Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Cannabis voor Bio Brandstof

Cannabis voor Bio Brandstof

Share |

De Cannabis plant is heilig. Hij geeft ons niet alleen bijzondere vibes, bijzondere geneeskracht, maar ook bio brandstof. [1] Deense en Poolse ingenieurs hebben een proces uitgedacht en beschreven om zogenaamde  biofuel (cellulosic bioethanol) te maken van industriele hennep (Cannabis sativa L.)

Ze konden uit 1000 kilo Hennep massa aardig wat maken: bijna 150 kg ethanol en nog eens 115kg barnsteenzuur (succinic acid). Barnsteenzuur kan o.a. gebruikt worden als voedingsadditief, dan wordt het gebruikt als smaakversterker en verder bij de parfumbereiding.

De conclusie was:

Results obtained in this study clearly document the potential of industrial hemp for a biorefinery.

Het vernietigen van Cannabis plantages hoort nu tot het verleden lijkt ons, het materiaal is te bijzonder om te verbranden, maak er geneesmiddel en brandstof van (en jassen en tassen).

De Cannabis plant is voorwaar een bijzondere plant!

November 2015, JMKH

Referentie

[1] Kuglarz M1, Alvarado-Morales M2, Karakashev D2, Angelidaki I3. | Integrated production of cellulosic bioethanol and succinic acid from industrial hemp in a biorefinery concept. | Bioresour Technol. | 2015 Oct 28;200:639-647. doi: 10.1016/j.biortech.2015.10.081. [Epub ahead of print]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *