Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > 333.000 Nederlanders gebruiken pijnstillers fout

333.000 Nederlanders gebruiken pijnstillers fout

Share |
333000 Nederlanders die pijnstillers slikken tegen hoofdpijn, menstruatiepijn, of pijn aan botten en spieren doen dat fout. Ze gebruiken veel te veel van die middelen die door de mogelijke ernstige bijwerkingen dus problemen kunnen opleveren. Aldus een brandartikel in Medisch Contact van 10 april 2014.

NSAID’s vaak onveilig gebruikt, zo luidt de kop.

Ook lopen mensen extra kans op problemen door de bijkomende medische complicaties, naast de pijnklachten.

Het is hoogst noodzakelijk dat meer mensen zich gaan realiseren dat al die brufen, ibuprofen, diclofenac en naproxen met mate en niet te lang gebruikt mogen worden. Ook is het van groot belang dat men dan niet daarvoor ineens veel paracetamol gaat innemen. Gaan poezen vrijwel meteen dood aan een enkel paracetamolletje, omdat ze dit middel in de lever niet goed kunnen afbreken, ook voor mensen is paracetamol niet een simpel middel. Het blijft een belasting voor onze lever, en een dagelijkse dosering van 3-4 gram wordt in de praktijk ook nog veel gezien (helaas).

Dat er te veel NSAID’s en paracetamolen geslikt worden, terwijl er ook natuurlijke pijnstillers bestaan als alternatief, blijft een moeilijk te verteren punt voor IOCOB. Maar ja, wie adverteren voor natuurlijke pijnstillers?

Natuurlijke pijnstillers?

Natuurlijke pijnstillers, bestaan die wel? Of zijn we veroordeeld tot de pijnstillers die pijn als symptoom bestrijden, zonder het lichaam in balans te brengen? Ja, die pijnstillers zijn er. Je moet wel goed zoeken, want via reclame via de farmaceutische industrie zal je niet vinden. Ook artsen kennen deze stoffen in het algemeen niet. Want artsenbezoekers spreken er niet over.

Zie verder voor natuurlijke pijnstillers

Gordelroos pijn behandelen

Bron: Medisch Contact april 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *