Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Biologisch > Supplement Quercetine: legbevorderend bij kippen

Supplement Quercetine: legbevorderend bij kippen

Share |

Misschien willen we die kipjes wel helemaal niet meer eieren laten leggen. Maar toch is het boeiend dat het supplement quercetine de fysiologie van de kip steunt. Bij de inname van dit supplement neemt de eierproductie namelijk toe, het interne milieu in de darm verbetert, en de zogenaamde voedsel-ei conversie wordt ook beter (effici├źnter). [1]

Quercetine (van het Latijnse quercus, eik) is een uit planten afkomstige stofl, behorende tot de klasse flavonoïden (plantaardige antioxydanten). Deze natuurlijke kleurstof komt wijdverspreid voor in het plantenrijk en daarmee ook in de voeding. Zo komt het voor in een aantal veel geconsumeerde voedingsmiddelen, zoals rode wijn, appels, uien, groene thee, maar het wordt ook ingezet als voedingssupplement.

Referentie

[1] Liu HN1, Liu Y, Hu LL, Suo YL, Zhang L, Jin F, Feng XA, Teng N, Li Y. | Effects of dietary supplementation of quercetin on performance, egg quality, cecal microflora populations, and antioxidant status in laying hens. | Poult Sci. | 2014 Feb;93(2):347-53. doi: 10.3382/ps.2013-03225.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *