Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Speeltje volstaat bij vrouwen die niet klaar komen: over Addyi

Speeltje volstaat bij vrouwen die niet klaar komen: over Addyi

Share |

Schermafbeelding 2015-09-23 om 19.15.07Tja, de medische wetenschap zit toch raar in elkaar. Vrouwen die niet klaarkomen hebben tegenwoordig een bijzonder syndroom: “hypoactieve sexuele lustbeleving”. Nou dat is in ieder geval een leuke ziekte en daar kan je een oud concept op kwijt, de zogenaamde post-synaptische 5HT1A receptor agonisten. Die stoffen mocht de voorzitter van IOCOB al in de 90ger jaren voor Bayer ontwikkelen tegen angsten en depressies, maar omdat je er typsie van werd, ging die vlieger niet op.

Nu, met een nieuw ziektebeeld nieuwe kansen voor de post-synaptische 5HT1A receptor agonisten. Addyi is de nieuwe pil die een dergelijk mechanisme heeft en die ontwikkeld is voor vrouwen met het genoemde syndroom. Allemaal boeiend. Boeiender misschien nog dat de Britse psycholoog Boynton riep dat deze pil helemaal niet nodig is, want een simpel speeltje (lees dildo) kan ook veel goed doen bij de lijdende mensheid.

Geneeskunde in decadente tijden. Oude wijn in nieuwe zakken. En dan maar schelden op de acupunctuur, de homeopathie en de osteopathie, zoals de vereniging tegen de kwakzalverij niet anders doet. Boeiend allemaal.

Effectiviteit van Addyi: 0,5 orgasme per maand erbij

We citeren maar even de Engels-talige bron anders gelooft niemand het:

Addyi increased the number of satisfying sexual events by 0.5 to one additional event per month over placebo.

Dus acupunctuur bij pijn werkt niet (ondanks vele positieve studies), maar als je een maand voor het slapen gaan 100 mg Addyi neemt, en je krijgt er een half orgasme meer per maand van, dan werkt de interventie wel… Wie het snapt mag het hieronder uitleggen!

Berichten

 1. Matthias schreef:

  Catherine de Jong, voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, lijdt kennelijk aan een hypoactieve lustbeleving wat betreft complementaire geneeskunde.Daarom geef ik IOCOB de tip om, zodra Addyi is toegelaten op de Nederlandse markt, mevrouw De Jong te verrassen- in geschenkverpakking en voorzien van satijnen strik- met een (grote) doos Addyi ten einde in die behoefte te voorzien. En nu maar hopen dat het haar helpt.

  1. administrator administrator schreef:

   Een uitermate zinvolle suggestie zouden velen zeggen!

 2. Ilona schreef:

  Betreft deze Addyi een oplossing voor de totale onbevredigde seksuele extase beleving of betreft het de vaginale bevrediging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.