Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Natuurgeneeswijze > Vitamine E beter dan farmaceutisch middel bij dementie van Alzheimer

Vitamine E beter dan farmaceutisch middel bij dementie van Alzheimer

Share |

2.000 internationale eenheden van vitamine E vertraagt dementie van Alzheimer met 6 maanden, en zorgt dat er 2 uur minder zorg per dag nodig is. Daarmee is vitamine E beter dat een van de standaard middelen tegen ALzheimer, nemantine. De resultaten zijn afkomstig van een placebo gecontroleerde studie bij meer dan 600 patienten met dementie.

Het artikel werd in de JAMA gepubliceerd en is een triomf voor de natuurgeneeskunde: natuurlijke stoffen doen het soms beter dan farmaceutische stoffen. De auteurs concludeerden:

Among patients with mild to moderate AD, 2000 IU/d of alpha tocopherol compared with placebo resulted in slower functional decline. There were no significant differences in the groups receiving memantine alone or memantine plus alpha tocopherol. These findings suggest benefit of alpha tocopherol in mild to moderate AD by slowing functional decline and decreasing caregiver burden.

Berichten

  1. Het zou fijn zijn als ik dit soort artikelen kan delen op Facebook en of LinkedIn. Is dat mogelijke?

  2. Margrietha Schuitemaker schreef:

    2.000 IE per dag? per week? bij elke maaltijd? staat er niet bij. Hoelang moet het gebruikt worden voor een vertraging van 6 maanden, kan die periode verlengt worden door langer gebruik van Vit E. Het is zo een onduidelijk te summier artikel.

    1. administrator administrator schreef:

      de link naar het jama artikel staat erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.