Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Sterkste bewijs evolutie: dinosauriërs maken gelukt

Sterkste bewijs evolutie: dinosauriërs maken gelukt

Share |
yale chicken snout_0

Van kuiken naar dino, met 2 genen minder!

Wetenschappers uit o.a. Harvard en New Haven (USA) hebben het sterkste bewijs ooit geleverd dat evolutie bestaat en de creationisten het niet helder zien. Bij het verwijderen van twee hele kleine gen-constructen veranderen kuikentjes in het ei in dinosauriërs. De genconstructen die verwijderd waren zorgden voor de ontwikkeling van een snavel. De snavel ontwikkelde zich in het geheel niet, maar een primitieve bek ontstond, die doet denken aan de dinosaurus of reptiel-bekken.

Het artikel draagt als titel:

A molecular mechanism for the origin of a key evolutionary innovation, the bird beak and palate, revealed by an integrative approach to major transitions in vertebrate history

en verscheen in het tijdschrift ‘Evolution”.

Nu aangetoond is dat een reverse-evolutie mogelijk is door het verwijderen van enkele kleine gen-delen, is de weg vrij om te onderzoeken hoe deze effecten in het verleden tot de moderne snavel geleid hebben, en hoe dinosauriërs gegeten hebben. Nu wachten op het uitbroeden van de eieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *