Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > Cannabis: meer dan 500 potentiele geneesmiddelen

Cannabis: meer dan 500 potentiele geneesmiddelen

Share |
Pertwee: handboek over Cannabis

Pertwee: handboek over Cannabis

Cannabis is een bijzondere plant. In een recent handboek van professor Pertwee, een wereldnaam op het gebied van Cannabis staat dat in de plant meer dan 500 componenten zitten, die allen een potentieel geneeskrachtige werking hebben. Het boek wordt een meesterstuk genoemd door internationale critici en een werk van liefde:

“The “Handbook of Cannabis” is clearly a labour of love. Prof. Pertwee is an international leading light in the study of cannabis and cannabinoids. This book is a masterpiece! The “Handbook of Cannabis” contains contributions from many important international researchers, and I am delighted to commend the handbook, which will no doubt be a landmark in the field.”

Zo staan er in het handboek over Cannabis een groot aantal wetenswaardigheden, ook vrij onbekende gegevens, zoals dat Cannabis en cannabinoiden mogelijk zinvol in te zetten zijn bij chronisch oorsuizen (tinnitus).

Verder kan er bijzonder veel gevonden worden over de plant en haar componenten. Alleen al dat er van de meest bekende stof THC vele varianten zijn, en dat de organische zuren van THC mogelijk andere werking hebben dat THC zelf is uiterst boeiend. In het boek ook prachtige foto’s van de THC houdende haartjes in de bloemen, ook esthetisch is het boek een succes.

Eerder schreven we over Wietolie al een afzonderlijk hoofdstuk op onze site neuropathie.nu. Ook wietolie komt namelijk steeds meer in de belangstelling als een antipijn preparaat met mogelijke antikanker werking.

De wietplant heeft nog veel in petto voor de mens, en het boek van Pertwee is een mijlsteen op de weg naar nieuwe inzichten van waar deze plant allemaal voor dienen kan. Het is schandalig dat er regeringen zijn die deze plant verbieden, en ook onbegrijpelijk betuttelend. Vrijheid voor de wietplant en haar cannabinoiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.