Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > Octrooi op antikanker werking Cannabis

Octrooi op antikanker werking Cannabis

Share |

Er zijn een aantal octrooien die het gebruik van Cannabinoiden uit de Cannabis plant beschrijven als behandeling. Bijvoorbeeld het octrooi “Phytocannabinoids in the treatment of cancer US 20130059018 A1”. In dat octrooi wordt gesteld dat prostaat-kankercellen Cannabinoid receptoren bevatten, en dat als je een Cannabis-achtige stof toedient, die kankercellen in hun groei geremd worden:

In order to test the effectiveness of different compounds in the treatment of either hormone-sensitive or hormone-insensitive prostate cancer two different cell lines can be used. The cell line LNCaP are hormone-sensitive prostate cancer cells which were derived from a supraclavicular lymph node metastasis in a 50 year old male in 1977. The cell line DU-145 are hormone-insensitive prostate cancer cells which were derived from a brain metastasis.

It is known that expression levels of both cannabinoid receptors, CB1 and CB2, were significantly higher in CA-human papillomavirus-10 (virally transformed cells derived from adenocarcinoma of human prostate tissue), and other human prostate cells LNCaP, DU-145, PC3, and CWR22RN1 than in human prostate epithelial and PZ-HPV-7 (virally transformed cells derived from normal human prostate tissue) cells (Sarfaraz, 2005).

Additionally it is known that WIN-55,212-2 (mixed CB1/CB2 agonist) treatment with hormone sensitive LNCaP cells resulted in a dose- (1-10 Mmol/L) and time-dependent (24-48 hours) inhibition of cell growth. Blocking of CB1 and CB2 receptors by their antagonists SR141716 (CB1) and SR144528 (CB2) significantly prevented this effect.

These results suggested that WIN-55,212-2 or other cannabinoid receptor agonists could be developed as novel therapeutic agents for the treatment of prostate cancer.

En dat is niet het enige octrooi. Boeiend is dat ook de Amerikaanse regering een octrooi heeft op de medicinale werking van Cannabis…..en dat octrooi stamt al uit 1999!

De belangrijke vragen hoeveel je nodig hebt van de Cannabinoiden in een Cannabis preparaat, zoals bijvoorbeeld wietolie, en welke Cannabinoiden er in moeten zitten, zijn complexe vragen die helaas nog niet opgelost zijn. Vermoedelijk is het in ieder geval relevant om in een wietpreparaat in ieder geval voldoende THC en voldoende CBD te hebben, CBD alleen (is immers bijwerkingsloos) vinden we te dun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.