Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Fytotherapie > Plant tegen depressie? Nu ook Rhodiola rosea

Plant tegen depressie? Nu ook Rhodiola rosea

Share |

Rhodiola roseaRhodiola rosea (Rozewortel of Sedum) is naast het overbekende SintJanskruid een nieuwe ‘kidontheblock’, een plantaardig preparaat, dat het in een placebo gecontroleerde studie beter deed dan placebo en vrijwel even goed als de chemisch-farmaceutische stof sertraline tegen depressie. Rhodiola rosea gaf echter veel minder bijwerkingen dan sertraline. De balans is ook ten voordele van de plantaardige behandeling van depressie, met name voor milde tot matige depressies. Het gehele verhaal onder de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.