Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Acupunctuur: een 8 als rapportcijfer!

Acupunctuur: een 8 als rapportcijfer!

Share |

Meer dan de helft wordt behandeld voor pijnklachten

Uit recent onderzoek onder 500 patiënten die met acupunctuur worden behandeld, blijkt dat 80% het resultaat van de behandeling waardeert met een 8 of hoger. Opvallend is dat ruim de helft van hen wordt behandeld voor pijnklachten. Het onderzoek is uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). De resultaten worden gepresenteerd in het kader van de Week van de Acupunctuur die vandaag begint.

Acht van de tien ondervraagden geeft aan te ervaren dat acupunctuur redelijk tot zeer veel heeft bijgedragen aan het verhelpen van hun klachten. Daarnaast waardeert maar liefst 70% de acupuncturist als therapeut met een 9 of hoger. De meest voorkomende klachten waarvoor de ondervraagden een acupuncturist bezoeken zijn: luchtwegaandoeningen, allergieën, stress, burn-out, huidaandoeningen en spijsverteringsproblemen.

De klacht die er echter uitspringt, is pijn: 60% van de ondervraagden komt met pijnklachten naar de acupuncturist.

‘Chronische pijnen behoren inderdaad tot de best bestudeerde en bewezen indicaties van acupunctuur’, aldus Keppel Hesselink, voorzitter van stichting IOCOB, ‘van belang is verder dat de bijwerkingen in de handen van ervaren acupuncturisten vrijwel nihil is, terwijl vele patienten, ook blijkens dit onderzoek weer, erg blij zijn met de behandeling.’. Hij gaf aan dat elektriciteit op de naald inmiddels als PENS in de reguliere wereld van de geneeskunde geheel omarmt is. PENS en acupunctuur als pijnbestrijding zijn bewezen en effectieve interventies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.