Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Goed nieuws voor fibromyalgie! Natuurlijk oplossen.

Goed nieuws voor fibromyalgie! Natuurlijk oplossen.

Share |
Natuurlijke stof palmitoylethanolamide zinvol bij fibromyalgie

Natuurlijke stof palmitoylethanolamide zinvol bij fibromyalgie

Er is goed nieuws voor fibromyalgie patienten! Een onderzoeksgroep met de beroemde pijnexpert professor Varrassi heeft aangetoond dat het natuurlijke palmitoylethanolamide goede en extra pijnstilling kan leveren, zelfs bij patienten die al met andere pijnstillers behandeld worden. Dat door de toevoeging van het natuurlijke supplement palmitoylethanolamide de pijnstilling zelfs beter wordt, zonder vervelende bijwerkingen of interacties. [1]

De groep van de hoogleraar keken naar de effecten van palmitoylethanolamide gedurende een langere periode, tot 6 maanden behandeling. Dat is goed nieuws, omdat veel fibro patienten inderdaad gedurende veel langere tijd pijnstillers nodig hebben.

Centrale boodschap studie

De belangrijkste boodschap van de studie is, dat:

1. Fibromyalgie patienten zonder bijwerkingen behandeld kunnen worden met palmitoylethanolamide
2. Dat fibrmomyalgie patienten met veel pijn, die van hun arts reguliere pijnstillende middelen hebben gekregen, zoals Lyrica bijvoorbeeld, betere pijnstilling krijgen als palmitoylethanolamide toegevoegd wordt
3. Dat palmitoylethanolamide zonder interacties en problemen de pijnstillende werking van andere pijnstillers versterkt.

Deze belangrijke studie versterkt het besef en de inzichten dat palmitoylethanolamide bij fibromyalgie en chronische pijnen een belangrijke fysiologische rol speelt. [2] [3]

Drie kernadviezen voor fibromyalgie patienten die PEA willen gebruiken

Wij hebben al sinds 2011 ervaring met palmitoylethanolamide (PEA) bij patienten met chronische pijn en adviseren het volgende:

1. Kies een betrouwbaar PEA preparaat, er zijn inmiddels helaas ook onduidelijke preparaten beschikbaar. Beste leidraad is om een PEA preparaat te kiezen, gemaakt op basis van een gestandaardiseerd en gepatenteerde wijze (bijvoorbeeld zoals PeaPure van Russell Science, van Vitals, of van Greenleaves).

2. Begin met 3 maal daags 400 mg capsules na de maaltijd. Als 3 maal daags leidt tot het vergeten van 1 dosis, neem dan 2 maal 2 capsules.

3. Als na 6 weken niet voldoende resultaat bereikt is, verdubbel de dosis en ga door voor nog eens 6 weken.

4. PEA reset het hele systeem en heeft daar tijd voor nodig, omdat de reset geschiedt via natuurlijke helingsmechanismen in het lijf, die door PEA geactiveerd worden.

Referentie

[1] Del Giorno R1, Skaper S, Paladini A, Varrassi G, Coaccioli S. | Palmitoylethanolamide in Fibromyalgia: Results from Prospective and Retrospective Observational Studies. | Pain Ther. | 2015 Sep 3. [Epub ahead of print]

[2] Ghafouri N1, Ghafouri B, Fowler CJ, Larsson B, Turkina MV, Karlsson L, Gerdle B. | Effects of two different specific neck exercise interventions on palmitoylethanolamide and stearoylethanolamide concentrations in the interstitium of the trapezius muscle in women with chronic neck shoulder pain. | Pain Med. | 2014 Aug;15(8):1379-89. doi: 10.1111/pme.12486. Epub 2014 Jul 4.

[3] Ghafouri N, Ghafouri B, Larsson B, Stensson N, Fowler CJ, Gerdle B. | Palmitoylethanolamide and stearoylethanolamide levels in the interstitium of the trapezius muscle of women with chronic widespread pain and chronic neck-shoulder pain correlate with pain intensity and sensitivity. | Pain. | 2013 Sep;154(9):1649-58. doi: 10.1016/j.pain.2013.05.002. Epub 2013 May 14.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.