Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > Reumatoloog waarschuwt dat westerse mensheid binnenkort uitsterft

Reumatoloog waarschuwt dat westerse mensheid binnenkort uitsterft

Share |

Suiker is voor de gezondheid gevaarlijker dan wijn en sigaretten, zegt reumatoloog Richard Verheesen deze week in Katholiek Nieuwsblad. Toch proppen mensen, van kinds af aan, zich dagelijks vol met zoetigheid.

“De Overheden moeten nu duurzaam ingrijpen in onze maatschappij, anders sterft de mensheid uit.”

“Lolly’s, frisdrank en Dora-koeken zijn voor iedereen beschikbaar. Die komen in de winkel zonder dat ze getest zijn of ze schadelijk zijn voor de gezondheid. Terwijl medicijnen eerst jarenlang getest worden voordat ze op doktersrecept verkocht mogen worden”, dat zijn de woorden van de reumatoloog Verheesen in een recent interview in Katholiek Nieuwsblad.

De consequenties ziet Verheesen en met hem vele dokters dagelijks. “In mijn wachtkamer is ruim tachtig procent te dik”, vertelt hij. Doordat we zoveel suiker gebruiken, kunnen we de natuurlijke alarmsignalen van ons lichaam niet meer waarnemen en door suiker wordt ons vol-zijn-gevoel ernstig gestoord. Doordat we door dat signaal heeneten, herkennen we niet meer dat we vol zitten. Zodoende eten we massaal te veel en ook nog eens de verkeerde dingen. Daarna gaat het suiker in het bloed de weefsels in en verkleeft daar aan eiwitten. Daardoor ontstaat een chronische ontstekingsreactie die slow inflammation genoemd wordt.

Het concept advies van de World Health Organisation (WHO), is maximaal vijf suikerklontjes per dag. Dan mag je dus nog geen glas cola per dag drinken. Bijna iedereen, ook kinderen, krijgt veel meer binnen.

Suiker is voor de gezondheid op de lange termijn minstens zo funest voor de gezondheid dan als roken vooral ook omdat het al van kinds af aan gebruikt wordt, dagelijks, een heel leven lang door bijna 100% van de bevolking zonder enige rem, aldus de reumatoloog.

Inmiddels weten we dat slow inflammation de bron is van heel veel welvaartsziekten, van aderverkalking, via reumatische aandoeningen tot en met diabetes.

Berichten

  1. Fred schreef:

    Het Katholiek Nieuwsblad is nu niet écht een juiste bron om feiten aan te halen. Het is een krantje aan de rand van de beschaving, dat wordt volgeschreven door één man. Een man met een obsessie voor Joris Demmink, die ondanks alles nog steeds onschuldig moet worden genoemd omdat hij nooit is veroordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.