Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Ischias: hoe pijn verminderen en de zenuw beschermen?

Ischias: hoe pijn verminderen en de zenuw beschermen?

Share |
Ischias kan behandeld worden met het supplement palmitoylethanolamide: dat middel vermindert de pijn, remt de ontsteking in de ischias zenuw en beschermt de zenuw tegen beschadigingen. Het is daardoor veel meer dan de doorsnee pijnstilling die voorgeschreven wordt bij ischias pijnen.
Ischias: druk op de grote beenzenuw

Ischias: druk op de grote beenzenuw

Ischias is een veel voorkomende zenuwaandoening, waarbij gemene, uitstralende pijnen aanwezig zijn, meestal in een been, in de bil en zelfs tot in de voet toe. Dat komt omdat de grote beenzenuw, de ischias zenuw, van onder in de rug, via de bil naar de voet loopt. Als deze zenuw onder druk komt te staan, bijvoorbeeld door een hernia, wordt de zenuw geïrriteerd, gaat ontsteken en er ontstaat veel pijn, en als je pech hebt ook dove gevoelens en soms zelfs krachtsverlies in been of voet.

De ischias zenuw wordt snel beklemd, omdat de zenuw zo groot en dik is. Die beklemming kan ontstaan door artrose van de onderrug, waardoor er ruimte tekort voor de zenuw ontstaat, door een uitpuilende tussenwervelschijf en door een hernia. Bij een ruimte tekort spreekt men wel van een stenose, vernoemd naar de Utrechtse chirurg professor Verbiest.

Ischias is dus eigenlijk een neuralgie. Een zenuw-pijn. Bij druk op de zenuw ontstaat een reactieve ontsteking, met zwelling en pijn. Zwelling geeft nog meer ruimte problemen en er ontstaat een vicieuze cirkel. De zenuw wordt steeds meer beschadigd door de druk en de ontsteking. Lees meer erover onder de link. Mocht er een verergering optreden, bijvoorbeeld een verlamming of symptomen bijkomen zoals incontinentie, ga dan METEEN naar de arts, want dan zal de neurochirurg waarschijnlijk moeten ingrijpen.

Ischias behandelen: pijn verminderen, ontsteking remmen en zenuw beschermen

Het natuurlijke middel palmitoylethanolamide (bekend als supplement PeaPure) is een stof die al in ons lijf zit, maar bij chronische aandoeningen en bij zenuwbeklemming te weinig gevormd wordt. Dan kan je het lichaam dus extra ondersteunen door dit supplement te geven. Uit vele honderden studies sinds 1992 is bekend dat deze stof pijnstillend werkt, zenuwbeschermend en ontstekingsremmend. Een uitstekend trias dus om bij ischias op te steunen. Aanbevolen wordt om het supplement ten minste gedurende 2 maanden te gebruiken, de werking komt stap voor stap op gang. Omdat het een natuurlijke pijnstiller is, werkt het via de helingsmechanismen van ons eigen lijf, en die moeten opgeroepen worden door de stof. De meeste mensen merken al een effect binnen enkele weken. Mocht na een maand de ischias pijn niet minder zijn, verdubbel dan de dosis voor de 2de maand (van 3 x 1 capsule naar 3 x 2 capsules PeaPure).
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.