Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > Medisch Contact > Voorzitter van AMC, Marcel Levi haalt uit naar Vereniging tegen de Kwakzalverij

Voorzitter van AMC, Marcel Levi haalt uit naar Vereniging tegen de Kwakzalverij

Share |
Marcel Levi fulmineert tegen Vereniging tegen de Kwakzalverij

Marcel Levi fulmineert tegen Vereniging tegen de Kwakzalverij

Kwakzalverij bestrijden, daar is de bestuursvoorzitter van het AMC het helemaal mee eens. Maar de wijze waarop de Vereniging tegen de Kwakzalverij dat doet, daar doet hij graag  een boekje over open.

De VtdK is een soort Spaanse Inquisitie, aldus Marcel Levi in zijn Column in Medisch Contact van 16 oktober 2014. Deze vereniging, aldus Levi, heeft zich inmiddels door het spelen op de man met salvo’s persoonlijke aantijgingen mijlenver buiten onze maatschappij geplaatst.

Hij vindt dat de VtdK zich niet moet verlagen tot irrationele scheldpartijen (zijn woorden), en dat een debat met respect gevoerd dient te worden.

Dat Prof. Pauline Meurs, de voorzitter van ZonMw,  de Kackadorisprijs kreeg, op dezelfde dag dat zij een hoge koninklijke onderscheiding ontving spreekt boekdelen, vindt hij. Zonder enig hoor en wederhoor verbrandt de Vereniging tegen de Kwakzalverij integere artsen op de brandstapel.

De strijd van de Vereniging tegen de Kwakzalverij tegen de kwakzalverij doet meer schade dan dat het profijt brengt. 

Aldus Marcel Levi.

Berichten

 1. Georg Klapwijk schreef:

  Ben het helemaal eens met Dhr Levi. Ook gaan de leden van VdtK, geheel voorbij aan het feit dat wat niet bewijsbaar was toen zij afstudeerden nu evident bewzen kan zijn. Voldoen zij wel aan de geldende bijscholings verplichting?

 2. Annie schreef:

  Ben verbaasd over de houding van de nederlands medische wereld. Zelf werk ik en woon ik in Zwitserland en probeer een komplementaire geneeskundige in Nederland te vinden voor mijn schoonzus die onlangs voor een ovariaal kanker geopereerd is. Alhoewel de tumor volledige verwijderd is, dreigt men haar met chemotherapie, dat het imuunsysteem, dat al gefaald heeft volledig gaat plat leggen. Wat is de logisch aan zo’n behandeling?
  Gelooft men werkelijk in Nederland dat dokters patienten kunnen genezen?
  De enige die zich kan genezen is de patient zelf in zijn systeem. De komplementaire geneeskunde (mischien in NL beter toch alternatieve geneeskunde) kan daar helpen door de hindernissen weg te nemen die deze zelfgenesing in de weg staan.
  Men zegt in het buitenland dat de nederlanders zo vrijdenkend zijn. Dat is weinig van de vinden in de geneeskundige wereld, in zo verre ik dat tot nu toe heb waargenomen (ik hoop van harte dat ik mij hierin vergis).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.