Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
1,8 mio mensen lokaal corticosteroid? Dat kan anders: PEA creme - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > 1,8 mio mensen lokaal corticosteroid? Dat kan anders: PEA creme

1,8 mio mensen lokaal corticosteroid? Dat kan anders: PEA creme

Share |
Voor dat je corticosteroid creme op je huid aanbrengt tegen ezceem, is het goed de natuurlijke PEA creme te proberen. Dat heeft namelijk geen huidbeschadigende bijwerkingen, en vermindert eczeemklachten.

Apothekers verstrekten aan bijna 2 miljoen huidpatienten vorig jaar cremes en zalven die coticosteroiden bevatten! En dat zijn geen onschadelijke cremes. Vooral eczeem patienten krijgen deze smeersels voorgeschreven.

Eczemen zijn chronische aandoeningen van de huid ie gepaard gaan met ontstekingstekenen: roodheid, zwelling, pijn, jeuk.  Dat smeren is niet zonder risico. Want de hormoon bevattende cremes remmen het natuurlijke herstelvermogen van de huid, met als gevolg dat de huid dunner wordt en makkelijker beschadigd.

Jaren geleden is er al een natuurlijk alternatief beschreven in een oktrooi. Een creme die palmitoylethanolamide (PEA) bevat. Dat is een natuurlijke huidbeschermende stof, die ontstekingen, roodheid en jeuk tegen kan gaan, zonder de huid te beschadigen. Sinds 2013 is deze creme gewoon in de handel, ook in Nederland verkrijgbaar zonder recept. De creme wordt simpel genoemd PEA creme. Het bijzondere aan deze creme is, dat in het octrooi de resultaten van onderzoeken laat zien, dat je als je deze creme gebruikt, je met veel minder cotricosteroid creme toekan, of zelfs zonder.

Wij hebben vele mensen met eczemen inmiddels gezien, die PEA creme gebruikten, en ook vastgelegd, dat het eczeem daar stukken beter van werd: minder jeuk, minder zwelling van de huid, en minder roodheid.

PEA creme is een natuurlijk alternatief voor cotricosteroid cremes en zou altijd geprobeerd moeten worden, voordat de arts een recept voor de cortocosteroid cremes voorschrijft!

Meer over de huidbeschermende eigenschappen van PEA creme onder de link.

Bron: 1,8 miljoen mensen per jaar aan locaal corticosteroide. Pharmaceutisch Weekblad 11 september 2015:150-37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *