Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Fytotherapie > Groenten en fruit tegen kanker

Groenten en fruit tegen kanker

Share |

Dat voeding een positieve invloed kan hebben op kanker progressie is algemeen bekend. Dat aantonen is echter vrij lastig. Onderzoekers uit de UK onderzochten in een dubbel blinde en placebo gecontroleerde wijze dit probleem. [1] In een groep van 199 mannen met prostaat kanker kreeg de helft capsules met extracten van broccoli, granaatappel, groene thee en kurkuma. Er was een duidelijk en significant voordeel bij de patienten die de voedings-moleculen in capsules kregen:

The median rise in PSA in the food supplement group (FSG) was 14.7% (95% confidence intervals (CIs) 3.4-36.7%), as opposed to 78.5% in the placebo group (PG) (95% CI 48.1-115.5%), difference 63.8% (P=0.0008).

Referentie

[1] Thomas R1, Williams M2, Sharma H2, Chaudry A3, Bellamy P4. | A double-blind, placebo-controlled randomised trial evaluating the effect of a polyphenol-rich whole food supplement on PSA progression in men with prostate cancer--the U.K. NCRN Pomi-T study. | Prostate Cancer Prostatic Dis. | 2014 Jun;17(2):180-6. doi: 10.1038/pcan.2014.6. Epub 2014 Mar 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.