Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Cannabis > 45% stijging Medicinaal Cannabis gebruik dit jaar!

45% stijging Medicinaal Cannabis gebruik dit jaar!

Share |
De Heribei: eigen geteelde medicinale Cannabis

De Heribei: eigen geteelde medicinale Cannabis

De apothekers verstrekken in 2015 ongeveer 25.000 maal medicinale Cannabis aan patienten. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De stijging op zich is ook weer meer dan in vorige jaren, ruim 25% meer stijging. Er zijn in Nederland inmiddels 5 verschillende soorten Cannabis op recept verkrijgbaar. Dat neemt niet weg dat vele gebruikers aan hun eigen teelt de voorkeur geven, en dat dat gelukkig ook via de rechtbank ‘mag’.

Gemiddeld heeft een verbruiker 6 maal per jaar een recept bij de apotheker afgeleverd, en per recept wordt gemiddeld 16 gram Cannabis afgeleverd, aldus de stiching Farmaceutische Kerngetallen in het Pharmaceutisch weekblad 43 van dit jaar (2015).

De Nationale Cannabis Enquete die IOCOB momenteel houdt, heeft al 500 respondenten. Help IOCOB om dit naar 1000 te brengen!

Beter Cannabis dan veel andere middelen!

Cannabis heeft veel meer medische mogelijkheden dan gedacht werd. En de bijwerkingen zijn niet vaak een probleem. Dat ligt bijvoorbeeld heel wat anders bij ADHD medicatie: 75% van de ADHD patienten hebben bijwerkingen van middelen die zijn voorgeschreven krijgen, zoals het methylfenidaat. Misschien goed dat ADHD patienten ook eens aan medicinale Cannabis denken!

JMKH, 23-10-15

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.