Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Migraine behandelen met speciale lavendelcreme en palmitoylethanolamide - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Migraine behandelen met speciale lavendelcreme en palmitoylethanolamide

Migraine behandelen met speciale lavendelcreme en palmitoylethanolamide

Share |
Migraine behandelen met lokale aromatische creme en bonbon met natuurlijke pijnstiller onder de tong
Migraine behandelen volgens de natuur

Migraine behandelen volgens de natuur

 Nieuwe #natuurlijke  #behandeling tegen #migraine ontwikkeld door een arts van het instituut voor neuropathische pijn. Op basis van de meest recente onderzoekingen [1][2] is een nieuwe natuurlijke methode ontwikkeld voor de behandeling van lastige migraine aanvallen. Migraine behandelen blijft namelijk een groot probleem in de pijngeneeskunde.

Essentie: pijnstilling via de huid, de neus en via het mondslijmvlies

De essentie is dat migraine behandelbaar lijkt te zijn met:
1 een creme met daarin hoog gedoseerde lavendel olie: de lavendel werkt zowel via de geur als via de huid en is bewezen pijnstillend, en:
2. een op cacaoboter gebaseerde pastille voor onder de tong met daarin de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide, die via het mondslijmvlies snel in het bloed komt om daar de pijnstilling te bewerkstelligen.

Migraine behandelen met lokale creme en natuurlijke bonbon onder de tong

De behandeling is gebaseerd op een door hem ontwikkelde creme die o.a. essentiële lavendelolie bevat, en op zuigbonbons die zowel#palmitoylethanolamide  als #CBD bevatten.

 

          lavendel creme             tegen pijn

Bij de eerste tekenen van een migraine aanval, dient men de creme uit te smeren op de huid van de onderarm en de handrug, en onder de neus. De geur van lavendel is in een recent dubbel blind universitair onderzoek gebleken migraine aanvallen duidelijk te kunnen verminderen.

Tegelijkertijd kan er dan een bonbon, die ongeveer 1 gram van de natuurlijke pijn stillende stof palmitoylethanolamide (bekend als supplement PeaPure en het verbeterde PeaPlex), onder de tong worden ingenomen. De bonbon is speciaal ontwikkeld op basis van biologisch cacaoboter, en deze smelt dan waardoor de pijnstillende stoffen erin direct in het bloed via het mondslijmvlies komen. Zo wordt de migraine aangepakt via verschillende wegen en met verschillende biologisch actieve componenten.

Topische behandeling: het ei van columbus bij migraine

Om de huid te gebruiken bij migraine behandeling is zeer slim: er zijn mensen die tijdens een aanval niets innemen kunnen. Dan kunnen de anti-migraine stoffen toch het lijf binnenkomen via de huid en het reukslijmvlies. In de speciaal ontwikkelde lavendel creme zitten vele biologisch actieve natuurlijke stoffen, die de aanval in heftigheid, intensiteit en duur kunnen doen verminderen.

De zogenaamde topische (lokaal op de huid aanbrengen van creme) behandeling met lavendel olie is gebleken ook bij pijn door operaties zeer zinvol te kunnen zijn. [3] Ook bijkt lavendel positieve invloed te hebben bij injectie pijnen. [4] Dus dat lavendel pijn kan verminderen, dat geldt niet alleen voor migraine pijnen, maar voor veel meer pijnsoorten, zoals bijvoorbeeld menstruatiepijnen [5], perineale pijnen na bevallen [6] en artritis pijnen [7]. Ook postoperatieve pijn reageerde in een placebo gecontroleerde studie positief op lavendel, en patienten die lavendel kregen, hadden dan ook minder reguliere pijnstillers nodig! [8] Zelfs nekpijn reageert positief op dergelijke lavendelhoudende creme’s. [9] En die pijn komt veel voor bij migraine patienten. Een mooie bijkomstigheid is dat ook angst significant af neemt na behandeling met lavendel. [10]

Al in de vorige eeuw vinden we wetenschappelijk bewijs voor de werking van lavendel

Al in de vorige eeuw vinden we wetenschappelijk bewijs voor de werking van lavendel

Ook in dierproeven blijkt lavendel pijnstillende werking te hebben, en bovendien heeft lavendel nog extra waardevolle eigenschappen. Zo bleek lavendel de maag te beschermen tegen maagzweren die door alcohol gebruik ontstonden. [11] De auteurs merkten op:…besides this gastroprotection, lavender oil reveals an interesting analgesic activity…

Lavendel creme en andere pijnstillende creme’s

Naast de lavendel creme bestaat er ook nog een door het instituut ontwikkelde baclofen creme, die veel goeds kan doen bij stijve nekspieren en spanningshoofdpijn. Deze creme echter wordt alleen door een apotheek afgeleverd op medisch recept. De lavendel creme, daar is een recept niet voor noodzakelijk.

Het instituut voor neuropathische pijn heeft sinds jaren wereldbekendheid op het gebied van de ontwikkeling van topicale pijnstillende middelen, zoals pijnstillende creme’s, en publiceerde hierover veel. Zeer recent nog werd er een toonaangevende publicatie over ketamine creme gepubliceerd die door het instituut ontwikkeld is, samen met een aantal internationale pijnexperts. [12]. Deze pijnstillende creme’s hebben brede inzetbaarheid.[13][14][15] Nu blijkt dus wederom de waarde van topicale behandeling, maar dan van migraine met een natuurlijke creme.

Lavendel: al rustgevend en ontspannend in oude dierproeven

Al in de vorige eeuw hebben farmacologen zich gebogen over hoe precies lavendel zijn rustgevende werking kon uitoefenen. In een overzicht van die proeven uit 1999 (Phytother. Res. 13, 540–542 (1999) staat bijvoorbeeld al [16]:

Its sedative nature, on inhalation, has been shown both in animals and man (Buchbauer et al., 1991, 1993). There is also an effect on certain brain waves such as the contingent negative variation (Torii et al., 1988). Lavender had a spasmolytic activity on guinea-pig ileum, in vitro (Reiter and Brandt, 1985; Lis-Balchin et al., 1996) and rat uterus (LisBalchin and Hart, 1997a) and also decreased the tone in the skeletal muscle preparation of the phrenic nerve– diaphragm of rats (Lis-Balchin and Hart, 1997b).

Veiligheid van Lavendel en PEA

De veiligheid van lavendel en palmitoylethanolamide (PEA) is al lang gedocumenteerd. Voor lavendel werd al in 1976 in het handboek van DLJ Opdyke – Food and Cosmetics Toxicology, 1976 – Pergamon Press geschreven:

Lavender oil was given GRAS status by FEMA (1965) and is approved by the FDA for food
use (GRAS). The Council of Europe (1974) included lavender oil in the list of substances, spices
and seasonings deemed admissible for use, with a possible limitation of the active principle in
the final product. Both the Food Chemicals Codex (1972) and the National Formulury (1970) have
monographs on lavender oil.

PEA komt in vrijwel alle voeding voor in geringe hoeveelheden en inmiddels hebben vele honderdduizenden patienten PEA genomen zonder dat ooit een problematische bijwerking gemeld is.

Met creme en natuurlijke stoffen een nieuwe weg inslaan!

De verwachting bestaat dat deze hooggedoseerde lavendel creme ook bij andere nare en moeilijk te behandelen pijnsyndromen, zeker samen met de pijnstillende bonbons, een nieuwe weg gaan openen voor mensen met chronische pijnen.

Referentie

[1] Sasannejad P1, Saeedi M, Shoeibi A, Gorji A, Abbasi M, Foroughipour M. | Lavender essential oil in the treatment of migraine headache: a placebo-controlled clinical trial. | Eur Neurol. | 2012;67(5):288-91. doi: 10.1159/000335249. Epub 2012 Apr 17.

[2] Vef-Georg G. | [Lavender in migraine]. | Pflege Aktuell. | 2005 Sep;59:511.

[3] Marzouk T1, Barakat R2, Ragab A2, Badria F3, Badawy A2. | Lavender-thymol as a new topical aromatherapy preparation for episiotomy: A randomised clinical trial. | J Obstet Gynaecol. | 2015;35(5):472-5. doi: 10.3109/01443615.2014.970522.

[4] Bagheri-Nesami M1, Espahbodi F2, Nikkhah A3, Shorofi SA4, Charati JY5. | The effects of lavender aromatherapy on pain following needle insertion into a fistula in hemodialysis patients. | Complement Ther Clin Pract. | 2014 Feb;20(1):1-4. doi: 10.1016/j.ctcp.2013.11.005. Epub 2013 Nov 22.

[5] Marzouk TM1, El-Nemer AM, Baraka HN. | The effect of aromatherapy abdominal massage on alleviating menstrual pain in nursing students: a prospective randomized cross-over study. | Evid Based Complement Alternat Med. | 2013;2013:742421. doi: 10.1155/2013/742421. Epub 2013 Apr 11.

[6] Dale A1, Cornwell S. | The role of lavender oil in relieving perineal discomfort following childbirth: a blind randomized clinical trial. | J Adv Nurs. | 1994 Jan;19(1):89-96.

[7] Kim MJ1, Nam ES, Paik SI. | [The effects of aromatherapy on pain, depression, and life satisfaction of arthritis patients]. | Taehan Kanho Hakhoe Chi. | 2005 Feb;35(1):186-94.

[8] Olapour A1, Behaeen K, Akhondzadeh R, Soltani F, Al Sadat Razavi F, Bekhradi R. | The Effect of Inhalation of Aromatherapy Blend containing Lavender Essential Oil on Cesarean Postoperative Pain. | Anesth Pain Med. | 2013 Summer;3(1):203-7. doi: 10.5812/aapm.9570. Epub 2013 Jul 1.

[9] Ou MC1, Lee YF, Li CC, Wu SK. | The effectiveness of essential oils for patients with neck pain: a randomized controlled study. | J Altern Complement Med. | 2014 Oct;20(10):771-9. doi: 10.1089/acm.2013.0453. Epub 2014 Sep 5.

[10] Shahnazi M1, Nikjoo R1, Yavarikia P1, Mohammad-Alizadeh-Charandabi S1. | Inhaled lavender effect on anxiety and pain caused from intrauterine device insertion. | J Caring Sci. | 2012 Nov 28;1(4):255-61. doi: 10.5681/jcs.2012.035. eCollection 2012 Dec.

[11] Barocelli E1, Calcina F, Chiavarini M, Impicciatore M, Bruni R, Bianchi A, Ballabeni V. | Antinociceptive and gastroprotective effects of inhaled and orally administered Lavandula hybrida Reverchon "Grosso" essential oil. | Life Sci. | 2004 Nov 26;76(2):213-23.

[12] Kopsky DJ1, Keppel Hesselink JM, Bhaskar A, Hariton G, Romanenko V, Casale R. | Analgesic effects of topical ketamine. | Minerva Anestesiol. | 2015 Apr;81(4):440-9. Epub 2014 May 22.

[13] Keppel Hesselink JM1, Kopsky DJ, Sajben NL. | Vulvodynia and proctodynia treated with topical baclofen 5 % and palmitoylethanolamide. | Arch Gynecol Obstet. | 2014 Aug;290(2):389-93. doi: 10.1007/s00404-014-3218-4. Epub 2014 Apr 2.

[14] Kopsky DJ1, Keppel Hesselink JM. | Neuropathic pain as a result of acromegaly, treated with topical baclofen cream. | J Pain Symptom Manage. | 2013 Oct;46(4):e4-5. doi: 10.1016/j.jpainsymman.2013.07.011.

[15] Keppel Hesselink JM, Kopsky DJ. | Treatment of chronic regional pain syndrome type 1 with palmitoylethanolamide and topical ketamine cream: modulation of nonneuronal cells. | J Pain Res. | 2013 Mar 21;6:239-45. doi: 10.2147/JPR.S42417. Print 2013.

[16] Lis-Balchin M1, Hart S. | Studies on the mode of action of the essential oil of lavender (Lavandula angustifolia P. Miller). | Phytother Res. | 1999 Sep;13(6):540-2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *