [ wiens wensen] . onderzoek wordt totaal gefrusteerd en dus mijn vraag . is de reguliere artsenij kwakzalvers aan het worden door de blinde achternalopen van big pharma en hun gekleurde onderzoek.

 4. Zoals ik al tegen mijn bericht gever zei, als het waar is dan staat in no time de boel op zijn kop. Maar als er weer schurken zijn die ons blij maken met een ‘dooie mus’ dan zou ik zeggen meteen opknopen. Wat een tuig.

  1. Bert Albronda schreef:

   Er zijn nieuwe ontwikkelingen met GcMAF er is een conferentie in Moscou geweest november 2016,waar het team rond David Noakes zich presenteerden , waar ook patienten die genazen aanwezig waren en hun verhaal deden
   Ga naar mijn facebook pagina

  1. Bert Albronda schreef:

   Er zijn meerdere conferenties geweest over GcMAF en ook meerdere uitspraken en zelfs bewonderingen van wetenschappers en hoogleraren gedaan over deze Koning van de Immuuntherapieen. Het is derhalve zeer zeker dat het wel degelijk ook al gemetastaseerde kanker, zonder bijwerkingen geneest, met een door Dr. Lynda in de kliniek in Geneve ontwikkeld protocol ; ‘The Swiss Protocol. Dat het materiaal niet steriel zou zijn is een drogreden . Er zijn meerdere ook gerenommeerde laboratoria bij betrokken geweest , die de steriliteit waarborgden.Recent is er nog een conferentie geweest on Moscou , waar het team rond David Noakes in ook ex patienten zich hebben gepresenteerd , Ook ik volg de ontwikkelingen met GcMAF op de voet. Ook heeft GcMAF behandelingen al veel patienten met CFS/ME genezen. Er is geen farmaceut in de wereld die niet gefraudeerd heeft en miljarden aan boetes heeft moeten betalen , voor het agressief promoten van door en verderf zaaiende medicatie. Amerikaanse wetenschapper noemen de FDA al “: The Fraud and Death Association. Zie ook het college wat prof dr Kenny de Meirleir geeft over GcMAF en de behandeling van CFS/ME . Ook in japan ijn er ontwikkelingen met GcMAF , Zie contact@saisei-mirei.or.jp. Ook daar worden conferentis georganiseerd en er is veel meer wetenschap te downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.