Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Farmaceutische griepremmers werken niet

Farmaceutische griepremmers werken niet

Share |
In een grote meta-analyse over de werkzaamheid van griepremmers zoals osaltamivir (Tamiflu) blijkt dat er geen duidelijk bewijs bestaat dat dit soort middelen werkt. De aanbeveling van de 'European Medicines Agency (EMA)' om dit soort griepremmers te gebruiken is dan ook gebaseerd op aannames waar geen overtuigend bewijs voor is geleverd. Men vraagt zich zelf af of de bescherming die deze middelen zouden leveren ueberhaupt bestaan, en of dat het nut van het gebruik van griepremmers opweegt tegen de bijwerkingen. Dit stond op 11 april 2014 in Medisch Contact:

Het is niet terecht dat griepremmers door verschillende belangrijke gezondheidsorganisaties worden aanbevolen, want er is geen bewijs voor hun werkzaamheid. Dat stellen Cochrane-onderzoekers in een analyse in BMJ.

Verder werd er in Medisch Contact op gewezen dat er in Nederland griepremmers aanbevolen worden door het RIVM en dat er voor ruim 54 miljoen euro aan vaccins opgeslagen ligt..

Dat laatste zal een verschrijving zijn, griep vaccins kan je niet opslaan, die verjaren snel, het zal wel gaan om griepremmers….

Nu er met palmitoylethanolamide een nieuwe natuurlijke griepremmer beschikbaar is, van bewezen effectiviteit en zonder bijwerkingen, is er in ieder geval een goed alternatief. [1]

Referentie

[1] Keppel Hesselink JM1, de Boer T, Witkamp RF. | Palmitoylethanolamide: A Natural Body-Own Anti-Inflammatory Agent, Effective and Safe against Influenza and Common Cold. | Int J Inflam. | 2013;2013:151028. doi: 10.1155/2013/151028. Epub 2013 Aug 27.

Berichten

  1. adrianus Vlasveld schreef:

    We zijn al jaren met een duidelijk gezonde lijn bezig. Het werkt geweldig gebruik nu ook voor de ph natriumbicatbonaat etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.